NSH-CAR: Ahon ja Svetshnikovin kemiat toimivat

Discover Central -divisioonassa riittää mielenkiintoa kotimaan kiekkofaneille, sillä divisioonassa pelataan kauden aikana useita kovia suomalaiskohtaamisia. Yksi sellainen nähtiin maanantain kierroksella, kun Nashville Predators isännöi Carolina Hurricanesia.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina vei ottelun nimiinsä lukemin 4-2. Nashvillen maalissa pelasi Pekka Rinne - jolle ottelu oli ensimmäinen sitten viime kevään - ja kakkoskentän laidalla Erik Haula. Juuse Saros avasi luukkua, Mikael Granlund oli yhä sivussa ja Eeli Tolvanen odottaa vuoroaan Predatorsin "taxi squadissa" eli varapelaajien ryhmässä.
Vaikka kaikki suomalaiset eivät olleet jäällä, nousivat härmäläiset illan puheenaiheeksi. Aho oli kentän kovimpia yksilöitä, keräsi tehot 1+1 ja vastasi ottelun voittomaalista päätöserässä. Rinne puolestaan pelasi erinomaisesti ja oli joukkueensa avainhahmoja, vaikka kiekko ohittikin konkarin kolmesti. Hänestä voitto ei jäänyt kiinni.
Illan avausmaalista vastasi ylivoimalla Carolinan Andrei Svechnikov, joka täräytti pikkumustan Rinteen selän taakse toisen erän loppupuolella. Aho sai osumaan syöttöpisteen. Nashville tuli tasoihin ennen taukoa, mutta hurrikaanit käänsivät ottelun itselleen päätöserässä. Ensiksi Vincent Trocheck latoi 2-1 osuman, ja sitten Aho lisäsi johdon kahteen maaliin Svetshnikovin upeasta alustuksesta vajaat kymmenen minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Siitä ei Predators enää noussut.

NSH-CAR: Svetshnikov iskee avausmaalin ylivoimalla

Carolinan leiriin tuli ottelussa huonojakin uutisia. Teräväinen ei pystynyt pelaamaan avauserän jälkeen tasaviisikoin, ja hän kävi jäällä ainoastaan ylivoimalla. Taitavan suomalaisen pelikunnosta ei ole tällä hetkellä tarkempaa tietoa. Joukkueen sairastuvalta löytyy ennestään yksi tärkeä hyökkäyspään palanen, Jordan Staal.
- En todellakaan tiedä mitään (Teräväisen kunnosta). Hänellä oli jotain vaivaa, joten pidimme hänet mukana ylivoimapelin varalta, koska hän sanoi pystyvänsä seisomaan jäällä ja tekemään taikojaan. En ole varma, mikä hänen kuntonsa on huomenna, avasi Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour.
Brind'Amour oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin, etenkin kun Teräväinen joutui jäämään kesken kaiken sivuun. Voitto oli kolme ottelua pelanneelle Carolinalle kauden toinen.
- Yrityksemme on ollut mahtavaa. Matka ei ole helppo, kun menettää tuollaisia (Staalin ja Teräväisen kaltaisia) pelaajia. Heidän tärkeytensä tajuaa nopeasti (kun he ovat poissa). He pelaavat 20 minuuttia ottelussa, tahkoavat yli- ja alivoimaa, ja yhtäkkiä he eivät olekaan käytettävissä ja muiden pelaajien täytyy nousta tavallista isompaan rooliin. Siitä näkökulmasta katsottuna tämä oli taisteluvoitto.
Teräväisen jäätyä pois normaalista vaihtorotaatiosta Aho laitettiin yhteen Svetshnikovin kanssa, ja se oli oiva veto Brind'Amourilta. Kumpikin hyökkääjä saalisti ottelussa tehot 1+1.
*** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
- Pelasimme koko viime kauden yhdessä, joten meillä oli jo ennestään kemiaa. Tiedän, missä hän menee jäällä, ja hän tietää, missä minä menen. Se tekee pelimme helpoksi, nuori venäläinen kertoi taitavan duon toimivan yhteistyön taustoista.
Aho aloitti ottelun Teräväisen ja Nino Niederreiterin keskellä.
Rinteeltä lupaava esitys

NSH-CAR: Forsberg saa pitkän syötön ja veivaa maalin

Nashvillen maalivahti Rinne oli viimeksi pelannut 2. maaliskuuta, joten kokeneella suomalaisella riitti jännitettävää. Virkaveli Juuse Saros nappasi joukkueessa ykkösvahdin paikan viime talvena ja kantoi torjuntavastuun kesän tosipeleissä. Saros oli ollut maalissa tämän kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa, jotka molemmat päättyivät Nashvillen voittoon.
Siksi Rinteellä oli maanantaina iso näytön paikka. On selvää, että Predatorsin legenda haluaa vielä taistella ykkösmaalivahdin asemasta, ja ainakin tämän ottelun perusteella veteraaniveskari on hyvässä tikissä. Nashville kärsi tappion, mutta Rinne otti useita hyviä torjuntoja pitäen joukkueensa pelissä mukana. Hän pysäytti kiekon yhteensä 20 kertaa.
Joukkuetoverit eivät kuitenkaan tehneet Rinteen työtä helpoksi.
- Pelissämme on useita asioita, joissa meidän täytyy olla parempia, kuten puolustuspelimme ja etenkin suunnanmuutospelimme kiekonmenetyksen jälkeen. Annoimme nytkin vastustajalle liikaa ylivoimahyökkäyksiä, myönsi Predatorsin päävalmentaja John Hynes.
Discover Central -divisioonassa nähdään uusi suomalaiskohtaaminen heti tiistaina, kun Predators ja Hurricanes ottavat uudelleen yhteen. Ainakin Aho ja joko Rinne tai Saros hyppäävät kaukaloon.
Eivätkä tämän divisioonan mielenkiintoiset suomalaiskohtaamiset lopu tähän. Nashville kohtaa tulevana perjantaina ja heti uudelleen sunnuntaina Dallas Starsin, jonka riveissä pelaavat Miro Heiskanen, Esa Lindell, Julius Honka, Joel Kiviranta ja Roope Hintz. Carolina puolestaan kohtaa tällä viikolla Aleksander Barkovin, Eetu Luostarisen, Markus Nutivaaran ja Juho Lammikon edustaman Florida Panthersin.