Pittsburgh Penguins kukisti NHL:n toisen pudotuspelikierroksen neljännessä ottelussa Washington Capitalsin maalein 3-1 (0-0, 2-1, 1-0) ja tasoitti otteluvoitot 2-2:een. Paikkaan Itäisen konferenssin finaalissa vaaditaan neljä voittoa.
Penguinsin tehomies oli vahvaa kevättä pelaava Jake Guentzel, joka viimeisteli ensimmäisen ja viimeisen täysosuman. Sidney Crosby saalisti syöttöpisteen molempiin maaleihin.

• Guentzel tekee hienosti hommia. Kukaan ei varmaan voisi sanoa toisin? Hän tekee kovasti töitä joukkueen eteen ja ei ole väliä onko hänellä kiekko vai ei. Hän kantaa enemmän huolta voitoista kuin maaleistaan tai syöttöpisteistään. Hän on ollut iso palanen joukkueemme menestyksessä, Crosby kehui ketjukaveriaan.
    Penguinsin maalivahti Matt Murray (20 torjuntaa) ja Capitalsin Braden Holtby (21 torjuntaa) pitivät pelin maalittomana lähes puolentoista erän ajan. Guentzel teki avausmaalin ajassa 29.21.
    - Olemme uskoneet itseemme läpi kauden. Yksi vahvuuksistamme on ollut se, että pystymme nousemaan takaisin jaloillemme. Pystymme nollaamaan voiton tai tappion. Nyt keskitymme pelaamaan peliämme ja niin olemme tehneet aiemminkin. En usko kenenkään ajattelevan mitään muuta, Holtby tuumi ottelun jälkeen.
    Capitals kiri pian tasoihin, kun T.J. Oshie viimeisteli joukkueensa avausmaalin reilut kolme minuuttia Penguinsin avausosuman jälkeen. Oshie teki maalinsa ylivoimalla Nicklas Bäckströmin ja Jevgeni Kuznetsovin esityöstä.
    Ennen toisen erän loppua Jevgeni Malkin teki Penguinsille maukkaan johtomaalin. Patric Hörnqvist laukoi ja Malkin iski maalin edestä paluukiekon verkkoon. Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz tarkastutti tilanteen videolta, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa maalivahdin estämistä.
    - Se en ollut minä. Se oli Hörnqvist. Hän on uskomaton ja pysyi maalin edessä. Näin paikan laukoa oikealta puolelta ja yritin laukoa niin nopeasti kuin voin. Kiekko meni lopulta maaliin. Hörnqvist teki hommat tämän maalin eteen, Malkin kehui.
    - Pysyin jäällä ja ajattelin ettei se ollut maali. En nähnyt kiekkoa maaliviivalla. Hidastuskuvat kertoivat kiekon käyneen maalissa. Sain lisää itseluottamusta ja olen iloinen. Jo viime pelissä lauoin tolppaan. Tämä oli hullu ottelu, mutta meni lopulta hyvin kannaltamme, Malkin jatkoi.
    Kolmannessa erässä Capitals ei saanut kiriä aikaan. Joukkue laukoi kohti maalia kolme kertaa, kun Penguins pommitti yli tuplasti enemmän. Jake Guentzel viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Hän johtaa pudotuspelien pistepörssiä tehoin 10+11=21.
    - Nyt tuntuu, että kiekot menevät oikeaan suuntaan ja löytävät minut. Olen yrittänyt kovasti ja tehnyt hommia, Guentzel tuumi.
    Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä pelasi 16.39, taklasi kerran ja blokkasi kaksi laukausta. Pisteille hän ei päässyt.
    Joukkueet kohtaavat viidennen kerran lauantaina, jolloin siirrytään takaisin Washingtoniin. Kumpikin joukkue on voittanut siellä kerran ottelusarjan aikana.
    - Meillä on positiivinen tunne. Peli loppui noin seitsemän minuuttia sitten ja tietysti nyt päällimmäisenä mielessä on harmitus, mutta tulemme saamaan rivimme jälleen kasaan. Katsomme filmiltä, miten he ovat horjuttaneet meitä ja vastaavasti mihin kohtiin voimme iskeä, Capitalsin T.J. Oshie ruoti.