China_Games_Rink

Hyökkääjä Jonny Brodzinski oli Los Angeles Kingsin sankari, kun joukkue voitti toisenkin Vancouver Canucksia vastaan pelaamansa harjoitusottelun Kiinassa. Brodzinski oli voittolaukauskilpailun ainoa osuja, ja Kings voitti hänen maalillaan Canucksin Pekingin Wukesong Arenassa lukemin 4-3.
Kings ja Canucks pelasivat kaikkien aikojen ensimmäisen NHL-ottelun Kiinassa torstaina, ja silloin Kings voitti Shanghain Mercedes-Benz Arenassa maalein 5-2.

Kings karkasi lauantaina ensimmäisessä erässä 2-0 johtoon Nick Shoren ja Jake Muzzinin osumilla. Canucksin Sven Bärtschi oli toisen erän ainoa maalintekijä, joten päätöserään lähdettiin Kingsin johtaessa 2-1.
Tyler Toffoli vei kolmannessa erässä Kingsin jo 3-1 johtoon, mutta sitten alkoi Canucksin kiri. Loui Eriksson kavensi 3-2:een, ja varsinaisella peliajalla joukkueen sankariksi nousi puolustaja Chris Tanev. Hän laukoi ottelun tasatilanteeseen 3-3, kun erää oli jäljellä 1.52. Ratkaisua jouduttiin hakemaan ensin jatkoajalla ja sitten voittolaukauskilpailussa.

Brodzinski oli viidestä ampujasta ainoa, joka teki voittolaukauskilpailussa maalin. Kun hän ohitti Canucksin maalivahti Anders Nilssonin rystyvedollaan, hallin 12 759 hengen yleisö räjähti hurjaan huutoon.
Tähän saakka pääasiassa AHL:ssä pelannut Kingsin hyökkääjä Adrian Kempe teki torstaina kaikkien aikojen ensimmäisen NHL-maalin Kiinassa. Hän sanoi pelanneensa täysillä ja vähän enemmänkin, sillä hän haluaa raivata itselleen paikan joukkueen kokoonpanossa. Pekingin sankari Brodzinski, 24, on samassa tilanteessa. Hän pelasi viime kaudella 59 ottelua AHL:n Ontario Reignissä tehoin 27+22 ja pääsi maistamaan NHL:ää Kingsin paidassa kuuden ottelun verran. Tilille kertyi noista peleistä kaksi syöttöpistettä. Nyt Brodzinskin tavoitteena on tehdä pysyvä osoitteenmuutos Los Angelesiin.
Kings kiinnitti Brodzinskin heinäkuussa kahdeksi vuodeksi. Ensimmäisenä vuonna hän pelaa kahden suunnan ja toisena vuonna yhden suunnan sopimuksella.

Canucksin sankari Tanev, 27, on pelannut Vancouverissa kahdeksan kautta, ja viime kesänä hänen ympärillään velloi villejä siirtohuhuja. GM Jim Benning piti kuitenkin kiinni hyvin liikkuvasta kiekollisesta pakistaan, jonka vahvuuksiin kuuluu myös oikealta lähtevä laukaus. Tanev kiitti luottamuksesta ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden yrittää voittoa ensin jatkoerässä ja sitten voittolaukauskilpailussa.
Kings ja Canucks pakkasivat laukkunsa nopeasti lauantaisen ottelun jälkeen ja lähtivät saman tien kotimatkalle. Kummankin joukkueen harjoitusleiri jatkuu taas maanantaina, ja Kiinan-matkalla olleet sekä kotona pysyneet nuoret pelaajat kokoontuvat yhteen. Kiina on enää mukava muisto, kun aletaan taistella paikoista NHL-kokoonpanossa.
Vancouverin uusi valmentaja Travis Green on tuijottanut tietokoneen näyttöä ahkerasti Kiinassa, ja hyvästä syystä. Hän on seurannut nuorten pelaajiensa, kuten hyökkääjä Jake Virtasen, otteita kotihallissa.
Green halusi pysyä ajan tasalla välissä olleista aikavyöhykkeistä huolimatta.