barkov1

Joskus harjoitusottelut voivat olla aavistuksen harhaanjohtavia, mutta Florida Panthersin tapauksessa parin päivän takainen kenraaliharjoitus oli yllättävänkin tarkka ennuste.

Tampa Bay Lightningille selkein lukemin hävinnyt Panthers kohtasi lauantaina New York Islandersin karsintakierroksen ottelusarjan avauskamppailussa, mutta näytti monin paikoin jopa unohtaneen pelien jatkumisen.

Surkea lähtö osoittautui kohtalokkaaksi.

• Paransimme ottelun edetessä, ja toinen sekä kolmas erä olivat hyviä. Saimme aikaan painetta. Sitä pitää jatkaa toiseen otteluun, johon pääsemme taas 0-0 tilanteesta. Jos onnistumme siinä, tilanne on jo paljon parempi, sanoi Panthersin kapteeni Aleksander Barkov, joka yritti heti löytää parhaat puolet joukkueensa esityksestä.

Sellainen oli ainakin Sergei Bobrovski, joka suoriutui Panthersin maalilla kenttätapahtumien epäsuhdan huomioiden jopa hyvin, mutta jäi ajoittain aseettomaksi Floridan puolustuksen harhaillessa milloin millaisillakin sivupoluilla.

Hyökkäyssuuntaan Panthersin hampaat ja kynnet olivat suunnilleen yhtä tylsiä kuin Lightninginkin edessä.

Islanders kukisti Panthersin sarjan avausottelussa

Florida tarvitsi minuuttitolkulla aikaa päästäkseen edes laukomaan ensimmäisen kerran kohti Semjon Varlamovin vartioimaa saarelaisten maalia. Osasyy tähän oli jäähyilyssä, sillä peräkkäiset rangaistukset hidastivat Panthersin etenemistä.

Maalipaikat olivat vielä laukauksiakin tiukemmassa, joten Panthersista ei näyttänyt muodostuvan minkäänlaista hyökkäysuhkaa.

• Jäähyt hidastivat meitä varmasti. Osa pelaajista ei päässyt jäälle, ja peliin on vaikea päästä kiinni, jos pelaajista puolet pelaa koko ajan ja puolet eivät ollenkaan. Rangaistusaitiosta pitäisi siis pysyä poissa, tuumi Barkov.

Lopun petraus antoi toivoa

Toivonkipinä syttyi vasta kolmannessa erässä, jossa Panthersin ykkösketjun terävä lähtö tuotti arvokkaan kavennuksen. Asialla oli, kuten odottaa saattoi, Aleksander Barkovin johtama ykkösketju. Suomalaiskapteeni teki tilaa maalin eteen, mistä Floridan runkosarjan pisteykkönen Jonathan Huberdeau löysi riittävästi tilaa.

Sen lähemmäs Panthers ei päässyt, joten Islandersin nollapelin pilaaminen jäi laihaksi lohduksi. Kääntäen Floridalle oli toki jossain määrin arvokasta saada edes yksi maali tehtyä.

Todennäköisimmin se olikin tulossa juuri Barkovin vitjalta, jossa tamperelainen kellotti yli 20 minuuttia jääaikaa.

• Paransimme kiekollista peliämme loppuun. Voitimme kiekon ja saimme aikaan hyökkäystilanteita. Meidän pitäisi vain löytää keinot saada aikaan laadukkaampaa hyökkäyspelaamista ja päästä paremmin kiinni kiekkoon, Barkov arvioi.

Barkovin ketju sai aikaan yhteensä seitsemän laukausta maalia kohti, joista kolme oli Barkovin. Tämän lisäksi sentterille merkittiin kolme taklausta ja yksi blokattu laukaus. Kakkosvitjassa Erik Haula pelasi Mike Hoffmanin ja Frank Vatranon kanssa ja sai yli 18 minuuttia jääaikaa, mikä riittikin kolmeen laukaukseen ja kahteen taklaukseen.

Suurin huolenaihe Floridalle oli sen hyökkäyspelaamisen kokonaisvaltainen tukkoisuus. Islandersin Varlamov joutui torjumaan 28 kertaa ja laukaustilastossa päädyttiin lopulta tasalukemiin, mutta vaarallisuudessa Panthersin yritykset hävisivät vastustajalleen.

Barkovin ketjun voi - ja ehkä pitääkin - odottaa tekevän maalin per ottelu, mutta se tuskin riittää kovinkaan pitkään marssiin kauden tärkeimmissä otteluissa.

• Olen tyytyväinen ilmeeseemme. Taistelimme ja halusimme voittaa. Puolustimme hyvin ja maalivahtimme oli hyvä. Peli-ilmeessä ei siis ollut vikaa, Barkov summasi.
  • Tiesimme kyllä, että vastustaja pelaa noin ja puolustaminen on tuollaista. Maalipaikkoja ei siis tule paljoa. Jos meillä kuitenkin on tällainen peli-ilme ja halu voittaa, niin luulen, että tästä tulee vielä ihan hyvä.