Rantanen nosti Avalanchen rinnalle ja ohi

Colorado Avalanche jatkoi vahvoja otteitaan Läntisen konferenssin pudotuspeleissä, kun se kaatoi ensimmäisen kierroksen neljännessä kohtaamisessa Calgary Flamesin jatkoerän jälkeen maalein 3-2.

Isäntien sankariksi nousi suomalaistähti Mikko Rantanen, joka iski pelin tasoihin kolmannen erän loppupuolella ja ratkaisi Coloradon voiton jatkoerässä. Flamesin ottelun paras pelaaja oli maalivahti Mike Smith, joka venyi kiekon tielle peräti 49 kertaa.
- Kun olet yksi joukkueen johtajista, haluat nousta esiin. Meidän täytyi nostaa tasoamme. Ylivoimamme tasoitti ottelun, Nate (MacKinnon) tarjosi maaliin upean syötön. Tietysti meidän täytyy myös kiittää alivoimapelaajia, kun he hoitivat alivoiman ennen ratkaisumaalia. Se oli todella tärkeää, analysoi Rantanen Denver Postin haastattelussa.
Ottelu oli toiseen erään asti maaliton, kunnes Flamesin Elias Lindholm vei ylivoimaosumallaan vierailijat johtoon. Liekkipaidat näyttivät karkaavan ottelussa aina voittoon asti, kun Derek Ryan iski vierasjoukkueelle 2-0 osuman ajassa 46.58.
[Lue ottelusarjan CGY-COL kaikki jutut täältä]
Avalanche ei kuitenkaan suostunut myymään nahkaansa niin helpolla. J.T. Compher herätti isäntien liekin palamaan, kun hän kavensi ottelun vain reilu minuutti Ryanin osuman jälkeen.
Colorado pääsi ottelun lopussa ylivoimalle, jossa esiin astuivat jälleen joukkueen isot pojat. Kotiyleisö repesi Denverissä hurjaan riemuun, kun Rantanen tasoitti ottelun Nathan MacKinnonin erinomaisesta tarjoilusta vajaat kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Avalanchelle tarjoutui vielä mahdollisuus ottelun ratkaisuun, kun Flames otti heti tasoitusmaalin jälkeen jäähyn, mutta ratkaisu venyi jatkoerään.
Avalanche joutui vaikean paikan eteen ennen jatkoerän puoliväliä, kun Ian Cole sai jäähyn pelin viivyttämisestä. Kotijoukkue kuitenkin kesti alivoiman, jonka jälkeen nähtiin ottelun ratkaisu. Rantanen pääsi huudattamaan kotiyleisöä jo toistamiseen, kun hän iski ottelun voittomaalin Carl Söderbergin ja Gabriel Landeskogin esityöstä.

COL-CGY: Rantanen pyssyttää ottelun ratkaisun

Pudotuspelidebyyttinsä keskiviikon ottelussa tehnyt Flamesin puolustaja Juuso Välimäki kellotti peliaikaa 17.15 ja keräsi tililleen yhden syöttöpisteen.
Colorado hävisi ottelusarjan ensimmäisen kamppailun, mutta on sen jälkeen voittanut kolme ottelua putkeen ja johtaa sarjaa lukemin 3-1. Sarja on katkolla ensimmäistä kertaa perjantaina Calgaryssa