wong1

Kaikki meni niin kuin pitikin Vegas Golden Knightsin pelatessa ensimmäisen harjoitusottelunsa. Show alkoi ryminällä, kun Golden Knights kukisti Vancouver Canucksin maalein 9-4. Golden Knightsin ykköstykki oli kolme maalia tehnyt ja yhden syöttöpisteen merkkauttanut hyökkääjä Tyler Wong.
- Jännitin ennen ottelun alkua kuten monet joukkuetovereistanikin. Onneksi muutama kokenut pelaaja rauhoitteli meitä pukukopissa, Wong kertoi NHL.comin Kevin Woodleyn haastattelussa.

Varaamaton vapaa agentti Wong laukoi Golden Knightsin ensimmäisen maalin jo avauserän viidennellä minuutilla, teki 4-2 osuman erän lopussa ja sinetöi hattutemppunsa 6-3 maalilla päätöserässä. Syöttöpisteen hän nappasi Tomas Nosekin 3-2 maaliin.

• Meillä oli kaksi tulokkaiden ottelua viime viikolla, mutta tämä oli joukkueemme ensimmäinen NHL-ottelu. Ensiesiintymisemme oli aika hyvä. Valmentajana tämä oli ensimmäinen otteluni tässä organisaatiossa, ja se tuntui hyvälle. Toivottavasti joukkue ei nyt odota tekevänsä yhdeksää maalia jokaisena iltana, Golden Knightsin valmentaja Gerard Gallant summasi.
    Tyler Wong antoi kovat näytöt sopimusta ajatellen, ja vahvat näytöt antoi myös koko laajennusjoukkue Golden Knights. Joukkue laittoi show'n käyntiin heti alusta asti ja pyöritti vieraskaukalossa Canucksia, joka myös pelasi nuorisopitoisella joukkueella. Canucksin ykköskokoonpano on jo valmistautumassa tällä viikolla Kiinassa pelattaviin otteluihin.
    Kakkosjoukkueessakin riitti laatua ja nälkäisiä pelaajia, mutta Golden Knights iski tulostaululle tylyt lukemat omien tulokkaidensa johdolla. Wongin lisäksi kokemattomista pelaajista tehoilivat myös puolustaja Brad Hunt (0+3) sekä hyökkääjät Tomas Nosek (1+2), Tomas Hyka (2+0) ja Cody Glass (0+2), joten Golden Knightsin raikas debyytti lupaa hyvää tulevaa ajatellen.
    - Minulla on hyvä mieli siitä, että voitimme ja teimme historiaa tänä iltana. Arvostan sitä, että pääsin aloittamaan maalilla tässä ottelussa, Vegasin maalivahti Dylan Ferguson tuumi.
    Golden Knights pääsee kotiyleisön eteen vasta ensi viikolla. Sitä ennen joukkue pelaa vielä kolme harjoitusottelua, joissa vastassa ovat Colorado Avalanche, San Jose Sharks ja Anaheim Ducks. Ensimmäisen ottelun maali-ilottelu ja hurmio antavat virtaa pitkälle vieraskiertueelle. Onnistumisia on syytä tulla muutenkin, jotta laajennusjoukkue saa hyvät lähtökohdat lokakuun alussa alkavaan runkosarjaan.
    - Ensimmäinen runkosarjaottelumme tulee olemaan jotain todella suurta, mutta oli tämäkin ottelu iso asia. On jännittävää olla osa uutta joukkuetta, Golden Knightsin puolustaja Shea Theodore sanoi.
    Canucksin harjoitusottelukauden avauksessa maalin makuun päässyt Markus Granlund ei ollut nyt kokoonpanossa, koska hän kuuluu Kiinaan matkaavaan joukkueeseen. Puolustaja Olli Juolevi sen sijaan pelasi 19 minuuttia Golden Knightsia vastaan. Hän jäi pisteittä ja kirjautti plus-miinuslukeman -2. Suomalaishyökkääjät Teemu Pulkkinen ja Erik Haula eivät olleet Golden Knightsin kokoonpanossa.
isles

Maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa pelattiin myös toinen harjoitusottelu, jossa kohtasivat New York Islanders ja Philadelphia Flyers. Kaksi maalia tehnyt keskushyökkääjä John Tavares nousi Islandersin ratkaisijaksi. Hän viimeisteli ensimmäisen maalinsa kaventaessaan 1-2:een ja ratkaisi toisella maalillaan Islandersille 3-2 jatkoaikavoiton.
Flyersin suomalaishyökkääjä Jori Lehterä oli uudessa seurassaan vahvassa vireessä ja iski tehot 1+1=2. Islandersin maalille vaihdettiin toisessa erässä suomalaismaalivahti Christopher Gibson, ja hänelle kertyi 14 torjuntaa.
Seuraavissa harjoitusotteluissa kohtaavat Carolina Hurricanes ja Buffalo Sabres, Montreal Canadiens ja Boston Bruins, New York Islanders ja New York Rangers, Washington Capitals ja New Jersey Devils, Toronto Maple Leafs ja Ottawa Senators, Minnesota Wild ja Winnipeg Jets sekä Calgary Flames ja Edmonton Oilers, jotka ottavat toisistaan mittaa tiistain vastaisena yönä.