Washington Capitals tasoitti NHL:n toisen pudotuspelikierroksen otteluvoitot 1-1:een. Capitals voitti sunnuntaina Pittsburgh Penguinsin maalein 4-1 (2-0, 1-1, 1-0).
Capitalsin maalintekijöinä kunnostautuivat Aleksandr Ovethskin, Jakub Vrana, Brett Connolly ja Nicklas Bäckström. Maalivahti Braden Holtby torjui 32 laukausta ja oli yksi Washingtonin voiton takuumiehistä.

• Ryhmämme on luottavaisella mielellä, emmekä aio päästää tunnelmaa laskemaan. Uskomme, että voimme voittaa minkä tahansa pelin olosuhteista riippumatta. Keskitymme täysillä siihen tehtävään, mikä kulloinkin on edessä. Tänä iltana se oli ottelu kaksi, ja ensimmäisestä oli jo kauan aikaa, Holtby paalutti.
    Capitals iski jälleen avausmaalin, mutta tällä kertaa joukkue ei luopunut johtoasemastaan vaan laittoi ottelusarjan tasoihin.
    - Viime pelissä annoimme heidän nousta mukaan peliin. Voiton merkitys on nyt valtava. Tämän halusimmekin. Meille tämä on tärkeä voitto, Bäckström tuumi ottelun jälkeen.
    Ovetshkin teki avausmaalin ensimmäisen erän toisella minuutilla, ja Jakub Vrana tuplasi johdon avauserän loppupuolella. Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan tarkastutti maalin videolta, koska hän epäili tilanteessa maalivahdin häirintää. Ratkaisua ei kuitenkaan muutettu.
    - Meidän pitäisi olla parempia otteluiden alussa ja painaa päälle siitä lähtien kun kiekko putoaa jäähän. Sarja oli meille 1-0 ennen tätä ottelua. Tiesimme, että vastustaja tulee kovaa päälle, Sullivan ruoti.
    Toisen erän alussa Brett Connolly iski Ellerin syötöstä Capitalsin jo 3-0 johtoon.
    - Vastustaja tuli päälle kuin lentäen. Emme pystyneet vastaamaan siihen, harmitteli Penguinsin maalivahti Matt Murray, jolle kertyi ottelussa 28 torjuntaa.
    - Tiesimme vastustajan sellaiseksi, että se voi nousta mukaan peliin. Ensimmäinen ottelu oli kova, kun pelasimme muuten erittäin hyvin, mutta vastustaja nousi voittoon. Otimme siitä opiksemme, Connolly tuumi.
    Kris Letang teki Penguinsin 1-3 kavennusmaalin, kun toisen erän puoliväli oli ohitettu. Tuon jälkeen Holtby löi luukut kiinni eikä päästänyt enää kiekkoja taakseen. Capitals-maalivahti torjui toisessa erässä esimerkiksi Patric Hörnqvistin ja Jake Guentzelin huippupaikat. Kolmannessa erässä Hörnqvistillä oli jälleen huippupaikka, mutta Holtby oli etevämpi.
    - Mielestäni Braden pelasi koko ottelun ehjästi. Hän liikkui hyvin ja teki muutaman hyvin ajoitetun torjunnan. Vastustaja yrittää tehdä hommasta vaikeaa, mutta Braden on päässyt takaisin tasolleen, Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz summasi maalivahdin ottelun.
    Myös Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä kokeili ottelun aikana kaksi kertaa Holtbyn virettä, mutta maalivahti torjui. Määttä kellotti joukkueensa puolustajista kolmanneksi suurimman peliajan 22.20. Kahden laukauksen lisäksi hän taklasi kerran ja blokkasi kolme laukausta.
    Bäckström iski loppulukemat tyhjään maaliin vain seitsemän sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Capitalsin tehomies Eller nappasi maaliin ottelun kolmannen syöttöpisteensä.
    Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran tiistaina, jolloin pelataan Pittsburghissa.
    - Meidän täytyy tehdä paremmin hommia ja estää heidän pääsynsä maalintekopaikkoihin. Toki meilläkin oli paikkoja. Meidän täytyy vain löytää keinot hyödyntää ne, Penguinsin päävalmentaja Sullivan loi katsetta seuraavaan otteluun.