sensflames_310

Power Rankings on NHL.com/FI -sivuston viikkokatsaus, joka ei välttämättä heijastele sarjataulukon tilannetta, vaan tarkastelee tilannetta laajemmin. Artikkelissa käytetyt tilastot on päivitetty perjantaiaamuna (Suomen aikaa). Kunkin joukkueen kohdalla on mainittu koko kauden voitto-tappiotilasto (voitot-tappiot varsinaisella peliajalla-jatkoaikatappiot).

Washington Capitalsin palli heiluu uhkaavasti Power Rankings -listan huipulla. NHL:n kärkipaikalla yhä porskuttava Washington sai vielä pitää ykkössijansa, vaikka takana on haastava viikko.
Kolme joukkuetta nappasi viimeisen seitsemän päivän jaksolla täydet pistepotit: Pittsburgh Penguins, Ottawa Senators ja tällä hetkellä NHL:n pisintä voittoputkea hallussaan pitävä Calgary Flames. Ottawa ja Calgary nousivat vahvan menonsa ansiosta Power Rankings -listalle.
Washingtonin ohella NHL:n kärkijoukkueista viikolla kompasteli Minnesota Wild. Mikael Granlundille ja kumppaneille maalinteosta on yhtäkkiä tullut vaikeata.
1. Washington Capitals (44-15-7) viime viikon sijoitus: 1.
Washington kukisti viime lauantaina Philadelphia Flyersin kotonaan jatkoajalla 2-1 ja nappasi 15. peräkkäisen kotivoiton. Tuo putki tuli noloon päätökseen Capitalsin taivuttua Dallas Starsille. Washington aloitti torstaina Kalifornian reissunsa tappiolla San Jose Sharksille mahdollisessa Stanley Cup -finaaliennakossa. Alexandr Ovetshkinin maaliton jakso venyi samalla kahdeksan ottelun mittaiseksi.

2. Pittsburgh Penguins (41-16-8) viime viikon sijoitus: 4.
Pittsburgh voitti kaikki kolme otteluaan, mutta vastus ei vain ollut sieltä kovimmasta päästä. Penguins löi Tampa Bay Lightningin ja Buffalo Sabresin kotonaan sekä Winnipeg Jetsin vieraissa. Jevgeni Malkin keräsi kolmessa ottelussa tehot 5+3=8 ja ilmoittautui tosissaan taisteluun NHL:n pistepörssin voitosta. Vuoden takaisen mestaruuskevään Penguins-sankareihin lukeutunut Nick Bonino iski hattutempun Jets-voitossa.
3. Chicago Blackhawks (42-19-5) viime viikon sijoitus: 3.
Chicago löi viime viikon lopussa New York Islandersin ja Nashville Predatorsin. Maalijyvä katosi sitten johonkin neljän päivän mittaiselle tauolle, sillä Blackhawks taipui torstaina kotikaukalossaan Anaheim Ducksille 0-1. Tappio katkaisi Chicagon seitsemän ottelun mittaisen voittoputken.
4. Minnesota Wild (42-17-6) viime viikon sijoitus: 2.
Minnesota kukisti sunnuntaina Läntisen konferenssin kärkitaistossa San Josen kotonaan 3-1. Sen jälkeen tuli tappiot St. Louis Bluesille ja Tampa Baylle. Wild on nyt hävinnyt kaksi peräkkäistä ottelua varsinaisella peliajalla ensimmäisen kerran neljään kuukauteen ja vasta toisen kerran tällä kaudella.
- Tämä on oikeastaan ensimmäinen pieni vastoinkäyminen, jonka kohtaamme 65 ottelun jälkeen. Mielenkiintoista nähdä, miten hoidamme tämän loppureissun, Minnesotan päävalmentaja Bruce Boudreau mietiskeli seuran verkkosivuilla.
Minnesota on tehnyt viimeisessä neljässä ottelussaan yhteensä vain viisi maalia, joista yksi syntyi tyhjiin.
5. San Jose Sharks (40-19-7) viime viikon sijoitus: 5.
San Jose kukisti tuon Minnesota -tappion jälkeen Winnipegin ja Washingtonin. Joonas Donskoi teki Jets-ottelussa paluun sairastuvalta puolentoista kuukauden tauon jälkeen. Vancouver Canucksista hankittu Jannik Hansen oli puolestaan selvittänyt viisumiongelmansa ja teki Sharks-debyyttinsä Capitals-pelissä.

6. Columbus Blue Jackets (42-17-6) viime viikon sijoitus: 6.
"Bob" on päivän sana Columbuksessa. Joonas Korpisalo hävisi viime lauantaina Ottawalle. Sergei Bobrovski torjui sen jälkeen kaksi nollapeliä, toki "vain" New Jersey Devilsiä vastaan. Joka tapauksessa Bobrovski on nyt pitänyt maalinsa puhtaana kolmessa peräkkäisessä ottelussa ja antautunut viimeisessä neljässä startissaan vain kerran - ja silloinkin vasta jatkoajalla.
7. Anaheim Ducks (35-22-10) viime viikon sijoitus: 10.
Ei ykkösvahtia, ei hätää. John Gibson on yhä sairastuvalla, mutta Jonathan Bernier piti Anaheimia hyvin pystyssä, kun joukkue voitti neljästä ottelustaan kolme. Bernier kruunasi viikkonsa torjumalla Chicagon voittoputken poikki torstaina. Hän pysäytti kaikki 43 Blackhawks-laukausta. Helpottunein Ducks-pelaaja taisi kuitenkin olla tähtilaituri Corey Perry, joka katkaisi kymmenen ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman jaksonsa.
8. Calgary Flames (37-26-4) viime viikon sijoitus -.
Calgary hoiti menestyksekkäästi kaikki kolme otteluaan ja venytti voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Flames jyräsi kuusi edellistä peliään voittaneen Montreal Canadiensin torstaina vakuuttavasti 5-0. Huippuiskuun intoutunut Flames-vahti Brian Elliott on kirjauttanut viimeisen kuuden ottelunsa torjuntaprosentiksi 95,7.
9. Ottawa Senators (38-22-6) viime viikon sijoitus -.
Ottawa voitti kaikki neljä otteluaan. Viimeisin ja samalla viides peräkkäinen täysi pistepotti tuli Erik Karlssonin sankariteoilla. Senators-kapteeni tasoitti kolmannessa erässä ja ratkaisi jatkoajalla, kun Ottawa löi Arizona Coyotesin vieraissa 2-1. Vahvavireiseltä Karlssonilta taitaa jäädä puolustajien pistepörssin voitto tällä kaudella väliin - se menee todennäköisesti San Josen Brent Burnsille - mutta ruotsalainen porskuttaa kakkossijalla.
- Tällä hetkellä en näe, että kukaan olisi parempi. Hän tekee kaikkea. Pelasimme peräkkäisinä iltoina ja hänellä oli sama energia jatkoajalla kuin eilen ensimmäisessä vaihdossa, Ottawan päävalmentaja Guy Boucher ylisti Karlssonia NHL:n verkkosivuilla.

10. New York Rangers (43-23-2) viime viikon sijoitus: 7.
Manhattanilaisilla oli kaksijakoinen viikko. Rangers taipui ensin Montrealille, mutta haki sitten kaikki neljä sarjapistettä Floridan osavaltion joukkueilta. Viikko päättyi pettymykseen kellariosastoon kuuluvan Carolina Hurricanesin hallissa. Rangers on vain kahden pisteen päässä Columbuksesta ja Pittsburghista taistelussa Metropolitan-divisioonan kakkossijasta ja kotiedusta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.
Tyrkyllä: Montreal Canadiens, Edmonton Oilers, New York Islanders, Boston Bruins