CanesHugs

Puntaroimme joukkueiden viimeaikaisia otteita joka perjantai kauden 2021-22 aikana. Seuraavassa on liigan 10 kuuminta ryhmää torstaina 30.12. päättyneeltä viikolta.

Paluu joulun ajan tauolta on tapahtunut porrastetusti, mikä pitää muutokset vähissä. Moni kärkipään joukkue ei ole edes ehtinyt pelata otteluakaan viimeisen viikon aikana. Osa on silti päässyt taas vauhtiin, ja erityisesti Carolina Hurricanesin sekä Florida Panthersin sairastupien tyhjentyminen on tehnyt hyvää.
1. Carolina Hurricanes (22-7-1)
Viime viikon sijoitus: 4.
Lepotauko auttoi Carolinaa, joka on palannut täyteen vahvuuteen ja uuteen voittoputkeen. Kolmas peräkkäinen voitto tuli torstaina, jolloin Antti Raanta nollasi Montreal Canadiensin, Teuvo Teräväinen teki kaksi maalia, Sebastian Aho syötti kaksi ja Jesperi Kotkaniemikin yhden. Hurricanes keräsi vuonna 2021 enemmän sarjapisteitä kuin mikään muu joukkue.

CAR-MTL: Seth Jarvis iskee kolmannessa erässä

2. Tampa Bay Lightning (21-7-4)
Viime viikon sijoitus: 1.
Tampa Bay voitti neljä niukkaa ottelua peräkkäin ennen torstaita. Silloin Floridan paikalliskamppailussa omiin meni kuitenkin huimat yhdeksän maalia, eniten sitten vuoden 2009 maaliskuun. Siitä huolimatta Lightning on voittanut 11 edellisestä ottelustaan yhdeksän ja johtaa Atlantic-divisioonaa.
3. Florida Panthers (20-7-4)
Viime viikon sijoitus: 5.
Poissaolot ovat kurittaneet myös Panthersia, joka on nyt terveempi kuin kertaakaan kauden alkamisen jälkeen. Se myös näkyi heti, sillä neljä tappiota viidestä ottelusta ennen taukoa on kääntynyt kahdeksi peräkkäiseksi voitoksi. Varsinkin Lightning-voitto oli upea suoritus, jossa kolme suomalaista iski maalin. Aleksander Barkov on vihdoin pelikunnossa, ja toivottavasti kapteeni myös pystyy pelaamaan ehjän loppukauden.
4. Toronto Maple Leafs (20-8-2)
Viime viikon sijoitus: 2.
Torontossa ei ole paljoa tapahtunut, sillä Maple Leafs on edelleen joulutauolla. Seuraava ottelu on ohjelmassa lauantaina. Yli kahden viikon pelaamattomuus saattaa näkyä, mutta lepoa on ainakin saatu. Ennen taukoa Toronto voitti Chicago Blackhawksin ja Edmonton Oilersin. Auston Matthews oli kalenterivuoden paras maalintekijä (61 osumaa).

TOR-CBJ: Toronto osuu kahdesti seitsemässä sekunnissa

5. Colorado Avalanche (17-8-2)
Viime viikon sijoitus: 3.
Myös Colorado odottaa yhä ensimmäistä otteluaan tauon jälkeen. Sunnuntaina vastassa on Anaheim Ducks. Avalanche hävisi viimeisen ottelunsa ennen taukoa, ja viiden pelin voittoputki katkesi. Tällä kaudella keskimäärin 4,22 maalia per peli tehnyt Colorado teki vuonna 2021 NHL-joukkueista eniten maaleja.
6. Vegas Golden Knights (21-12-0)
Viime viikon sijoitus: 7.
Golden Knights oli vuoden 2021 ykkönen voitoissa (61) ja pisteissä (124). Se voitti tiistaina Los Angeles Kingsin 6-3 ja jatkoi hyvää virettään. Ritarit ovat napanneet 11 viime pelistään yhdeksän voittoa ja johtavat Pacific-divisioonaa.
7. Pittsburgh Penguins (17-8-5)
Viime viikon sijoitus: 8.
Joulukuun kuumin joukkue palaa tositoimiin sunnuntaina kohdatessaan San Jose Sharksin iltaottelussa Suomen aikaa. Penguins otti ennen taukoa seitsemän voittoa peräkkäin ja pelaa kauden parasta jääkiekkoaan. Jevgeni Malkin ei ole päässyt vieläkään kokoonpanoon, mutta tammikuussa venäläisen pitäisi olla valmis ottamaan oma tärkeä roolinsa joukkueesta.

NJD-PIT: Blueger onnistuu avauserässä

8. Washington Capitals (19-6-7)
Viime viikon sijoitus: 10.
Capitalsin viime viikot ovat olleet kovaa taistelua, mutta keskiviikkona tuli voitto Nashville Predatorsista maalein 5-3. Sitä ennen Capitals oli pelannut jatkuvasti maalin pelejä, joissa marginaalit jäivät pieniksi. Aleksandr Ovetshkinin vuosi oli upea: 77 pelattua ottelua, joissa syntyi 46 maalia ja 90 pistettä.
9. New York Rangers (19-8-4)
Viime viikon sijoitus: 6.
Rangersin käyrä osoittaa taas alaspäin. Se voitti kuun vaihteessa seitsemän peräkkäistä ottelua, mutta seitsemästä viime pelistä on tullut vain viisi pistettä. Rangers on hävinnyt näistä koitoksista viisi. Adam Fox oli puolustajien pisteykkönen vuonna 2021 yhdessä Lightningin Victor Hedmanin kanssa (78 pistettä).
10. Minnesota Wild (19-9-2)
Viime viikon sijoitus: 9.
Wild on sortunut melkoiseen ailahteluun. Kahdeksan pelin voittoputkensa jälkeen se on nyt hävinnyt neljä kertaa peräkkäin. Minnesotan seuraava ottelu on lauantainen Winter Classic -ulkoilmapeli, jossa eteen tulee St. Louis Blues. Kirill Kaprizov oli kalenterivuoden selkeästi tehokkain Wild-pelaaja: 85 ottelussa syntyi 87 tehopistettä, kun taas toiseksi tehokkain pelaaja, Kevin Fiala, ylsi 60 pisteeseen.
Hilkulla: St. Louis Blues, Nashville Predators, Calgary Flames, Anaheim Ducks, Edmonton Oilers, Dallas Stars