Schwartz johdatti hattutempullaan Bluesin jatkoon

St. Louis Blues osoitti pudotuspelien avauskierroksella, että hyvä runkosarjavire ei ollut sattumaa. Blues palasi pudotuspeleihin vaikean viime kauden jälkeen ja eteni lauantaina toiselle kierrokselle voitoin 4-2, kun se kaatoi Winnipeg Jetsin kuudennessa ottelussa maalein 3-2.

• En osaa oikein sanoa, että mikä meni tänään pieleen. Tässä ei pidä nyt osoitella ketään sormella. Blues on hyvä joukkue ja pelasi hyvin, joten emme voi muuta kuin nostaa heille hattua, Jetsin maalivahti Connor Hellebuyck tuumi ottelun jälkeen.
    Blues sai otteluun vahvan alun, kun Jaden Schwartz onnistui maalinteossa vain 23 sekunnin pelin jälkeen. Sama mies nousi myöhemmin koko ottelun sankariksi, kun hän onnistui maalinteossa jokaisessa erässä ja vei hattutempullaan Bluesin jo 3-0 johtoon.

STL-WPG: Schwartz viimeistelee hattutempun

-Oli mukava antaa ottelulle meidän kannalta positiivinen tahti. Emme pelanneet kahta ensimmäistä kotiottelua haluamallamme tavalla. Halusimme nyt olla aggressiivisia, sillä noita kavereita vastaan on oltava hereillä, Schwartz totesi.
Jets ei kuitenkaan suostunut antautumaan ilman taistelua, vaan joukkue viritteli ottelun lopussa vielä kovaa loppukiriä. Dustin Bufyglien loi joukkueelleen uskoa, kun jenkkipuolustaja onnistui maalinteossa ajassa 52.17.
- Tämä oli todella tasainen sarja. Molemmilla oli saman verran maalipaikkoja, marginaalit olivat pieniä, mutta he olivat meitä parempia. En rupea selittelemään, he olivat parempia. Tässä sarjassa pelasimme ajoittain todella hyvin, emme luovuttaneet missään vaiheessa, olen ylpeä joukkueestani, Jetsin valmentaja Paul Maurice pohti.
[Lue ottelusarjan WPG-STL kaikki jutut täältä]
Jets jatkoi Bluesin painostamista aina viimeisille minuuteille asti, mutta Blake Wheelerin viimeisten minuuttien jäähy korkeasta mailasta vei parhaan terän loppukiristä. Bryan Little onnistui tuomaan joukkueensa vielä maalin päähän, kun hän iski alivoimamaalin ottelun viimeisellä minuutilla.
Ottelussa 18 laukausta torjunut Jordan Binnington ei kuitenkaan suostunut enää antautumaan, vaan Blues piti johtoaseman ja eteni toiselle kierrokselle. Siellä nuottipaidat saavat vastaansa joko Nashville Predatorsin tai Dallas Starsin. Stars pääsee yrittämään sarjan katkaisua maanantaina kotiluolassaan.
Ottelun suomalaisista Patrik Laine pelasi 18.11, keräsi plus-miinuslukemakseen +1 ja laukoi maalia kohti kaksi kertaa. Laine keräsi viidessä pudotuspeliottelussa tililleen tehot 3+1.