ger-Fin

Saksa järjesti komean nousun MM-kisojen alkusarjan viimeisessä ottelussa. Se nousi Suomea vastaan tiistaina käydyssä kamppailussa kahdesti tasoihin ja lopulta ohi kolmannessa erässä. Edmonton Oilersia NHL:ssä edustava Leon Draisaitl (2+1) hääri Saksan ykköstykkinä ja johdatti maansa 4-2 voittoon.

• Tasainen vääntö. Ei oltu ihan parhaimmillamme. Ei riittänyt muutamilla pelaajilla. Vähän lähti mopo keulimaan. Tietty nöyryys, joka meillä on ollut, ei riittänyt nyt, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi MTV3:n televisiohaastattelussa.
    Suomi olisi voitolla varmistanut Slovakian Kosicessa pelatun A-lohkon voiton, mutta Yhdysvallat ja Kanada ratkaisivat tiistain keskinäisessä iltaottelussa lohkovoiton. Kanada ei antanut mahdollisuuksia jenkeille vaan tyylitteli taululle lukemat 3-0. Bratislavassa pelattavan B-lohkon päätösottelussa Venäjä höykytti Ruotsin 7-4 ja sinetöi lohkovoittonsa. Näin torstain puolivälieräpareiksi muodostuivat Kanada-Sveitsi, Venäjä-Yhdysvallat, Suomi-Ruotsi ja Tshekki-Saksa.
    Suomi olisi voitolla varmistanut Slovakian Kosicessa pelattavan A-lohkon voiton, mutta nyt Yhdysvallat ja Kanada ratkaisevat tiistain keskinäisessä iltaottelussaan, kumpi nousee Leijonien ohi lohkovoittoon. Suomi on lohkossaan toinen ja saa vastaansa Bratislavassa pelattavan B-lohkon kolmosen. Se on varmaa, että vastaan ei tule Venäjä.
    Suomi loi jo Saksa-ottelun alussa muutaman maukkaan maalintekopaikan, mutta tulosta syntyi vasta erän lopun ylivoimalla. Harri Pesonen ohjasi Mikko Lehtosen laukauksen maaliin ja sai ansaitun täysosuman. Hetkeä aiemmin Pesonen oli päässyt jo kaksi kertaa kokeilemaan Saksan maalivahti Philipp Grubauerin kestävyyttä.
    - Varsinkin siinä edellisessä matsissa (Ranskaa vastaan) oli mahdollisuuksia. Katsottiin videoita niistä tilanteista ja treenattiin ylivoimaa, Pesonen kommentoi MTV3:n erätaukohaastattelussa.
    More information
    Lehtosen lisäksi myös toinen puolustaja Henri Jokiharju nappasi syötön Pesosen toiseen MM-maaliin. Johto ei kestänyt kauaa, kun Marc Michaelis yllätti Suomen maalivahti Kevin Lankisen ja päätti Suomen lähes yhdeksän peräkkäisen takaiskuttoman erän sarjan.
    Toisen erän alkupuolella Juhani Tyrväinen taisteli maalin edestä ensimmäisen MM-maalinsa. Saksan suomalaisvalmentaja Toni Söderholm käytti tilanteessa haasto-oikeuden, mutta tuomaristo ei hylännyt maalia videotarkastuksen jälkeen. Tuomaristo tutki tilanteessa mahdollista maalivahdin häirintää.
    Erän puolivälin jälkeen Saksan ykköstähti Leon Draisaitl katkaisi Suomen hätäisen avauksen ja syötti maalin eteen unohdetulle Dominik Kahunille. Hyökkääjä ei jättänyt paikkaansa käyttämättä vaan yllätti Lankisen ja tasoitti pelin.
    Draisaitl piti hetkittäin Suomen pelaajia pilkkanaan ja pyöritti komeasti Saksan peliä. Väkevä keskushyökkääjä suojasi erinomaisesti kiekkoa ja väläytti syöttötaitoaan muun muassa Kahunin 2-2 tasoituksessa.
    Kolmannen erän alussa Atte Ohtamaa otti kaksiminuuttisen kampituksesta. Saksa iski ylivoimalla suoran hyökkäyksen päätteeksi. Leonhard Pföderl tarjoili kiekon Draisaitlille, joka sivalsi kiekon maaliin Lankisen kainalosta ja suomalaismaalivahdin mailan tupen kautta.
    Erän puolivälin jälkeen Suomi ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaa, jonka se sai Yannic Seidenbergin jäähyn myötä. Minuutti ennen loppua Draisaitl viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.
    - Ilman muuta saatiin paikkoja enemmän kuin kahteen maaliin. Huomenna katsotaan, mitä ollaan tehty hyvin ja mitä pitää korjata, että päästään neljän parhaan joukkoon. Tällä pelillä sinne ei päästä, Jalonen paalutti.