Maroon johdatti Bluesin lännen konferenssifinaaleihin

St. Louis Blues kaatoi Dallas Starsin seitsemännessä kohtaamisessa maalein 2-1 ja eteni Läntisen konferenssin finaaleihin. Nuottipaitojen sankariksi nousi Patrick Maroon, joka iski ottelun ratkaisun toisessa jatkoerässä ajassa 85.50.

• En ole vielä täysin tajunnut, että iskin voittomaalin. Väänsimme hyvin aloituksessa, (Tyler) Bozak teki hienoa työtä ja sitä kautta saimme tehtyä maalin. Olen ylpeä meidän pelaajistamme, hehkutti Maroon.
    - Pelasimme tässä sarjassa hyviä otteluita, mutta kokonaisuutena Blues oli parempi joukkue etenkin kahdessa viimeisessä ottelussa. Olen todella ylpeä siitä, että sain valmentaa näitä jätkiä tämän kauden ajan, sanoi Starsin päävalmentaja Jim Montgomery.
    Stars roikkui pitkään voitossa kiinni vain ja ainoastaan Ben Bishopin ansiosta. Jenkkiveskari torjui ottelussa peräti 52 laukausta, mutta Blues veti lopulta pidemmän korren.

STL-DAL: Maroon iskee ratkaisun toisessa jatkoerässä

• Heidän maalivahtinsa pelasi upean pelin, mutta me emme missään vaiheessa luovuttaneet. Bishop oli todella vahva jo avauserässä, joten tiesin, että meidän täytyy tehdä tänään likaisia maaleja, totesi Bluesin päävalmentaja Craig Berube.
    Blues aloitti ottelun vahvasti ja loi avauserässä enemmän maalipaikkoja kuin Stars, mutta erän loppua kohden myös vierasjoukkue pääsi peliin mukaan. Blues karkasi kotiyleisönsä riemuksi johtoon, kun Vince Dunn avasi ottelun maalihanat ajassa 13.30.
    Starsin pelaajat söivät pitkistä puolustusjaksoista huolimatta kiekkoja kiitettävästi ja pitivät joukkueensa pelissä mukana. Palkinto tuli vain reilut kaksi minuuttia Dunnin maalin jälkeen, kun Mats Zuccarello löi ottelun tasoihin kiekon pompittua dallasilaisten kannalta onnekkaasti tuomarin luistimen ja maalin sivuraudan kautta norjalaishyökkääjän lapaan.
    Toisessa erässä Blues otti peliä entistä enemmän haltuunsa. Kotijoukkueen vyörytystä auttoi myös se, että Stars kulutti kahteen otteeseen jäähypenkkiä. Blues loi karvauksellaan suuria ongelmia Starsille, joka ei päässyt kunnolla pois omasta päädystään. Vierasjoukkueen onneksi Bishop oli jälleen pelipäällä. Hän torjui toisessa erässä 18 laukausta ja päästi Starsin päätöserään tasatilanteessa.
    Kolmannessa erässä pelin kuva ei juurikaan muuttunut. Blues myllytti päälle ja Bishop piti Starsin jatkohaaveet elossa. Tähtipaitojen ainoat paikat tulivat Roope Hintzin yksilösuoritusten ansiosta, mutta muuten ottelua pelattiin täysin Starsin kenttäpäädyssä. Bishop löi kuitenkin luukut kiinni, ja varsinaisen peliajan jälkeen taululla komeilivat lukemat 1-1.

STL-DAL: Bouwmeester ja Schwartz pelastavat Bluesin

Stars heräili otteluun mukaan ensimmäisessä jatkoerässä ja sai suorahyökkäyspelaamistaan käyntiin. Vieraat loivat muutaman vaarallisen maalipaikan, mutta Bluesin Jordan Binnington osoitti maalillaan, että myös hän osaa ottaa laattaa kiinni.
Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa jatkoerässä. Stars otti peliä koko ajan paremmin haltuunsa, mutta joutui kuitenkin pettymään, kun St. Louisin oma poika Maroon iski ottelun ratkaisun, villiinnytti kotikaupunkinsa kiekkofanit ja lähetti texasilaiset kesälomalle.
- Minä uskon Pattyyn. Heidän ketjunsa oli sarjavoittomme kannalta elintärkeä. Tuon kolmikon kemia toimii, ja he nousivat esille tärkeillä hetkillä. Pat on löytänyt täältä pelillisen kotinsa, iloitsi Berube.
[Lue ottelusarjan STL-DAL kaikki jutut täältä]
Starsin suomalaiskolmikko sai jälleen Jim Montgomeryltä paljon vastuuta, mutta kaikki kolme jäivät ilman tehopisteitä. Miro Heiskanen (33.06) kunnostautui puolustuspäässä, sillä hän blokkasi ottelussa peräti kuusi laukausta. Hintzin (23.35) ja Esa Lindellin (37.45) plus-miinuslukemaksi ottelussa jäi -1.
St. Louis kohtaa Läntisen konferenssin finaalisarjassa joko Colorado Avalanchen tai San Jose Sharksin, jotka pelaavat oman seiskapelinsä keskiviikkona.
- Pudotuspelit ovat pitkä rutistus. Täällä joutuu tekemään paljon töitä, mutta se palkitsee. Olemme iloisia siitä, että pääsimme kolmannelle kierrokselle. Jätkät ovat valmiita hommiin, Berube jatkoi.