Blues nappasi historiansa ensimmäisen finaalivoiton

Boston Bruinsin ja St. Louis Bluesin välisen Stanley Cup -finaalisarjan toinen ottelu päättyi vierasjoukkueen juhliin, kun Blues vei jatkoerään venyneen taistelun nimiinsä maalein 3-2.
- Pelasimme hyvin tänään. Tiesimme, että olemme aikaisemminkin nousseet takaa voittoon. Olemme sitkeä joukkue. Tämä on vaikea halli pelata, joten siksi tämä oli todella tärkeä voitto, kehui Bluesin kapteeni Alex Pietrangelo.

Blues tuli jälleen vahvasti otteluun sisään, mutta tällä kertaa avausmaalista vastasi kotijoukkue. Charlie Coyle vei Bruinsin ylivoimalla johtoon ajassa 4.44, kun nuottipaitojen Sammy Blais kulutti jäähypenkkiä.
Vierasjoukkue ei kuitenkaan ollut valmis päästämään peliä käsistään. Avauserän maalikarkelot jatkuivat, kun Ryan Bortuzzon laukaus yllätti Tuukka Raskin juuri ennen erän puoliväliä.
- Oli aika hullu ensimmäinen erä. Pääsimme johtoon, mutta sen jälkeen tilanne vaihteli tiheään. Tämä ei ollut meidän paras pelimme. Finaaleissa parempi joukkue voittaa aina, totesi Rask.
Sen jälkeen esiin nousi jälleen Bruinsin nelosketju. Sean Kuraly riisti kiekon Bluesin maalin takana ja syötti sen Joakim Nordströmille, joka ohitti Jordan Binningtonin vain 40 sekuntia St. Louisin tasoitusmaalin jälkeen.
Bluesin hyökkääjä Vladimir Tarasenko jatkoi maalitalkoita ja iski vastahyökkäyksestä 2-2 tasoituksen ajassa 14.55. Bruins otti erän lopussa peliä haltuunsa, mutta ei kuitenkaan onnistunut tekemään lisämaaleja.

BOS-STL:Tarasenko iskee paluukiekkonsa reppuun

• Kuvittelin jo siinä vaiheessa, että tästä tulee perinteinen 5-4 lukemiin päättyvä ottelu. Maalivahdin näkökulmasta täytyy sanoa, että onneksi ei tullut. Ei tämä ehkä ollut perinteistä pudotuspelikiekkoa, sillä maalipaikkoja oli aika paljon, pohti Rask.
    Ottelun viihdearvo säilyi korkealla myös toisessa erässä. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimalla kahteen otteeseen, mutta ilman tulosta.
    Paras mahdollisuus johtomaaliin oli Bluesilla, kun isäntien Connor Clifton sai 2+2 minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Nuottipaidat kuitenkin sössivät mahdollisuutensa, kun Jaden Schwartzin jäähy pilasi ylivoiman.
    Erän lopussa nähtiin mielenkiintoinen episodi, kun Bruins sai hyökkäyspään aloituksen 1,2 sekuntia ennen taukosummeria. Bruce Cassidy päätti vetää Raskin maaliltaan ja hakea johtomaalia kuudella kenttäpelaajalla, mutta tällä kertaa yllätysveto ei tuottanut tulosta.
    Blues otti hieman yllättäen ottelun haltuunsa päätöserässä. Nuottipaidat voittivat lähes kaikki kaksinkamppailut ja söivät samalla Bruinsin kiekollisen pelin olemattomiin.

BOS-STL: Rask pysäyttää Tarasenkon

• Saimme hyvin kiekkoja syvään ilman kiekonmenetyksiä. Sen jälkeen voitimme hyvin kaksinkamppailuja ja paineistimme heidän puolustajiaan. Meidän täytyy jatkaa samaan malliin, hehkutti Bluesin Oskar Sundqvist.
    Bostonin kotiyleisö sai kuitenkin huokaista erän aikana useaan otteeseen helpotuksesta, kun esiin nousi suomalainen pelastaja. Rask pisti maalillaan päätöserässä pystyyn melkoisen näytöksen, jonka ansiosta peli säilyi tasalukemissa.
    Oli isännilläkin omat paikkansa ratkaisuihin, mutta Raskin virkaveli Binnington venyi myös maalillaan tärkeisiin torjuntoihin. Huippuvireisten kassareiden ansiosta peli säilyi varsinaisen peliajan loppuun asti lukemissa 2-2, joista lähdettiin kohti ensimmäistä jatkoerää.
    Blues ei jättänyt ensimmäisessä jatkoerässä mitään sattuman varaan, vaan jatkoi vahvaa rummutustaan heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Se kantoi lopulta hedelmää, kun Carl Gunnarsson laukoi viivasta ratkaisumaalin siirretyn rangaistuksen aikana.
    - Carl sanoi kolmannen erän tolppalaukauksen jälkeen Craigille (Berube), että hän tarvitsee vain yhden paikan ratkaisuun, naureskeli Sundqvist.

BOS-STL: Gunnarsson iskee ratkaisun jatkoerässä

• Lauoin vain kiekon maalille niin lujaa kuin pystyin, ja onneksi se meni nyt sisään eikä osunut tolppaan niin kuin kolmannessa erässä. Tuntuu mahtavalta, että sarja siirtyy nyt kotikaukaloomme. Pääsemme siellä jälleen hommiin. Olisi ollut kiva ratkaista tämä matsi jo kolmannessa erässä, mutta eipä sillä ole nyt väliä, kun voitimme nyt tällä tavoin. Vain sillä on merkitystä. Nyt tuntuu todella hyvältä, tunnelmoi ottelun voittomaalin laukonut Gunnarsson.
    Ottelu ratkaistiin keskiviikkona kahden huippumaalivahdin välillä. Rask pysäytti ottelussa 34 laukausta, mutta 21 kertaa torjunut tulokas Binnington vei tällä kertaa voiton suomalaiskonkarista.
    Pelillisesti Blues ansaitsi ehdottomasti voiton. Joukkue todisti ennen kaikkea itselleen, että se kykenee haastamaan Bruinsin tasapäisesti viisikkopelissä. Kun Craig Beruben valmennettavat saivat tunnetasonsa riittävän korkealle, he osoittivat jälleen fyysisen kapasiteettinsa. Bruins oli etenkin kolmannessa erässä suurissa ongelmissa väkivahvan vierasjoukkueen kanssa. Se lupaa hyvää finaalisarjan tuleville otteluille.
    Kolmas finaali pelataan lauantaina St. Louisissa.
    - Meininki on varmasti hullua kotihallissamme. Aiemmat kierrokset ovat olleet uskomattomia, mutta olen varma, että meteli yltyy entisestään. Porukkaa on ollut katsomassa myös meidän vierasotteluitamme. Yritämme kerätä siitä lisää voimaa, hehkutti Bluesin Colton Parayko.