Vegas Golden Knights pelaa tällä kaudella Stanley Cup -finaaleissa. Ritarit kukistivat Winnipeg Jetsin Läntisen konferenssin viidennessä finaalissa maalein 2-1 ja veivät ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-1. Golden Knightsin maalivahti Marc-Andre Fleury oli lopulta Patrik Laineelle ja kumppaneille liian kova muuri murrettavaksi.

Selkä seinää vasten ollut Jets joutui laittamaan kotihallissaan kaiken likoon. Se pyrki kaikin tavoin paineistamaan vieraita ja iskemään tilanteen tullen. Mutta Vegas näytti jälleen, miksi vastustajat ovat olleet hankaluuksissa heitä vastaan miltei koko kauden ajan.
Golden Knightsin jatkuva liike ja vahva kiekollinen peli söi energiavaroja minuutti minuutilta kotijoukkueelta, joka ei ollut selvästikään ehtinyt vielä palautua sataprosenttisesti edellisestä ottelusta.
Ritarit iskivät kamppailun avausosuman, kun ottelu oli ehtinyt vanheta reilut viisi minuuttia. Jetsin puolustaja Josh Morrissey pelasi huolimattomasti omalla puolustusalueella, ja kiekko ajautui Alex Tuchille, jonka tarkka kuti painui hieman helponnäköisesti Winnipegin maalia vartioineen Connor Hellebuyckin selän taakse.
Maali vapautti entisestään vieraiden pelaamista, kun taas isäntien pelaaminen näytti aika ajoin väkinäiseltä. Jets laukoi avauserässä Golden Knightsin maalia kohti 13 kertaa, mutta vedot olivat huippuvireiselle Fleurylle kuin marjoja.
Jets sai vihdoin erän lopulla työstään palkinnon, kun Morrissey paikkasi avausmaalin virheensä ja tälläsi hyökkäyspään aloituksesta tulleen kiekon ohi Fleuryn.
Toisessa erässä Vegasin hyökkäykset näyttivät entistä vaarallisemmilta. Joukkue kykeni pitämään kiekkoa minuuttitolkulla Jetsin puolustuspäässä, minkä seurauksena raskastekoinen kanadalaisryhmä alkoi väsyä.
Erän puolivälissä Luca Sbisa toimitti siniviivalta kiekon kohti Jetsin maalia, jossa maskia teki Ryan Reaves. Kovaotteinen laitahyökkääjä sai mailansa vapaaksi ja yllätti ohjauksellaan Hellebuyckin.
- Joukkueemme on täynnä ratkaisijoita. Jos katsoo alkukautta ja tätä tilannetta, niin siinä välissä on tapahtunut huimaa kehitystä. Meillä on ollut kauden aikana hauskaa keskenämme ja olemme hitsautuneet voittavaksi joukkueeksi, Reaves analysoi.
Vegas ei juurikaan hermoillut johtoasemassa, vaan pelasi tutun viileästi kiekkoa liikutellen ja kovaa luistelutempoa ylläpitäen. Jets ei kerta kaikkiaan löytänyt keinoja Fleuryn ohittamiseen. Kanukkivahdille kertyi ottelussa jälleen hienot 31 torjuntaa.
- Mielestäni teimme tänään voitavamme. Tuuriakin olisi tarvittu. Pienestä jäi lopulta kiinni, ja sitä on tällä hetkellä hyvin vaikea hyväksyä, Hellebuyck kertasi.
Golden Knightsin Erik Haula pelasi ottelussa reilut 14 minuuttia ja laukoi kolme kertaa Winnipegin maalia kohti. Jetsin Patrik Laine sai jälleen rutkasti ylivoimavastuuta, mutta tehopisteille hän ei kauden viimeisessä ottelussa päässyt. Laineen joukkuetoveri Joel Armia pelasi alemmissa ketjuissa reilut kuusi ja puoli minuuttia.
- Tänään oli heidän päivänsä. Vastustaja pelasi erittäin vahvan ottelun, mistä täytyy antaa heille kaikki kunnia. Vegas teki meidän pelaamisestamme todella vaikeaa, Jetsin kapteeni Blake Wheeler ruoti.
Sensaatiomaisen kauden pelannut laajennusjoukkue Golden Knights aloittaa valmistautumisensa Stanley Cup -finaaleihin, joissa vastaan tulee joko Tampa Bay Lightning tai Washington Capitals.