Tarasenkon kaksi rysää veivät Bluesin avausvoittoon

St. Louis Blues jatkoi hienoa kevättään vakuuttavasti, kun joukkue kaatoi Dallas Starsin pudotuspelien toisen kierroksen avausottelussa maalein 3-2. Isäntien sankareiksi nousivat kaksi maalia iskenyt Vladimir Tarasenko ja 28 torjuntaa kerännyt maalivahti Jordan Binnington.

• Emme tule saamaan tässä sarjassa loputtomasti mahdollisuuksia, koska he puolustavat maalin edustaa niin laadukkaasti. Pelasimme tänään kuitenkin hyökkäyspäässä hyvin. Olimme parempia tänään sillä osa-alueella kuin osasin odottaa, mutta meidän pitää tietysti parantaa koko ajan sarjan edetessä, totesi Starsin päävalmentaja Jim Montgomery.
    Blues sai otteluun vahvan alun, kun Robby Fabbri vei joukkueensa johtoon ajassa 5.57. Stars tuli ottelun avauserään hyvin sisään, mutta se ei saanut painostuksesta huolimatta tasoitettua ottelua ennen erätaukoa.

STL-DAL: Tarasenko iskee illan toisen maalinsa

Dallas sai palkinnon taistelustaan toisessa erässä, kun Jason Spezza tasoitti ottelun John Klingbergin ja Mats Zuccarellon esityöstä. Blues lisäsi tasoitusmaalin jälkeen pökköä pesään, ja se tuotti hedelmää, kun Tarasenko vei kotijoukkueen ylivoimalla 2-1 johtoon vajaat kaksi minuuttia ennen toisen erän päättymistä.
Stars sai oivan mahdollisuuden tasoitukseen, kun Bluesin Carl Gunnarsson otti jäähyn kampituksesta heti kolmannen erän alussa. Tähtipaidat eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään mahdollisuuttaan. Tarasenko kaatoi pian lisää kylmää vettä vierasjoukkueen niskaan, kun hän iski illan toisen osumansa ajassa 43.51 ja vei isännät jo 3-1 johtoon.
- Hän on todellakin luontaisesti lahjakas kaveri ja erittäin vahva pelaaja. Kun Vladimir pääsee vauhtiin, puolustajien on todella vaikeaa pysäyttää sitä liikettä, kehui Bluesin päävalmentaja Craig Berube.
[Lue ottelusarjan STL-DAL kaikki jutut täältä]
Jim Montgomeryn valmentama Stars viritteli päätöserässä vakuuttavan loppukirin, mutta kovasta taistelusta huolimatta Binnington ei ollut yllätettävissä enää kahta kertaa. Jamie Benn toi ylivoimaosumallaan Dallasin vielä maalin päähän, mutta päätöserässä 16 laukausta pysäyttänyt Binnington nousi lopussa liian suureksi esteeksi.
- Minusta olimme riittävän teräviä myös kakkoskiekkojen kanssa. Meidän pelissämme oli tänään todella paljon hyvää. Emme tehneet hänen (Binnington) iltaansa helpoksi. Fyysinen puoli on yksi osa-alue, jossa haluamme parantaa jatkossa, pohti Montgomery.
Ottelun suomalaisista Starsin Roope Hintz kirjautti syöttöpisteen Bennin ylivoimaosumaan ja Miro Heiskanen (25.00) sekä Esa Lindell (23.24) urakoivat jälleen hurjat minuutit Dallasin takalinjoilla.
Ottelusarjan toinen ottelu pelataan lauantaina, kun Stars haastaa Bluesin vieraskaukalossa kymmeneltä illalla Suomen aikaa.

STL-DAL: Binnington estää Hintzin yrityksen