Blue Jackets kukisti Lightningin ja meni 3-0 johtoon

Nationwide Arenan yli 19 000 katsojan huuma siivitti Columbus Blue Jacketsin kolmanteen peräkkäiseen voittoon Tampa Bay Lightningia vastaan pelattavassa ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarjassa. Sinitakkien voittolukemiksi merkittiin 3-1.

Matt Duchene teki ottelun avausmaalin toisen erän alkuminuuteilla, 2-0 osumasta vastasi Oliver Bjorkstrand ylivoimalla. Ondrej Palatin kavennus kolmannessa erässä piti Tampan iskuetäisyydellä, mutta Cam Atkinson sinetöi kotivoiton laittamalla kiekon tyhjään maaliin minuutti ennen loppusummeria.

CBJ-TBL: Duchene nostaa kiekon rystyltä kattoon

• Pelin virtaus muuttui monta kertaa. Minusta käsittelimme tilanteen hyvin. Kolmannessa erässä jouduimme paineen alle, kun he saivat pelinsä toimimaan ja tulivat vauhdilla yli keskialueen, mutta roikuimme silti mukana, Blue Jacketsin puolustaja Seth Jones sanoi.
    Lightning joutui kolmanteen otteluun entistäkin vaikeammassa tilanteessa, kun Nikita Kutsherov kärsi edellisestä kamppailusta saamaansa pelikieltoa ja Victor Hedman joutui jättämään ottelun väliin loukkaantumisen vuoksi. Lisää huonoja uutisia tuli kolmannessa erässä, kun Alex Killorn jätti kaukalon.
    [Lue ottelusarjan TBL-CBJ kaikki jutut täältä]
    NHL-historiassa 0-3 tilanteesta on noustu pudotuspelisarjan voittoon vain neljästi. Columbus puolestaan on ainoa joukkue, joka ei ole koskaan voittanut pudotuspelisarjaa. Nyt se on voiton päässä jatkopaikasta, jota se pääsee tavoittelemaan kotiyleisönsä edessä tiistaina.
    - Fanimme ansaitsevat nähdä, kun hoidamme homman kotikentällä. Tätä on täällä odotettukin, hehkutti Duchene.