COL-STL: Donskoi ohjaa limpun nuottaan

Boston Bruins, Carolina Hurricanes ja Colorado Avalanche ottivat toiset voittonsa ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjoissa. Sebastian Aho oli yksi Hurricanesin avainmiehistä kahdella maalillaan. Avalanchen Joonas Donskoi iski niin ikään kaksi täysosumaa ja saalisti lisäksi yhden syöttöpisteen. Tuukka Rask torjui jatkoerävoiton Bruinsille.

Kierroksen helmi
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 6-3 (voitot 2-0)
Joonas Donskoi aloitti terhakasti, kun hän vei Avalanchen johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. Avalanche puolusti hyvin Philipp Grubauerin (32 torjuntaa) edessä ja tuplasi johtonsa avauserän lopussa. Donskoi ja Cale Makar rakensivat tilanteen, ja Nathan MacKinnon (3+1) viimeisteli 2-0 maalin.
Toisessa erässä MacKinnon ja Mikko Rantanen (0+2) pohjustivat Donskoin toisen maalin, joka syntyi 2-0 maalin tavoin ylivoimalla. Bluesin peli ei ollut kuitenkaan vielä pelattu. Sammy Blais kavensi vajaat neljä minuuttia ennen erätaukoa.
Kolmannesta erästä muodostui komea show. Brayden Schenn nosti ylivoimalla Bluesin 2-3:een ja lisäsi jännitystä ensimmäisen kymmenminuuttisen täytyttyä. MacKinnonin 4-2 maali alle viisi minuuttia ennen loppua vaikutti jo ratkaisevan ottelun, mutta Mike Hoffman kavensi suomalaispuolustaja Niko Mikkolan esityön jälkeen. Brandon Saad teki lukemat 5-3:een pari minuuttia ennen loppua, ja MacKinnon viimeisteli loppulukemat Rantasen syötöstä.
Avalanche teki täysosumistaan kaksi tyhjään maaliin, kun Jordan Binnington (29 torjuntaa) oli otettu pois Bluesin maalilta. Ville Husso toimi Bluesin luukkuvahtina. Mikkola pelasi 14.23. Avalanchen tehomiehistä Donskoi nautti peliaikaa 17.18 ja Rantanen 19.54. Hyökkääjistä enemmän pelasi vain Gabriel Landeskog (20.15/0+2).
Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran perjantaina. Toisen kierroksen paikkaan vaaditaan neljä voittoa.
Kierroksen muut ottelut
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 3-0 (voitot 2-0)
Hyökkääjä Sebastian Aho (2+0) ja maalivahti Alex Nedeljkovic olivat Hurricanesin sankarit. Aho teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä, ja Nedeljkovic suojeli johtoa. Tulokasveskari kuittasi nollapelin 32 torjunnalla. Aho tuplasi johdon varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, ja Warren Foegele sinetöi loppulukemat.

CAR-NSH: Aho laukoo ylivoimalla suoraan syötöstä

Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 28 laukausta ja piti joukkueensa mukana voittotaistelussa. Hurricanes teki päätösminuutin täysosumistaan toisen tyhjään maaliin.
Predatorsin suomalaiskaartista Mikael Granlund, Eeli Tolvanen ja Erik Haula jäivät pisteittä. Maalinteko alkaa muodostua Predatorsin painajaiseksi, sillä se on tehnyt ottelusarjan aikana vain kaksi täysosumaa. Uusi yritys koittaa perjantaina, jolloin Predators pääsee ensimmäistä kertaa kotikaukaloonsa.
Myös Hurricanesin Jani Hakanpää ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä, mutta onnistuivat muuten. Teräväinen raatoi alivoimalla 5.32 ja Hakanpää 3.44, kun Hurricanes jäähyili liikaa. Tehomies Aho pelasi alivoimalla 4.44 ja ylivoimalla 2.56. Teräväinen pelasi ylivoimaa 54 sekuntia.
Boston Bruins - Washington Capitals 3-2 je. (voitot 2-1)
Tasaiseksi arvioitu ottelusarja on ollut jopa ennakoituakin tasaisempi. Kaikki kolme tähänastista ottelua ovat edenneet jatkoerään. Keskiviikkona ratkaisijaksi nousi Bruinsin Craig Smith, joka niittasi loppulukemat toisessa jatkoerässä.
Joukkueet väänsivät maaleitta lähes kaksi erää, ja maalivahdit Tuukka Rask (35 torjuntaa) sekä Ilja Samsonov (40) näyttelivät pääosia. Aleksandr Ovetshkin yllätti Raskin puolisentoista minuuttia ennen toisen erän puoliväliä, mutta Taylor Hall viimeisteli Bruinsin tasoituksen minuuttia myöhemmin.
Nic Dowd teki Capitalsille maukkaan johtomaalin toisen erän lopussa, mutta Bruinsin kirivaihde puri kolmannessa erässä. Rask piti maalinsa koskemattomana, ja edellisen ottelun jatkoeräsankari Brad Marchand viimeisteli nyt ylivoimalla tärkeän 2-2 tasoituksen.
Ensimmäinen jatkoerä ei tarjonnut ratkaisua, mutta Craig Smith nousi esiin toisen jatkoerän kuudennella minuutilla ja päätti pelin. Bruins pääsi ensimmäistä kertaa johtoon ottelusarjassa ja isännöi Capitalsia seuraavan kerran perjantaina.

BOS-WSH: Smith ratkaisee toisessa jatkoerässä

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 1-4 (voitot 0-1)
Jesse Puljujärvi teki ottelun avausmaalin toisessa erässä, kun hän yllätti Connor Hellebuyckin (32 torjuntaa). Oilersin ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Tucker Poolman tasoitti alle kolme minuuttia myöhemmin.
Päätöserässä Hellebuyck piti Jetsin maalin koskemattomana, mutta Dominic Toninato onnistui yllättämään Oilersin Mike Smithin (18 torjuntaa). Lopussa Kyle Connor (1+1) ja Blake Wheeler (1+1) osuivat vielä tyhjään maaliin, kun Oilers haki tasoitusta ilman maalivahtia.
Jets otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan ja jätti paljon mietittävää Oilersille ennen perjantaina pelattavaa toista ottelua. Edmontonin tähtikaksikko Connor McDavid (23.14) ja Leon Draisaitl (24.41) kellotti kovat peliminuutit, mutta jäi pisteittä. Draisaitl hätyytti Hellebuyckia neljällä ja McDavid kahdella laukauksella.
Puljujärvi pelasi 18.32 ja Jetsin Kristian Vesalainen 15.22, mutta viimeksi mainittu jäi pisteittä. Puljujärvi sai ylivoima-aikaa 29 sekuntia, kun Oilers pääsi pelaamaan ottelun ainoan ylivoiman toisen erän loppupuolella.

EDM-WPG: Puljujärvi laukoo paluukiekon reppuun