Rus1517

Keskiviikkoiltana pelatun välieräottelunsa voittolaukauskilpailussa hävinnyt Venäjä oli torstaisessa pronssiottelussa se joukkue, joka käänsi pienten marginaalien pelin edukseen.
Venäjä voitti jatkoajalle asti edenneessä pronssiottelussa Ruotsin maalein 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) ja otti mitalin seitsemänsissä peräkkäisissä nuorten MM-kisoissa.

Jatkoajalla pronssin tuoneen maalin teki hyökkääjä Denis Gurjanov, joka iski MM-kilpailujen neljännen maalinsa jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.
- Olen todella ylpeä, että saimme jatkettua tätä putkea, Venäjän kapteeni Kirill Kaprizov viittasi IIHF:n haastattelussa seitsemien MM-kilpailujen mitaliputkeen.
Varsinaisella peliajalla 39 kertaa kohti Venäjän maalia laukonut Ruotsi ei pystynyt hyödyntämään Venäjän avauserän jäähyilyä. Kolme avauserän ylivoimapeliä eivät tuottaneet tulosta, ja Venäjän maalivahti Ilja Samsonov (ottelussa 38 torjuntaa) venyi jo ensimmäisessä erässä kiekon tielle 15 kertaa.
- Meidän maalivahti Ilja Samsonov oli hämmästyttävä. Hän on varmasti tuleva NHL-pelaaja, puolustaja Mihail Sergatshov kehui KHL:ssä nykyään torjuvaa ja nuorten MM-kisojen maalivahtipörssin kakkosta Samsonovia.
Ruotsin maalivahti Felix Sandström joutui avauserässä torjuntatöihin vain kolme kertaa. Ottelussa hänelle kertyi 24 torjuntaa.
Toisen erän alussa Venäjän MM-joukkueen ykköstykki Kirill Kaprizov iski jo turnauksen yhdeksännen maalinsa, ja Venäjä sai otteen pronssimitalista. Samalla Kaprizov (9+3=12) tarttui myös maali- ja pistepörssien voittoon.
Ruotsi hallitsi peliä etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Toisen erän puolivälissä Ruotsi sai palkinnon Jonathan Dahlenin tasoittaessa lukemat 1-1:een. Päätöserässä ei maaleja nähty, ja ratkaisu haettiin jatkoajan kautta.
- Meillä oli paikkoja ratkaista peli jo aikaisessa vaiheessa. Pelasimme hyvin, mutta teimme myös liian monia virheitä, Ruotsin hyökkääjä Rasmus Asplund tuumi

Ruotsi voitti kaksi harjoitusotteluaan, kaikki neljä alkusarjaotteluaan ja puolivälieräottelunsa. Turnauksen kaksi viimeistä ottelua, välierä ja pronssiottelu päättyivät kuitenkin tappioihin.
- Jotakin oli vialla. Se on valtava pettymys, hyökkääjä Jonathan Dahlen harmitteli ratkaisevien otteluiden tappioita.
Viime vuosina MM-kisojen kaksi viimeistä ottelua ovat olleet Ruotsille vaikeita. Myös vuosien 2015 ja 2016 MM-turnauksissa Ruotsi hävisi välieräottelunsa, ja sen jälkeen tappio tuli myös pronssiottelussa.
Venäjä sen sijaan on ottanut mitalin seitsemissä peräkkäisissä nuorten MM-kisoissa. Vuoden 2011 kultajuhlien jälkeen itänaapurin nuoret ovat rohmunneet lisäksi kolme hopeaa ja kolme pronssia.
Nyt saavutettu pronssi oli Venäjälle 35. mitali nuorten MM-kisoissa, kun mukaan lasketaan myös Neuvostoliiton saavuttamat mitalit. Venäjä/Neuvostoliitto on jäänyt vain kuusi kertaa mitalitta nuorten MM-kisoissa.
Edes Kanadalla ei ole yhtä paljon jalometallia, mutta kultamitaleita vaahteranlehtipaidoilla on punakonetta enemmän. Ennen meneillään olevia MM-kisoja Kanadalla oli 29 mitalia, joista peräti 16 on kultaisia. Venäjällä/Neuvostoliitolla kultamitaleja on 13.
Pronssiottelussa nähtiin myös suomalaisväriä, kun toisena linjatuomarina toimi Sakari Suominen.