ovi backstrom

Takana on ottelu, jossa jokainen jääkiekkoilija maailmassa haluaa pelata. Hetki, jota varten on vuodatettu satoja litroja hikeä, lauottu tuhansia ja taas tuhansia kiekkoja. Luistimet ovat raapineet jäähän kilometrikaupalla piirtojaan.
Ottelu, jossa Stanley Cup on mahdollista voittaa ensimmäistä kertaa kullakin kaudella, on aina siihen asti sen kauden suurin ottelu. Washington Capitalsin piti suhtautua siihen niin kuin mihin muuhun otteluun tahansa tällä kaudella.

Jännityksen toki ymmärsi, eikä ketään Capitals-pelaajaa voinut saati saanut moittia siitä, jos innostus ja jännitys nousivat puseroon. Paine oli kova, mutta Capitals kesti sen. Se voitti vuoden 2018 viidennen Stanley Cup -finaalin Las Vegasin huutomyrskyssä maalein 4-3 ja saavutti organisaation historian ensimmäisen mestaruuden voitoin 4-1.
Kaikki purkautui siihen, kun Aleksandr Ovetshkin nosti Stanley Cupin päänsä päälle varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Ovetshkinin oli ymmärrettävästi vaikea kuvailla tuntojaan.
Lisää aiheesta: [Tunteet veivät Capitalsia ja sen faneja]
- Tämä tuntuu paremmalta kuin odotin. Tämä on kuin unta. Kausi oli pitkä ja raskas, ja taistelimme sen läpi. Olemme tehneet hurjasti töitä kaikki nämä vuodet. Koko joukkue pysyi saman systeemin takana. Ei ollut väliä, mitä tapahtui, sillä me emme panikoineet. Myös kolmannessa erässä tiesimme, että meidän pitää painaa päälle ja saada tulos sitä kautta, tunnelmoi Ovetshkin.
- En pystynyt nukkumaan päivällä. Syke oli sadan tuntumassa läpi päivän, tunnusti voittomaalin tehnyt ja ensimmäisenä tanskalaisena jääkiekkoilijana Stanley Cupin voittanut Lars Eller.
Maalivahti Braden Holtby toi keskusteluun myös sen näkökannan, että yhteiset kokemukset, jotka joukkueen ytimellä olivat takana, auttoivat siinä, että ratkaisutilanne ja sen vaateet eivät nousseet liian suuriksi ja vaativiksi.
- En usko, että oikeastaan ajattelimme sitä. Nautimme pelaamisesta toistemme kanssa. Halusimme mennä pelaamaan parasta peliämme niin kovaa kuin vain suinkin jokainen vieruskaverikin pelaisi. Onnistuimme siinä. Itsekkyyttä ei näkynyt näissä pudotuspeleissä. Olemme tehneet kovaa töitä koko kauden, Holtby sanoi.

Washington lähti ottelun kolmanteen erään tappioasemasta, mutta pystyi nousemaan voittoon erän puolivälin molemmin puolin tehdyillä maaleilla, jotka syntyivät Devante Smith-Pellyn ja Ellerin tekeminä kolmen minuutin ja 31 sekunnin välein.
- Olemme käyneet läpi monia asioita tällä kaudella. Välillä on mennyt huonommin, ja meitä on epäilty tänä vuonna paljon. Olemme vain pelanneet ja katsoneet, mitä tapahtuu. Näin teimme nytkin. Pelasimme kovaa ja saimme siitä palkinnon, sanoi kauden kolmessa viimeisessä finaalissa maalin makuun päässyt Smith-Pelly.
Toki ottelussa oli hetkensä, jolloin Vegas Golden Knights oli toden teolla nousemassa haastamaan ja lähes hallitsemaan. Ritarit kuittasivat Capitalsin kaksi ensimmäistä johtomaalia nopeasti. Toisen erän loppuhetkillä Vegas pääsi hiljalleen myös sanelemaan pelin tahtia lukuisilla torikokouksilla ja pystypaineilla, puhumattakaan Reilly Smithin erän viimeisellä minuutilla tekemästä johtomaalista.
Viimeiseen erään Capitals kuitenkin tuli jälleen omilla aseillaan ja toi niitä esiin sitä vahvemmin, mitä pidemmälle erä eteni. Joukkueella oli kypsyyttä toimia joukkueen pelisuunnitelman mukaan ilman, että se olisi sortunut epätoivon jääkiekkoon ja alkanut vain riehua joka puolella kaukaloa ilman sen suurempaa kontrollia tekemiseensä ja näin näyttänyt hakevansa tasoitusta ja voittomaalia aktiivisesti.
- Kopissa oli (toisella tauolla) aika hiljaista. Puhuimme vain siitä, että tehdään samoja asioita ja pysytään keskittyneinä. Tulos tulisi jauhamisella, Ovetshkin paljasti.

• Piti vain pysyä rauhallisena ja positiivisena. Onnistuimme siinä. Menimme maalille, halusimme tehdä maaleja, ja niitä tuli. Jokainen tässä joukkueessa pystyi nousemaan esiin ja tekemään tarvittavan eron vastustajaan. Monet meistä saivat kolhuja, mutta palasivat. Kaikki blokkasivat vetoja ja taistelivat. Sen se vaati. En oikein voi uskoa tätä vielä. Vaatii pari päivää tajuta, että olemme Stanley Cup -mestareita. Tämä on hullua, tunnelmoi ratkaisufinaalin avausmaalin tehnyt Jakub Vrana.
    - On vaikeaa nousta tappioasemasta tässä hallissa, niin kuin me teimme kolmannessa erässä. En usko, että mikä tahansa joukkue olisi sitä tehnyt. Nousu ja voitto varsinaisella peliajalla oli uskomatonta. On vaikeaa kuvailla tunteita. Pidimme kiinni suunnitelmastamme. Ei ole hyvä joutua tappiolle, eikä sitä koskaan halua, mutta olemme kääntäneet pelejä läpi kauden ja läpi pudotuspelien. Devon (Smith-Pelly) maalin jälkeen saimme kipinää, sanoi Eller.
    Lisämakeutta juhlaan tuo varmasti se, että tämän kauden painos Capitalsista jää kiekkohistoriaan sinä joukkueena, joka toi seuralle sen historian ensimmäisen Stanley Cupin.
    Viimeisimmät uutiset NHL:n pudotuspeleistä kertoo Twitterissä [@NHL\_fi]
    - On suuri helpotus, että olemme tässä, olemme nostaneet cupin ja saamme jakaa tämän kaikkien kanssa: perheen, ystävien ja Washingtonin kaupungin kanssa. Niin kuin olen sanonut aiemminkin, mikään muu kaupunki tuskin ansaitsee tätä enemmän. Olen iloinen myös kaupungin asukkaiden puolesta. Pystyimme keskittymään läpi pudotuspelien ja pelasimme hyvin joukkueena. Pelasimme paremmin kuin koskaan aiemmin. En ole nähnyt meidän pelaavan aiemmin näin hyvin. Siksi voitimme, arvioi Bäckström.
    - Kaikki olivat samalla sivulla, ja kaikki päätyi Stanley Cupiin. Kaikki tekivät yhteisesti töitä auttaakseen joukkuetta. Teimme sen, Ovetshkin tiivisti.
    Nyt on sitten juhlan aika. Senkin Capitals tehnee tiiviisti yhdessä. Sen tämä joukkue on ansainnut.