Chara_BrokenJaw

Boston Bruinsin puolustaja ja kapteeni Zdeno Chara paljasti perjantaina, että hänen leukansa murtui useasta kohtaa Stanley Cup -finaalisarjan neljännessä ottelussa.

Arvioitu toipumisaika on 5-6 viikkoa, joten Charan odotetaan olevan mukana syyskuussa järjestettävällä harjoitusleirillä.
- Vamma olisi voinut olla pahempikin. Leuka on nyt vahvistettu kahdella metallilaatalla, langoilla ja ruuveilla. Oli uskomatonta, miten lääkärit saivat sen kasaan ja pystyin palaamaan kaukaloon 36 tunnin kuluttua loukkaantumisesta, Chara kertoi.

STL-BOS: Chara blokkaa laukauksen ja loukkaantuu

Chara, 42, loukkaantui neljännen finaalin toisessa erässä, kun hän yritti blokata St. Louis Bluesin hyökkääjä Brayden Schennin laukausta. Kiekko kimposi konkaripuolustajan omasta mailasta hänen kasvoihinsa. Kapteeni palasi kolmanteen erään vaihtopenkille kasvoja suojaava kokopleksi kypärässään, mutta ei pystynyt enää pelaamaan. Chara kertoi perjantaina halunneensa takaisin jäälle, mutta lääkärit kielsivät pelaamisen.
- Halusin kuitenkin tulla tukemaan joukkuetovereitani. Tahdoin takaisin penkille, vaikka tiesin, etten ehkä pelaisi enää vaihtoakaan. Jos olisimme vielä menettäneet toisen puolustajan tai kaksi, olisin hypännyt askiin kielloista piittaamatta.

BOS-STL: Chara saa sankarin vastaanoton

Chara palasi jäälle viidenteen otteluun ja pelasi finaalisarjan loppuun saakka. Bruins taipui lopulta Bluesille seitsemännessä kamppailussa 1-4 eikä päässyt juhlimaan mestaruutta.
Charasta olisi voinut tulla rajoittamaton vapaa agentti heinäkuun alussa, mutta hän allekirjoitti Bruinsin kanssa yksivuotisen kahden miljoonan dollarin sopimuksen 23. maaliskuuta. Tämän kevään pudotuspeleissä pelaamissaan 23 ottelussa Chara kirjautti tehot 2+4=6 ja plus-miinuslukeman +11. Runkosarjassa hän pelasi 62 ottelua ja teki niissä 5+9=14 tehopistettä.