Washingon Capitals ja Columbus Blue Jackets päätyivät jatkoerään jo kolmannessa ottelussa peräkkäin, ja tälläkin kertaa voittoa pääsi juhlimaan vierasjoukkue.
Voittaja vaihtui kahden edellisen ottelun jälkeen, kun Capitals juhli nyt ensimmäisen pudotuspelikierroksen avausvoittoaan maalein 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Voittomaalin teki toisessa jatkoerässä Lars Eller. Capitals kavensi otteluvoitot 2-1:een.

• Ratkaisumaali oli todella ruma, mutta se ei kuitenkaan tee osumasta yhtään vähemmän makeaa, Eller tuumi ottelun jälkeen.
    Maalivahti Braden Holtby oli samoilla linjoilla Ellerin kanssa. Ratkaisun tyylikkyydellä ei ole väliä, kun pelejä ratkaistaan.
    - Olemme jälleen oikealla tiellä ja mukana sarjassa. Säilytimme malttimme, emme lipsuneet ja pysyimme pelisysteemissämme. Saimme lopulta loistavan maalin, ja se on hyvä merkki, Holtby sanoi.
    Joukkueet pelasivat avauserän maaleitta, mutta toisen erän alussa Tom Wilson vei Capitalsin johtoon. Pierre-Luc Dubois viimeisteli erän puolivälin jälkeen Blue Jacketsin tasoituksen.
    Toisessa erässä kaksi kertaa vastustajaansa enemmän laukonut Capitals karkasi kuitenkin uudestaan, kun John Carlson iski johtomaalin Nicklas Bäckströmin ja Aleksandr Ovetshkinin esityöstä. Ovetshkin alusti myös joukkueensa ensimmäiseen maalin.
    Blue Jackets sai kotiottelunsa kolmanteen erään loistavan alun, kun Artemi Panarin viimeisteli Cam Atkinsonin esityöstä 2-2 tasoituksen. Panarinille tehopiste oli ottelun toinen, kun hän sai syöttöpisteen myös Dubois'n 1-1 maaliin.
    Ensimmäisessä jatkoerässä Capitals laukoi kuusi ja Blue Jackets seitsemän kertaa kohti vastustajan maalia. Toisessa jatkoerässä Capitals vei maalia kohti suuntautuneet laukaukset tylysti 8-2 ja Eller iski ratkaisun Brendan Connollyn sekä Devante Smith-Pellyn esityön jälkeen.
    Eller teki maalin ottelun neljännellä laukauksellaan. Capitalsin pelaajista useimmin kohti Blue Jacketsin maalia laukoivat Tom Wilson (6), Jevgeni Kuznetsov (5) ja Ovetshkin (5). Blue Jacketsilta Matt Calvert laukoi kuusi ja Boone Jenner viisi kertaa kohti Washingtonin maalia.
    - Saimme ratkaisumaalimme onnekkaasti, mutta myös ansaitsimme sen. Teimme ottelussa kovasti hommia oikealla asenteella, Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz paalutti.
    Blue Jacketsin suomalaispuolustaja Markus Nutivaara pelasi 23.26 ja jäi plus-miinustilastossa plussalle yhden maalin. Joonas Korpisalo toimi kakkosmaalivahtina, mutta hyökkääjä Markus Hännikäinen ei ollut kokoonpanossa. Blue Jacketsin maalivahti Sergei Bobrovski torjui 42 ja Capitalsin Braden Holtby 33 kertaa.
    - Pelasimme paremman ottelun kuin viimeksi, mutta viimeksi voitimme. Tällaista NHL:n pudotuspelijääkiekko on, Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella sanoi.
    Ottelusarjan neljäs taistelu käydään Columbuksessa torstaina. Capitalsilla on silloin mahdollisuus tasoittaa sarja.