Boston jyräsi Carolinan ja nousi sarjassa 2-0 johtoon

Boston Bruins jatkoi vakuuttavia otteitaan ja kaatoi Carolina Hurricanesin Itäisen konferenssin toisessa finaalissa maalein 6-2. Isäntien kolmosketju nousi ottelussa isoon rooliin, sillä Marcus Johansson, Charlie Coyle ja Danton Heinen keräsivät ottelussa yhteensä seitsemän tehopistettä.

• Meidät on vaikea pysäyttää, kun pelaamme näin hyvin. Ketjumme peli on toiminut mallikkaasti ja parannamme päivä päivältä, kun opimme tuntemaan toisemme paremmin, kehui Johansson.
    Myös Bruinsin puolustuskalusto osoitti ottelussa vaarallisuutensa. Matt Grzelcyk iski ottelussa kaksi maalia, Torey Krug syötti kolme osumaa ja Connor Clifton viimeisteli ottelussa NHL-uransa ensimmäisen maalin.
    Bruins hallitsi ottelun avauserää, mutta avausmaalia saatiin odotella erän loppupuolelle. Kotiyleisö räjähti ensimmäistä kertaa huutoon, kun Grzelcyk vei isännät johtoon ajassa 15.22.
    - En ollut tyytyväinen avausmaaliin, sillä minun olisi pitänyt saada kiekko kiinni. Se meni nyt minun piikkiini, harmitteli Hurricanesin maalivahti Petr Mrazek.
    Hurricanesin kapteeni Justin Williams otti ennen ensimmäisen erän loppua jäähyn kampituksesta, eikä Bruins jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Jake DeBrusk vei kotijoukkueen 2-0 johtoon, kun jäähyä oli ehtinyt kulua vain kuusi sekuntia.

BOS-CAR: DeBruskin taistelu palkitaan ylivoimalla

Vieraat saivat erinomaisen mahdollisuuden nousta otteluun mukaan, kun Patrice Bergeron joutui jäähyaitioon heti toisen erän alussa. Hurricanesin ylivoima kuitenkin takkuili, ja Clifton vei Bruinsin ottelussa jo 3-0 johtoon, kun joukkueet olivat tulleet täysilukuisiksi.
Hurricanes pääsi kokeilemaan ottelussa ylivoimaansa neljä kertaa, mutta ilman tulosta. Bruins taas hyödynsi ottelun molemmat ylivoimansa. Isännät karkasivat Grzelcykin illan toisella osumalla jo 4-0 johtoon, kun Williams jäähyili jälleen toisen erän lopussa.
- Hyvin toiminut ylivoimamme antoi meille mahdollisuuden voittoon. Alivoima on myös ollut hyvää, mutta ei täydellistä. Pelaamme toisillemme ja uhraudumme joukkueen puolesta. Tietysti kaikki lähtee hyvästä maalivahdista, Tuukka teki jälleen tärkeitä torjuntoja. Voimme silti vielä parantaa, pohti Bruinsin kapteeni Zdeno Chara.
Bruins iski lopullisen naulan Hurricanesin arkkuun heti kolmannen erän alussa, kun David Backes ja Heinen veivät kotijoukkueen osumillaan jo tavoittamattomaan 6-0 johtoon. Williams ja Teuvo Teräväinen iskivät ottelun lopussa vielä kaksi kavennusosumaa, mutta ne olivat Carolinalle laiha lohtu.
[Lue ottelusarjan BOS-CAR kaikki jutut täältä]
Ottelun suomalaisista Bruinsin Tuukka Rask pelasi mallikkaan ottelun. Rask koppasi 21 laukausta ja oli hyvä ottelun kriittisillä hetkillä. Vaikka Teräväisen osuma meni suomalaiskassarin piikkiin, sillä ei ollut enää lopputuloksen kannalta mitään merkitystä.
- Tämä oli meiltä hyvä peli kokonaisuutena, mutta meidän pitää pystyä samaan myös seuraavassa ottelussa. He tulevat varmasti kovaa päälle, mutta jos haluaa voittaa myrskyn, täytyy olla myrsky. Meidän pitää olla valmiita fyysisyyteen, pohti Rask.
Sebastian Ahon (18.40) ja Teräväisen (15.42) kuorma ottelussa oli normaalia pienempi, koska peli ratkesi niin aikaisessa vaiheessa. Aho syötti joukkueensa avausosuman ja oli erityisen terävä aloitusympyrässä, jossa hän kaapi aloituksia 67 prosentin tehokkuudella.
- Olemme olleet aikaisemminkin tässä tilanteessa, joten tiedämme, että pystymme nousemaan takaisin. Nyt meidän täytyy vain mennä kotiin ja parantaa otteitamme, tuumi Teräväinen.

BOS-CAR: Teräväinen hyödyntää Raskin virheen

Bruins nappasi ottelussa toisen kiinnityksen Stanley Cup -finaalipaikkaan, joka irtoaa neljällä voitolla. Sarjan kolmas ottelu pelataan tiistaina Raleigh'ssa.
- Kotiyleisö on meille kuin kuudes kenttäpelaaja. Odotamme kotikaukaloon pääsyä todella paljon, hehkutti Mrazek.