Fleury

Vegas Golden Knightsin maalivahti Marc-Andre Fleuryä on ylistetty monissa yhteyksissä NHL:n parhaaksi joukkuekaveriksi. Väitteellä on varmasti totuuspohjaa. Tuntuu siltä, ettei hänen hymynsä hyydy koskaan. Eikä Fleuryä voisi kuvitella tyypiksi, joka alkaa vaikeuksien keskellä ensimmäisenä puukottaa joukkuekavereitaan selkään.

Mutta kun peli on kiivaimmillaan, mukavuudesta ei saa lisäpisteitä. Tarvitaan hyviä perustorjuntoja ja sitten niitä haamutorjuntoja, jotka usein tekevät eron tappion ja voiton välillä.
Kokenut ykkösveskari on ollut yksi suurimmista syistä Vegas Golden Knightsin ihmeelliseen kauteen. Vaikka Fleury on kantanut epävarman pudotuspelimaalivahdin leimaa vuosien ajan, hänellä on hieno tapa venyä parhaaseensa tiukoilla hetkillä.
Yksi hyvän maalivahdin ominaisuuksista on se, että hän pystyy palaamaan ruotuun heikomman ottelun jälkeen. Fleury näytti jälleen perjantaina malliesimerkin hyvästä paluupelistä.
Kovin kriitikko voisi heittää piikin siitä, että Fleury oli yksi pelaajista, joiden keskittyminen herpaantui kolmannen erän 4-0 johdossa. Sharks tuli jo maalin päähän, mutta sen jälkeen Golden Knights taas tiivisti otettaan. Ja ottihan Fleury kuitenkin jo erän alussa kiekon kiinni, kun San Josen Tomas Hertl pääsi varmalta haiskahtaneeseen maalipaikkaan.

Fleury torjui viidennessä ottelussa 30 laukauksesta 27 ja pääsi juhlimaan 5-3 voittoa. Golden Knights johtaa nyt sarjaa 3-2 ja pääsee yrittämään katkaisua sunnuntaina San Josessa.
Vegasin virnuileva veskari näytti ottelussa myös kiivaampaa puoltaan. Sharksin Timo Meier luisteli vihellyksen jälkeen "vahingossa" päin Fleuryä, joka vastasi tiukalla iskulla pohkeisiin.
- Loppu meni aika mielenkiintoiseksi. Ehkä vähän enemmän kuin halusimme, Fleury naureskeli Vegas Golden Knightsin Twitter-tilillä ottelun jälkeen.
- Tämä oli kuitenkin oletettavissa. Heillä on hyvä joukkue. San Jose sai hyvän hengen päälle ylivoimapelissä ja maalin aikaiseksi. Me vähän peräännyimme, mutta jaksoimme silti puolustaa hyvin, Fleury vakavoitui hetkeksi.
Fleury oli kuitenkin tyytyväinen tavasta, jolla Golden Knights pelasi ensimmäisen ja toisen erän.
- Meillä oli pelissä hyvä tempo, ja kaikki neljä ketjua edistivät hyvin peliä.
Fleury on voittanut Stanley Cupin NHL-urallaan jo kolmesti, mutta hän näyttää päättäneen vakaasti, että voittojen sarja jatkuu. Jos Matt Murray otti Penguinsissa päävastuun pudotuspeleissä, nyt voi ainakin sanoa, että Fleury on ritarirykmenttiä kantava ykköshevonen.
Tätä menoa Fleurylle voidaan povata jopa Conn Smythe Trophya - mutta ensin pitäisi voittaa Stanley Cup.
Vaikka Fleuryn virne on kuin teinipojalla, hänellä alkaa olla runsaasti kokemusta kovimmista karkeloista. Fleury otti perjantaina jo 69. voittonsa pudotuspeleissä ja nousi kaikkien aikojen tilastossa kymmenenneksi ohi Andy Moogin.
Lisää aiheesta: Erik Haula johdatti Golden Knightsin voittoon]
Golden Knights lähti otteluun uudistuneella kokoonpanolla. Ryan Carpenter ja Oscar Lindberg pääsivät mukaan, ja Luca Sbisa otti paikkansa pakistossa. Lindberg korvasi Tomas Tatarin ja Carpenter Tomas Nosekin. Jon Merrillin tilalle tullut puolustaja Sbisa pelasi viimeksi 27. helmikuuta.
Carpenter ja Lindberg esiintyivätkin hyökkäyksessä pirteästi. Lindberg laukoi ottelussa neljä kertaa ja pääsi toisen erän loppupuolella pariin erittäin hyvään maalipaikkaan. Lindberg sai syöttöpisteen Alex Tuchin ja Carpenter Haulan osumaan.
- He olivat nälkäisiä. Kaikki esiintyivät hyvin, Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant kehui.
Golden Knights sai kuntoon juuri ne asiat, jotka se huonon nelospelin jälkeen halusikin. Hyökkäykset lähtivät nyt nopeammin, eikä Sharksin viisikkopuolustus ehtinyt mukaan. Vegas sai painettua pelinsä niin hyvin San Josen päätyyn, ettei vierasjoukkue päässyt avaamaan omaa hyökkäyspeliään toivotulla tavalla.
Kotiyleisön merkitystä ei voi väheksyä. Kun Sharks teki komean nousun kolmannessa erässä, kotiyleisö jatkoi omiensa kannustusta entistä rajummin.
- Oli aika hauskaa pelata tämän yleisön edessä, Fleury pyöritteli päätään.
Niin hyvä kuin tulos Fleuryn ja Golden Knightsin kannalta olikin, joukkueen pitää puristaa vielä yksi voitto, että paikka Läntisen konferenssin finaaleihin irtoaa.
- Olemme ajatelleet koko kauden, että keskitymme täysillä vain yhteen otteluun kerrallaan. Sen saman asenteen haluamme säilyttää edelleen. Nyt täytyy rentoutua ja levätä, jotta olemme valmiita seuraavaan otteluun.
Kaksi Vegasin maalia alustanut hyökkääjä David Perron oli tyytyväinen siitä, että joukkue käänsi uuden sivun nopeasti heikon nelospelin jälkeen.
- Emme ole joutuneet tällä kaudella pitkiin tappioputkiin. Seuraavaan peliin ei ole kuitenkaan helppo lähteä. Meidän pitää pystyä parhaaseen peliimme.