AvsPrimary45

Maanantaisin puntaroinnissa ovat NHL-joukkueiden viimeaikaiset otteet, joihin perehtymällä NHL.com/fi listaa tämän hetken kuusitoista kuuminta ryhmää.

Sarjataulukossa piisaa liikehdintää, kun osa kuumista joukkueista on jäähtymässä ja toiset intoutuvat kauden parhaisiin jaksoihinsa. Colorado Avalanche on tällä hetkellä ilmiliekeissä, Nashville Predators taas pyristelee takaisin pudotuspelitaisteluun. Florida puolestaan näyttää parhaillaan olevan Pohjois-Amerikan johtava jääkiekko-osavaltio.
1. Colorado Avalanche (25-8-4)
Viime viikon sijoitus: 3.
Colorado on jo neljäntoista ottelun pisteputkessa, jonka aikana se on hävinnyt vain kahdesti - kerran jatkoajalla, kerran voittomaalikilpailussa. Se on mättänyt hurjia lukemia muutaman joukkueen verkkoon ja nollannutkin pari porukkaa. Viimeksi se taisteli maalin voitot St. Louis Bluesista.

COL-STL: Makar osuu ruuhkasta viime hetkellä

2. Nashville Predators (20-18-1)
Viime viikon sijoitus: 10.
Predators tekee kaikkensa korjatakseen keskinkertaisuutensa ja päästäkseen pudotuspeleihin. Yhdessätoista edellisessä ottelussaan se on voittanut yhdeksän kertaa ja varsinkin Juuse Saros on ollut mies paikallaan. Viimeksi viikonloppuna Saros nollasi Chicago Blackhawksin.
3. Florida Panthers (26-9-4)
Viime viikon sijoitus: -
Chris Driedgerin nollapeli Columbus Blue Jacketsia vastaan teki Panthersista NHL:n eniten pisteitä keränneen joukkueen. Pantterit ovat kuuden ottelun voittoputkessa, joten maaliskuun jälkipuoliskon hetkellinen heikko vaihe näyttää jääneen historiaan.
Lisää aiheesta: [Barkovin ja sitkeän Floridan vire voi kantaa pitkälle]
4. Washington Capitals (25-9-4)
Viime viikon sijoitus: 4.
Puolustukselliset vaikeudet pudottavat Washingtonin kärjestä, vaikka voittoja tuleekin. Viikon neljästä ottelusta vain yksi riittää puhtaisiin papereihin, kun New Jersey Devils kaatui jatkoajalla 2-1. Kolmessa muussa Capitals päästi yhteensä 18 maalia.
5. Pittsburgh Penguins (24-12-2)
Viikko päättyi maali-iloittelussa tulleeseen Boston Bruins -tappioon. Sitä ennen Penguins oli kuitenkin voittanut viidesti peräkkäin. Buffalo Sabres nollattiin ja New York Islanders sekä ensimmäisessä kohtaamisessa myös Boston tekivät Pittsburghin verkkoon vain yhden maalin.
6. Toronto Maple Leafs (25-10-3)
Viime viikon sijoitus: 11.
Maple Leafsin elpyminen jatkuu. Toronto on seitsemän ottelun pisteputkessa ja voittanut näistä otteluista kuusi, mukaan lukien kolme viimeisintä peräkkäin. Auston Matthews sai sunnuntaina kauden ensimmäisenä pelaajana täyteen 25 maalia ja jatkaa maalipörssin kärjessä.

CGY-TOR: Marner syöttää Matthewsin 25. maalin

7. San Jose Sharks (17-16-4)
Sharks palaa listalle Martin Jonesin onnistuttua hienosti maalilla. Jones pelasi viikon kaikki neljä ottelua ja nollasi Los Angeles Kingsin. San Jose on nyt neljän ottelun voittoputkessa, joka on sen kauden pisin.
8. Minnesota Wild (23-11-2)
Viikko oli kaksijakoinen: kaksi voittoa, kaksi tappiota. Tilastoa lieventää se, että voitot tulivat Vegas Golden Knightsin tasoisesta joukkueesta ja tappioistakin toinen vasta voittomaalikilpailussa. Minnesota onkin napannut pisteitä kuudessa seitsemästä edellisestä ottelustaan.
9. New York Islanders (24-10-4)
Viime viikon sijoitus: 8.
Voitot Washington Capitalsista ja Philadelphia Flyersista sekä niukka 1-2 tappio Pittsburghille. Islanders on myöskin edelleen iskussa, sillä 29 viimeisimmän ottelun jaksolla se on voittanut 21 kertaa ja kauden ainoa yli kahden ottelun tappioputki tuli tammikuun lopussa.
10. Arizona Coyotes (18-15-5)
Viime viikon sijoitus: 12.
Jacob Chychrun iski hattutempun, joka huipensi viikon voittoon Anaheim Ducksista. Arizona on voittanut kuudesta viimeisestä ottelustaan viisi. Adin Hill on pelannut nämä kaikki ottelut ja torjunut yhden nollapelin.

ANA-ARI: Chychrun iskee ensimmäisen hattutemppunsa

11. Tampa Bay Lightning (26-10-2)
Viime viikon sijoitus: 7.
Pieni luisu jatkuu. Lieneekö syytä huoleen, sillä Lightning on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan vain kaksi? Viikon päätteeksi Tampa Bay hävisi kotikaukalossaan Detroit Red Wingsille ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen.
12. Carolina Hurricanes (25-9-3)
Viime viikon sijoitus: 9.
Petr Mrazek teki ansiokkaan paluun pelatessaan sunnuntaina ensimmäisen ottelunsa tammikuun lopun loukkaantumisen jälkeen. Tshekkivahti nollasi Dallas Starsin ja nollapeli oli hänen kolmantensa viidessä pelatussa ottelussa. Hurricanes hävisi viikon neljästä ottelustaan kaksi, mutta tappiot ovat sen ainoat seitsemän viime pelin jaksolla.
13. Edmonton Oilers (23-14-1)
Viikon tauon jälkeen Oilers palasi kaukaloon koviin peleihin Torontoa vastaan. Ensimmäinen toi jatkoaikatappion, toinen jatkoaikavoiton. Sen jälkeen tuli tappio myös Montreal Canadiensille, mutta viikon viimeisessä pelissä kaatui Calgary Flames.

EDM-CGY: McDavid iskee ylivoimalla päätöserässä

14. Montreal Canadiens (16-9-9)
Viime viikon sijoitus: 16.
Neljä siirrettyä ottelua ja kymmenen päivän ottelutauko olivat omanlainen haasteensa, mutta Canadiens palasi tositoimiin tehokkaana. Carey Price nollasi Oilersin, sitten Jake Allen päästi vain yhden maalin Ottawa Senatorsia vastaan. Montreal voitti viikon kolmesta pelistään kaksi.
15. Dallas Stars (13-13-10)
Vieläkään ei oikein kulje, mutta ei kulje monella muullakaan, joten Dallas on täpärästi mukana listalla. Viime viikolla se pelasi neljä ottelua, voitti kaksi ja kärsi kaksi maalin tappiota. Stars siis taistelee kovasti, mutta voitot ovat tiukassa, kun vastassa on Tampa Bayn, Floridan, Nashvillen sekä Carolinan kaltaisia joukkueita.
16. Vegas Golden Knights (24-10-2)
Viime viikon sijoitus: 2.
Vegas on ongelmissa ja ensimmäistä kertaa koko kaudella kolmen ottelun tappioputkessa. Tappioista kaksi on tullut vain maalin erolla. Alex Pietrangelo pelasi yhdessä tappiossa jo ennätykselliset 29 minuuttia ja 45 sekuntia, mutta hänkin on kolmen ottelun pisteettömässä putkessa.
Listalta pudonneet:Winnipeg Jets, Boston Bruins, New York Rangers