Blues voitti seitsemännen finaalin ja mestaruuden

Boston Bruinsin ja St. Louis Bluesin välisen Stanley Cup -finaalisarjan seitsemäs ottelu päättyi vierasjoukkueen juhliin, kun Blues vei kamppailun nimiinsä maalein 4-1 ja voitti Stanley Cupin ensimmäistä kertaa seuran historiassa.

• Tämä on ollut uskomaton vuosi. En oikein osaa puhua nyt mitään. Mietin vain sitä, että missä olimme aiemmin. Nyt olemme tässä, ja se on uskomatonta. En ole koskaan ollut yhtä ylpeä pelipaidan kantamisesta tämän joukkueen kanssa, hehkutti Bluesin kapteeni Alex Pietrangelo.
    Ratkaisevan finaalin sankariksi nousi St. Louisin tulokasmaalivahti Jordan Binnington, joka pysäytti 32 laukausta ja pelasi uskomattoman hienon ottelun kovassa paikassa.
    - Tämä oli iso mahdollisuus, halusin vain jättää kaiken jäälle. Olen todella onnellinen, että sain tehdä tämän näin hienon joukkueen kanssa. Me tiesimme, että pystymme tähän. Heillä oli paljon paikkoja, ja tämä oli kova sarja. Taistelimme todella hienosti tänään, ja minulla oli hauskaa, totesi Binnington.
    - Hän on ollut todella merkittävä palanen joukkueellemme. Ryan on ollut paras kokonaisvaltainen suorittajamme koko kauden ajan, kehui Bluesin päävalmentaja Craig Berube.
    Bruins otti kaiken irti kotiedusta ja ennakkosuosikin asemasta. Isännät tulivat avauserään myrskyn lailla ja ottivat pelin haltuunsa avausminuuteista lähtien. Kova paineistus tuotti rutkasti vaikeuksia Bluesin puolustajille, ja nuottipaidat jäivät jatkuvasti jumiin omaan päähän.
    Bostonin kova paineistus palkittiin, kun St. Louisin Colton Parayko heitti kiekon katsomoon ja joutui jäähyaitioon. Isäntien ylivoima toimi erinomaisesti, mutta Binnington jatkoi huikeita venytyksiään ja piti vierasjoukkueen pelissä mukana.

BOS-STL: O'Reilly aloittaa maalinteon seiskapelissä

Blues hyödynsi maalivahtinsa tarjoaman mahdollisuuden. St. Louisin pitkä hyökkäys tuotti tulosta, kun Ryan O'Reilly ohjasi vieraat 1-0 johtoon ajassa 16.47. O'Reilly venytti maaliputkensa neljän ottelun mittaiseksi ja teki samalla seurahistoriaa ottamalla nimiinsä Bluesin pelaajien yhden kauden pudotuspelien piste-ennätyksen.
Bruins ei järkyttynyt avausosumasta. Isännät jatkoivat Binningtonin ahdistelua, mutta tulokasveskari kesti maalillaan. Sen jälkeen vieraat kaatoivat lisää kylmää vettä vastustajansa niskaan, kun Alex Pietrangelo vei Bluesin vastahyökkäyksestä 2-0 johtoon vain kahdeksan sekuntia ennen erätaukosummeria.
- Se oli todella tärkeä maali meille. Alex on todella tärkeä pelaaja, ja hän on tehnyt aiemminkin isoja maaleja. Jätkät tekivät hyvin töitä ensimmäisessä erässä puolustuspäässä, tuumi Berube.
Nuottipaidat pääsivät toisessa erässä peliinsä paremmin kiinni, eikä Bruins saanut kiriään kunnolla käyntiin. Craig Beruben valmennettavat rytmittivät peliä rauhallisesti ja pyrkivät pelaamaan paljon pitkiä hyökkäyksiä Bruinsin puolustusalueella.
Bruins jäi toisessa erässä varsin aseettomaksi, kun vierasjoukkue jäädytti pelin ja Binnington pelasi maalillaan konkarin ottein.
Kolmannessa erässä isännät pääsivät kuitenkin jälleen vauhtiin. Bruins joutui ottamaan enemmän riskejä, jonka myötä peli muuttui melko avoimeksi. Vieraat puolustivat kuitenkin sitkeästi.
Bluesin puolustustaistelu tuotti lopulta tulosta. Ensin Binnington pysäytti Joakim Nordströmin maalintekoyrityksen upealla jalkatorjunnalla, ja sitten Blues kyttäsi vastaiskua. Sellainen tuotti lopulta ratkaisevan tuntuisen maalin, kun Brayden Schenn vei Bluesin 3-0 johtoon ajassa 51.25.
- Minulla oli sellainen tunne, että teen tänään yhden maalin. Laitoin viestiä Maxime Talbotille, joka antoi minulle vinkkejä illan otteluun. Tämä oli omistettu hänelle, nauroi Schenn.
Zach Sanford iski viimeisen naulan Bruinsin arkkuun viemällä Bluesin 4-0 johtoon ajassa 55.22. Bruinsin Matt Grzelcyk iski kavennusosuman kaksi minuuttia ennen päätössummeria, mutta se jäi Bostonille laihaksi lohduksi.

BOS-STL: Binnington jäädyttää Bruinsin avauserässä

Ottelun ratkaisu taisteltiin jälleen maalivahtien välillä. Bruinsin Tuukka Rask pysäytti ottelussa 16 laukausta ja oli syytön takaiskuihin, mutta Binnington venyi Bluesin maalilla myös niihin "mahdottomiin" torjuntoihin.
- He olivat parempia tietyissä ottelun vaiheissa. Emme käyttäneet omia paikkojamme, mutta he hyödynsivät omansa tehokkaasti. Binnington teki tärkeitä torjuntoja etenkin avauserässä, mutta myös meidän maalivahtimme oli paras pelaajamme koko pudotuspelien ajan. He olivat vain parempia, huokaisi Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy.
- En tiedä mitään sellaista jääkiekossa, joka voisi aiheuttaa tätä paremman fiiliksen. Olen todella ylpeä pelaajistani ja onnellinen St. Louisin kaupungin ja fanien puolesta, hehkutti Berube.
Maalivahtien lisäksi isossa roolissa oli myös puolustuspelaaminen. Blues puolusti koko ottelun ajan todella laadukkaasti Binningtonin edessä. Bruinsin puolustus vuoti kauden tärkeimmässä ottelussa pahasti, sillä vieraat iskivät kolme osumaa kotijoukkueen räikeiden virheiden ansiosta.