SEA 4, FLA 1

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja niin kävi nyt Florida Panthersin kotivoittojen putkelle lauantain kierroksella. Seattle Kraken palautti Panthersin FLA Live Arenan jään pintaan suomalaishyökkääjänsä Joonas Donskoin johdolla lukemin 4-1.

Laajennusjoukkue Kraken kärsi käynnistysvaikeuksista neljänneskauden ajan, mutta on nyt ottanut kolme voittoa neljästä viimeksi pelaamastaan ottelusta. Lauantaina Donskoille merkattiin kaksi syöttöpistettä, joita hänellä on nyt kaikkiaan yhdeksän. Jordan Eberle iski kaksi maalia ja Panthersin entinen maalivahti Chris Driedger torjui 33 kertaa Krakenin maalilla.
Siihen haihtui Panthersin haave pelata historiallinen 12 peräkkäisen kotivoiton jakso heti kauden alussa ja ottaa NHL-ennätys yksin omiin nimiinsä. Chicago Black Hawks kirjautti kauden 1963-64 alussa 11 peräkkäistä kotivoittoa, ja Panthers jakaa edelleen tuon ennätyksen chicagolaisseuran kanssa.
- Ei mitään vihamielisyyttä, ei tietenkään. Oli mukava nähdä tuttuja kavereita. Tosin pakko myöntää, että ajoittain oli vähän vaikea pitää ajatukset pelissä, Floridassa kaksi kautta (2019-21) pelannut Driedger myönsi ottelun jälkeen.
Seattle on viime kierroksilla kukistanut vahvoja mestariehdokkaita, sillä ennen Panthersia se jätti Washington Capitalsin ja Carolina Hurricanesin ilman pisteitä.
- Kaikki tiesimme, mikä oli panoksena illan ottelussa. Se (voittoputki) on nyt päättynyt, ja suuntaamme ajatuksen seuraavaan otteluun, Panthersin hyökkääjä Owen Tippett totesi.

FLA-SEA: Eberle osuu Donskoin namupassista

Donskoi alusti ensimmäisen osuman ja voittomaalin
Kraken sisuuntui perjantain kierroksella, kun hallitseva mestari Tampa Bay Lightning jätti sen tylysti ilman maaleja lukemin 3-0, ja laittoi lauantaina tuulemaan heti ottelun alusta lähtien. Donskoi alusti Eberlen ylivoimamaalin ajassa 2.22 ja sai syöttöpisteen myös Ryan Donaton viimeistelemään 2-1 osumaan, joka jäi ottelun voittomaaliksi.
Eberle pelasi NHL-uransa 800. ottelun ja juhlisti sitä tekemällä illan toisen maalinsa kolmannen erän alkuminuuteilla. Jamie Oleksiak viimeisteli Krakenin voittolukemat päätöserän puolivälin jälkeen.
- Olimme kuskin paikalla alusta loppuun saakka, ja oikeastaan oli pakko olla tässä rakennuksessa tätä joukkuetta vastaan. He eivät olleet hävinneet vielä kertaakaan tässä hallissa tällä kaudella, joten pelasimme hyvät 60 minuuttia, Krakenin päävalmentaja Dave Hakstol tuumi.
Panthersin ainoan maalin iski Patric Hörnqvist MacKenzie Weegarin ja Joe Thorntonin esityöstä. Thornton kirjoitti syöttöpisteellään henkilökohtaista NHL-historiaa, sillä hän nousi Paul Coffeyn ohi ja on nyt 1 532 tehopisteellään NHL:n kaikkien aikojen pistepörssin sijalla 13. Thornton tarvitsee yhden tehopisteen lisää kivutakseen tasapisteisiin sijalla 12 olevan Mark Recchin kanssa.
Maalinteko onnistui viimeinkin avauserässä
Kraken (7-13-1) ponnisti voitollaan viimeiseltä sijalta Vancouver Canucksin ohi Pacific-divisioonassa, mutta Panthersilta napatuilla kahdella pisteellä oli paljon suurempikin merkitys kuin pelkkä sarjapaikan kohennus yhden pykälän verran.
- Voitamme jatkossakin otteluita kovalla työllä. Tämän illan kaltainen voitto vauhdittaa joukkuettamme pitkään, Driedger arveli.
Driedgerin kanssa samaa mieltä oli Eberle, joka omalta osaltaan vapautti Krakenin peliä. Maalinteko ensimmäisessä erässä on ollut Seattlen heikkous koko kauden ajan, mutta nyt Eberle latasi kiekon verkkoon heti erän alussa ja Donato kasvatti avauserän maalipotin kahteen. Se on yhtä monta ensimmäisen erän maalia kuin Kraken oli tehnyt yhteensä kahdeksaan edelliseen otteluun.
- Pelasimme oikealla tavalla. Olimme hieman aikaisempaa kilpailuhenkisempiä ja voitontahtoisempia. Tämän täytyy olla meidän uusi vaatimustasomme tästä eteenpäin, Eberle totesi.
Krakenin erikoistilannepelaaminen on toiminut koko kauden ajan, niin myös lauantaina. Kahdesta ylivoimatilanteesta syntyi yksi maali ja Seattle piti maalinsa puhtaana yhden saamansa jäähyn aikana. Mutta Eberlen mielestä joukkueen tärkein palanen on kuitenkin maalitolppien välissä.
- Saamme rutkasti itseluottamusta siitä, kun meillä on maalivahti, joka torjunnoillaan paikkaa meidän muiden tekemät virheet, hän kehui Driedgeriä.