Vegas Golden Knights kukisti Colorado Avalanchen neljännen kerran peräkkäin toisen playoff-kierroksen ottelusarjassa, kun perjantaina pelattu kuudes kohtaaminen päättyi vegasilaisten hyväksi maalein 6-3. Golden Knightsin voitto tiesi sitä, että ritarit ratsastavat pudotuspelien välieriin ja Avalanchella alkaa kesäloma.

Vegas sai perjantain ottelussa ratkaisijoita alemmista kentällisistä, ja heistä maaliahneimmat löytyivät nelosketjusta. William Carrier ja Keegan Kolesar viimeistelivät kumpikin pudotuspelien ensimmäiset maalinsa.
Avalanche oli muuttanut otteluun ykköskentällistään, jonka tavallisesti muodostavat Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog. Nyt ykkösketjuun oli nostettu Brandon Saad, joka oli ennen Vegas-sarjan kuudetta ottelua heiluttanut maaliverkkoa näissä pudotuspeleissä seitsemän kertaa.

VGK-COL: Karlsson osuu Martinezin poikittaissyötöstä

Colorado aloitti ottelun erinomaisesti, kun Devon Toews iski kiekon maaliin jo 23 sekunnin pelin jälkeen. Hyökkäyksen tueksi noussut puolustaja sai maalinsa mainion syötön Nathan MacKinnonilta. Avalanchen riemu jäi kuitenkin varsin lyhyeksi, sillä Nick Holdenin kaukaa lähtenyt heppoinen veto upposi Coloradon maalivahti Philipp Grubaurin selän taa vain vajaata minuuttia myöhemmin. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lopulta Vegasin johdossa, kun William Karlsson vei isäntäjoukkueen ensimmäistä kertaa edelle reilun 15 minuutin pelin jälkeen.
Toisessa erässä maaleja mätettiin peräti neljä. Erän alussa Alex Pietrangelon jäähyn aikana Rantanen poimi MacKinnonin jättämän kiekon, teki oman ratkaisunsa ja laukoi limpun nuottaan keskisektorista. Ylivoimassa mukana ollut Landeskog sai syöttöpisteen Rantasen osumaan MacKinnonin lisäksi.
\[Lue uusimmat uutiset otteluparista Avalanche - Golden Knights\]
Tasatilanteessa 2-2 edettiin aina erän loppupuolelle saakka, kunnes Keegan Kolesar vei vegasilaiset toista kertaa johtoon. Andre Burakovsky tasoitti mutamaa minuuttia myöhemmin, mutta Golden Knights otti johdon kolmannen kerran vielä toisen erän loppuhetkillä. Alex Tuch laukoi kiekon päätyyn, josta se pomppi Pietrangelolle maalin toiselle kulmalle. Hienosti maalille ajanut puolustaja iski kiekon varmasti Coloradon häkkiin.
Kolmannessa erässä Avalanchen tuska lisääntyi kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria, kun Shea Theodore laukoi ja William Carrier ohjasi monien mailojen kautta maalille pomppineen vedon verkon perukoille. Carrierille maali oli pudotuspelien ensimmäinen. Hyvin pian maalin jälkeen Avalanchen Ryan Graves otti vielä jäähyn, jonka myötä Vegas sai lisää aikaa pois kellosta. Golden Knights pelasi ottelun lopun erinomaisesti, ja 6-3 loppulukemat viimeisteli Max Pacioretty tyhjään maaliin.

Avalanchen MacKinnon keräsi tililleen jälleen kaksi syöttöpistettä, joiden myötä hän on tehnyt ensimmäisissä 50 pudotuspelissään 69 pistettä (28+41). Hän nousi NHL:n kaikkien aikojen tilastossa jakamaan viidennen sijan Mike Bossyn kanssa. Kolmannella sijalla on Jari Kurri (71) ja kärjessä Wayne Gretzky (104).
Avalanchen putoamisen myötä kautensa suomalaispelaajista päättivät Rantanen ja Joonas Donskoi. Rantanen viimeisteli kymmenessä pudotuspelissä tehot 5+8=13 ja Donskoi puolestaan tehot 3+2=5. Huhtikuussa NHL-sopimuksen solminut Sampo Ranta nähtiin myös Coloradon riveissä Vegas-sarjassa. NHL-debyyttinsä tehnyt laitahyökkääjä pelasi kaksi ottelua pienillä minuuteilla ja jäi tehopisteittä.
Golden Knights kohtaa pudotuspelien välierissä Montreal Canadiensin. Otteluparin voittaja etenee Stanley Cup -finaaleihin ja saa vastaansa joko Tampa Bay Lightningin tai New York Islandersin.