Maroonin voittomaali vei Bluesin sarjassa 2-1 johtoon

St. Louis Blues palasi nopeasti tasolleen kotitappion jälkeen ja kaatoi Dallas Starsin Läntisen konferenssin toisen playoff-kierroksen otteluparin kolmannessa kohtaamisessa maalein 4-3 ja siirtyi sarjassa 2-1 johtoon.

• Tämä oli upea playoff-ottelu. Molemmat osapuolet antoivat kaikkensa, mutta he pitivät tänään parempaa huolta kiekosta ja voittivat sen ansiosta, totesi Starsin päävalmentaja Jim Montgomery.
    Blues osoitti venymiskykyään kolmannessa erässä, sillä vieraat onnistuivat kairaamaan voiton, vaikka kotijoukkue Stars nousi päätöserässä rinnalle kahteen otteeseen. Nuottipaitojen sankariksi nousi kolmosketjun laituri Patrick Maroon, joka iski voittomaalin ajassa 58.22.

DAL-STL: Maroon ratkaisee voiton Bluesille

• Minusta joukkueemme vastasi tänään haasteeseen erinomaisesti. Uskomme pelisysteemiimme. Vaikka se voi kuulostaa oudolta, tunnumme silti löytävän joka kerta uusia keinoja voittaa pelejä. Täytyy kehua Starsia heidän taistelustaan ja nousustaan, mutta me puskimme vain entistä kovempaa takaisin emmekä antaneet heille yhtään siimaa, kehui Maroon.
    St. Louis sai otteluun erinomaisen alun, kun Jaden Schwartz vei joukkueen johtoon ajassa 1.27. Dallas kuitenkin tasoitti ottelun Aleksandr Radulovin ylivoimaosumalla avauserän lopussa.
    Toinen erä kääntyi pelin edetessä vierasjoukkueen hyväksi. Molemmat joukkueet loivat maalipaikkoja, mutta ensimmäisenä paikkansa hyödynsi Blues, kun Tyler Bozak vei vieraat 2-1 johtoon juuri ennen erän puoliväliä.
    Dallas pääsi kokeilemaan ylivoimaansa toisessa erässä kaksi kertaa, mutta St. Louisin hyvin toiminut alivoima nollasi yritykset kerta toisensa jälkeen. Bluesin vahvasta toisesta erästä kertoo se, että Starsin Ben Bishop joutui torjumaan maalillaan 14 laukausta ylivoimista huolimatta.
    [Lue ottelusarjan STL-DAL kaikki jutut täältä]
    Kolmannessa erässä Starsin kiri ei meinannut ottaa millään tuulta alleen. Blues puolusti maaliaan sitkeästi, eikä maalivahti Jordan Binnington suostunut antautumaan.
    Kun päätöserää oli pelaamatta noin kahdeksan minuuttia, Starsin Roman Polakin maila osui Bluesin Robert Thomasia kasvoihin, ja Polak passitettiin kahdeksi minuutiksi jäähyaitioon. Siitä käynnistyivät melkoiset maalikarnevaalit, kun joukkueet iskivät yhteensä neljä osumaa viiden minuutin ja 16 sekunnin aikana.
    Stars tasoitti ottelun lukemiin 2-2, kun Andrew Cogliano iski alivoimalla tasoituksen ajassa 53.06. Vaikka Alex Pietrangelo vei Bluesin johtoon vain minuutin ja 18 sekunnin päästä Coglianon osumasta, tähtipaidat eivät suostuneet taipumaan. Tyler Seguin toi Starsin jälleen peliin mukaan, kun hyökkääjä tasoitti ottelun Miro Heiskasen upeasta syötöstä vain puolitoista minuuttia edellisen osuman jälkeen.

DAL-STL: Heiskanen pohjustaa Seguinin maalin

Maroon kuitenkin hiljensi Starsin kotiyleisön täydellisesti, kun hän ratkaisi ottelun alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
- Olimme hyviä viimeisessä erässä, mutta muuten he olivat meitä edellä. Blues oli parempi joukkue ja ansaitsi voiton tänään, myönsi Seguin.
Starsin suomalaisista Heiskanen (25.29) ja Esa Lindell (24.14) kellottivat jälleen hurjat minuutit joukkueen takalinjoilla. Roope Hintz kaapi kolmannessa ottelussa aloituksia 62 prosentin tehokkuudella, mutta hänen plus-miinuslukemakseen jäi -2.
Stars ja Blues iskevät yhteen neljännen ottelun merkeissä keskiviikkona, kun joukkueet kohtaavat toisensa jälleen Dallasissa.
- Paransimme peliämme koko viime sarjan ajan ja haluamme pystyä siihen myös tässä sarjassa. Ensimmäisestä kierroksesta on varmasti hyötyä meille tulevaisuudessa, uskoi Montgomery.