OVI1

Washingtonissa kulkee - ja lujaa. Capitals nautiskelee jo seitsemän ottelun mittaisesta voittoputkesta, joka on sen pisin lähes kahteen vuoteen.
Tuorein uhri oli New Jersey Devils, joka kaatui perjantain kierroksella lukemin 6-3. Capitals hallitsi ottelua koko ajan ja oli toistuvasti johdossa, kunnes lopulta päätti vieraansa pyristelyt mättämällä päätöserässä neljä maalia.

Lisää aiheesta: [Näkökulmavääntö: Mikä on menestyksen resepti?]
Kyse on hallitsevasta Stanley Cup -voittajasta, joten maalitaulu selässä olisi jo muutoinkin selviö. Viime viikkojen huippuvireellään Capitals on kuitenkin vain vankistanut asemaansa kärkiryhmänä ja sarjan jopa halutuimpana päänahkana. Tämän hetken tulostason taustalla olevat tekijät eivät yllätä ketään Capitalsin lähihistoriaa seuranneita.
Tapahtumien keskipisteessä on joukkueen kapteeni Aleksandr Ovetshkin, jonka merkitys ryhmälle tiivistyy symbolisesti siihen, että hänen nykyinen pisteputkensa on täsmälleen yhtä pitkä kuin joukkueen voittoputki. Perjantaina venäläinen syötti kaksi maalia ja iski itse yhden, nousten samalla Joe Sakicin ja Jarome Iginlan edelle NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä sijalle 15.
Taustatuki tulee Ruotsista. Ovetshkinin perjantain tehot jäivät Nicklas Bäckströmin varjoon, sillä tämä nakutteli tehot 2+1 pelkästään kolmannessa erässä. Yksi osuma oli tullut jo ensimmäisessä erässä, joten Bäckström kirjautti upean hattutempun. Edellisessä ottelussa tiistaina Bäckström oli syöttänyt kolme maalia, joten kyse oli jo toisesta peräkkäisestä kolmen pisteen ottelusta.

WSH-NJD: Nicklas Bäckström latoo kolme maalia

Tiistain hattutemppu oli Bäckströmin ensimmäinen sitten vuoden 2014. Voisi sanoa, että hänkin on tällä hetkellä parempi kuin koskaan.
- Hän on joukkueemme selkäranka. Hän pelaa jokaisessa ottelussa kokonaisvaltaisesti kaikilla osa-alueilla. Hän on tällä hetkellä yksi maailman parhaista, maalivahti Braden Holtby ylisti.
Eikä Holtby itsekään ole suoriutunut lainkaan hullummin. Hän torjui perjantaina 33 Devilsin laukausta. New Jersey sai viritellä ylivoimapeliään viidesti, kerran jopa viiden minuutin ajaksi, joten tilanteitakin kertyi.

holtby-vs NJD
  • Hän piti meidät pelin päällä varsinkin toisessa erässä. Silloin meille tuli neljä läpiajoa omaan päätyyn ja hän torjui ne kaikki, ja siitä hän ansaitsee kaikki kehut. Jos Devils olisi tehnyt niistä maaleja, koko ottelu olisi muuttunut, Bäckström hehkutti vastavuoroisesti maalivahtia.
    Myrskyvaroitus muille joukkueille on myös se, että Capitals pelasi voittoputkensa kuusi ensimmäistä ottelua ilman Jevgeni Kuznetsovia, joka oli loukkaantumisen takia sivussa. Venäläissentteri palasi Devils-otteluun vahvistamaan Washingtonin kokoonpanoa entisestään ja pääsi heti tehopisteille.
    Neljäntoista ottelun marraskuu ei painanut Capitalsin jaloissa, vaan tulokset vain paranivat viikkojen mittaan. Joukkueen itseluottamus on selvästi korkealla, mistä ovat osoituksena toistuvat nousut tappioasemasta voittajaksi. Capitals kykenee painamaan kaasupoljinta vielä vähän tanakammin, kun sille on tarvetta.
    Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
    Tässä kohtaa loput NHL-joukkueista voivat vain katsoa peiliin ja kysellä itseltään, miten hallitseva mestari voidaan päihittää.
    - Joukkueen itseluottamus on tällä hetkellä kovalla tasolla. Jokainen vetää köyttä samaan suuntaan ja tekee oikeita asioita. Eri pelaajat astuvat esiin ja tekevät maaleja silloin kun joku muu on sivussa, yhden maalin Devilsin verkkoon viimeistellyt hyökkääjä Andre Burakovsky sanoi.