Bruins jatkoon, Maple Leafs ulos seiskapelissä

Tuukka Rask sulki luukut ja nappasi 32 torjuntaa, kun Boston Bruins kaatoi Toronto Maple Leafsin ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarjan seitsemännessä ottelussa lukemin 5-1.
- Olemme olleet näissä tilanteissa ennenkin. Useimmat nuoremmat pelaajammekin olivat mukana jo viime vuonna. Tämä oli osoitus luonteestamme voitossa todella hyvästä joukkueesta, Bruinsin sentteri Patrice Bergeron totesi ottelun jälkeen.

Lähes 18 000-päisen kotiyleisönsä edessä pelannut Bruins oli ottelun herra alusta asti, sillä se pääsi ensimmäiselle erätauolle 2-0 johdossa Joakim Nordströmin ja Marcus Johanssonin maalien myötä.
John Tavares puhalsi vaahteranlehtiin lisää henkeä kavennusmaalilla toisen erän ensimmäisillä minuuteilla, mutta Toronto ei päässyt enää missään vaiheessa maalia lähemmäs.
Sean Kuraly iski kolmannen erän alussa Bruinsille 3-1 osuman, mikä näytti jo lopun alulta. Kahden maalin takaa-ajoasema osoittautui Leafsille liian suureksi vuoreksi.

BOS-TOR: Kuraly viimeistelee tarkasti ja ylös

• Heillä on kokenut joukkue, joka osaa pelata sellaisissa tilanteissa. Tavaresin maalin jälkeen näytimme paremmilta ja yritimme painaa päälle, mutta seuraavan maalin jälkeen kello tuntui käyvän hurjan nopeasti, Toronton keskushyökkääjä Auston Matthews sanoi.
    Bruins kaunisteli loppulukemia vielä tyhjään maaliin. Charlie Coyle ja Patrice Bergeron huudattivat kannattajia vuoroillaan ja sinetöivät sarjan.
    [Lue ottelusarjan BOS-TOR kaikki jutut täältä]
    Bruins voitti seiskapelin jo 15 kerran historiassaan ja nousi yksin NHL:n kaikkien aikojen tilaston kärkipaikalle. Boston jatkaa Columbus Blue Jacketsin vastustajaksi toiselle kierrokselle.
    - Olo ja peli tuntuivat hyvältä sarjan alusta asti. Tunnen oloni tuoreeksi, ja lopulta tärkeintä on löytää itseluottamus sekä uskoa joukkueeseemme. Olemme kamppailleet koko ajan toistemme puolesta, ja se näkyi myös tässä, totesi Rask.