Annunen1206

Maalivahti Justus Annusen, 21 ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa on alkanut mukavasti: Colorado Avalanchen lupaus nousi nopeasti farmisarja AHL:n tähtivahtien joukkoon ja sai sen ansiosta ensimmäisen NHL-kutsunsa joulukuun alussa.

NHL-debyytti nähtiin viime lauantaina, kun Avalanche vieraili Ottawa Senatorsin luona. Nuori suomalainen aloitti ottelun penkillä, mutta hyppäsi askiin toisen erän alussa ja onnistui torjumaan joukkueelleen yhden pisteen. Senators oli lopulta vahvempi jatkoajalla 6-5.
Debyytti sujui sen verran hyvin, että nyt Annunen pääsee ensimmäistä kertaa aloittamaan ottelun NHL:ssä. Avalanche tiedotti maanantaina aamupäivällä paikallista aikaa, että suomalaistulokas lyödään tolppien väliin, kun joukkue kohtaa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa Philadelphia Flyersin.
Avalanchen ykkösvahti Darcy Kuemper on yhä sivussa. Viime ottelun aloittanut Jonas Johansson toimii maanantain ottelussa luukkuvahtina.

Johansson päästi Senators-ottelussa neljä maalia vajaan 23 minuutin aikana. Sitten maaliin astui Annunen, joka antautui kahdesti, torjui yhteensä 17 kertaa ja otti muutaman todella näyttävän kopin.
- Ajattelin, että antaa nuoren miehen yrittää. Meillä ei ollut mitään hävittävää enää. Justus pelasi melko hyvin. Hän teki hyvää työtä, Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar kehui debyytin jälkeen.
Annunen on pelannut tällä kaudella AHL:ssä Colorado Eaglesissa 15 ottelua torjuntaprosentilla 90,6 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,62. Marraskuussa hänet palkittiin AHL:n kuukauden parhaana maalivahti. Hän torjui kuukauden aikana kahdeksasta ottelusta viisi voittoa ja piti vastustajan yhdessä maalissa neljässä eri ottelussa.
Avalanche varasi Annusen vuoden 2018 Draftissa kolmannella kierroksella. Parin viime kauden ajan hän loisti Suomen Liigassa Kärppien paidassa. Kaudella 2019-20 hänellä oli Liigan paras torjuntaprosentti (92,9) ja paras päästettyjen maalien keskiarvo (1,77).