Avalanche siirtyi 2-1 johtoon ottelusarjassa

Colorado Avalanche jatkoi Calgary Flamesin horjuttamista ja otti toisen voittonsa Läntisen konferenssin ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjassa maalein 6-2. Avalanche pystyi kukistamaan ennakkosuosikin myös lauantaina.

• Tämä ei ollut lähelläkään hyvää peliä. Nyt pitää vain ottaa tästä oppia, mennä eteenpäin ja olla valmiimpi seuraavaan otteluun, Flamesin puolustaja Travis Hamonic summasi heikkoa esitystä.
    Maanantaina Avalanchen syömähampaisiin kuuluivat Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen, Matt Nieto, Erik Johnson ja Ian Cole. MacKinnon teki kaksi maalia ja syötti yhden. Rantanen, Nieto ja Johnson nakuttivat kukin pisteet 1+1 ja Cole 0+2. Rantaselle maali oli uran ensimmäinen NHL:n pudotuspeleissä. Hän, Gabriel Landeskog ja Tyson Barrie olivat Avalanchen ahkerimmat laukojat, kun kukin yritti maalintekoa kuusi kertaa.
    [Lue ottelusarjan CGY-COL kaikki jutut täältä]
    Avalanche horjutti vastustajaansa heti avauserässä. MacKinnon teki kaksi maalia, ja ensimmäisen NHL-ottelunsa pelannut Hobey Baker Award -voittaja Cale Makar kaunisteli johtolukemia. Nieto osui alivoimalla ennen toisen erän puoliväliä. Sam Bennett kavensi, mutta Rantanen palautti johdon neljään maaliin. Kolmannessa erässä Flamesin pelaajista TJ Brodie kavensi 2-6:een, mutta peli oli livennyt jo aikoja sitten vastustajalle.
    - Se oli outoa ja todella erityistä. Hieno hetki, koska olen tehnyt koko elämäni ajan hommia tämän eteen. Nate pudotti kiekon minulle todella hienosti, ja rehellisesti sanottuna toimitin kiekon maalille ja toivoin reboundia. Onnekkaasti kiekko meni kuitenkin suoraan sisään, Makar kommentoi NHL-debyyttiään ja ensimmäistä maaliaan taalaliigassa.
    Philipp Grubauer torjui Coloradon maalilla 27 laukausta. Flamesin Mike Smith joutui venymään kiekon tielle peräti 50 kertaa, kun Avalanche pommitti vierasjoukkueen maalia.

COL-CGY: Rantasen one-timer yllättää Smithin

• Erityisesti avauserässä saimme energiaa kotiyleisöstä. En tiedä, kuinka monta kertaa lauoimme vastustajan maalille ensimmäisessä erässä, mutta vietimme ainakin paljon aikaa hyökkäysalueella. Käytimme hienosti momentumimme, Avalanchen Alex Kerfoot kävi läpi ottelun sähäkkää alkua.
    Suomalaispuolustaja Juuso Välimäki ei ollut Flamesin kokoonpanossa maanantain ottelussa.
    Avalanche johtaa sarjaa nyt 2-1. Joukkueet kohtaavat uudestaan keskiviikkona Denverissä. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.
    - Annoimme vastustajan laukoa lähes 60 kertaa. Virhe johti toiseen, ja he saivat paikkoja. Tässä hallissa pitää pelata fiksusti kymmenen ensimmäistä minuuttia. Sen jälkeen homma sujuu hyvin, Flamesin kapteeni Mark Giordano kertasi oppeja ensimmäisestä Denverin-pelistä.