aho

Maanantain kymmenen ottelun NHL-kierroksen suomalaisonnistujiin lukeutuivat Carolina Hurricanesin Sebastian Aho, Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen ja Buffalo Sabresin Henri Jokiharju. Kunkin joukkue voitti ottelunsa.

Kierroksen helmi
Nashville Predators - Carolina Hurricanes 2-4
Maanantain kierroksella oli laaja sinivalkoinen kattaus, ja Predators-Hurricanes oli yksi suomalaisotteluista. Sebastian Aho, Andrei Svetshnikov ja Vincent Trocheck olivat Hurricanesin pisterohmut, kun jokainen keräsi tehot 1+1.
Aho pohjusti avauserän lopulla Svetshnikovin maalin Dougie Hamiltonin kanssa, mutta Filip Forsberg tasoitti alle minuutti myöhemmin. Toisen erän alussa Trocheck vei Hurricanesin takaisin johtoon, ja Aho tuplasi etumatkan erän puolivälissä. Svetshnikov syötti suomalaisen maalin.
Predatorsin Viktor Arvidsson hätyytteli 2-3 kavennuksella, mutta Nino Niederreiter viimeisteli loppulukemat toisen erän viimeisellä minuutilla. James Reimer torjui Hurricanesin maalilla 31 ja Pekka Rinne Predatorsin maalilla 20 laukausta.
Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Predatorsin Erik Haula jäivät pisteittä. Kumpikin laukoi kerran kohti vastustajan maalia.

NSH-CAR: Ahon ja Svetshnikovin kemiat toimivat

Kierroksen parhaat suomalaiset
1. Sebastian Aho, Carolina Hurricanes (1+1)
Aho oli mukana avausmaalissa, ja hänen toisessa erässä tekemänsä 3-1 osuma jäi ottelun voittomaaliksi.
2. Joonas Korpisalo, Columbus Blue Jackets (35 torjuntaa, 94,6 %)
Korpisalo torjui maukkaan voiton ja saalisti kolmannen erän alussa syöttöpisteen.
3. Artturi Lehkonen, Montreal Canadiens (1+0)
Lehkonen sai palkinnon uurastuksestaan, kun hän teki kolmannessa erässä alivoimamaalin ja sinetöi Montrealin voiton.

EDM-MTL: Lehkonen lyö laatan pussiin alivoimalla

Kierroksen kolme tähteä
1. Semjon Varlamov, New York Islanders (27 torjuntaa, 100 %)
Varlamov oli huomattavasti työllistetympi kuin vastustaja Bruinsin Tuukka Rask, mutta piti maalinsa puhtaana.
2. John Gibson, Anaheim Ducks (34 torjuntaa, 100 %)
Gibson kesti Wildin vyöryn, päästi Varlamovin tavoin yhden vastustajaa vähemmän ja pelasi nollapelin.
3. Logan Couture, San Jose Sharks (2+1=3)
Hyökkääjä teki jo avauserässä pisteet 1+1 ja viimeisteli päätöserän alussa tärkeän 4-4 tasoituksen. Joukkueen paukut eivät riittäneet voittoon asti.
*** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
Kierroksen kommentti
Teuvo Teräväinen loukkaantui lievästi ja pelasi toisessa ja kolmannessa erässä vain muutaman vaihdon.
- Pidimme hänet mukana ylivoimaa varten, koska hän sanoi, että voisi tuoda siihen jotain ja tehdä taikojaan. En tiedä pelaako hän tiistaina, päävalmentaja Rod Brind'Amour viittasi keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa pelattavaan seuraavaan Predators-otteluun.
Kierroksen muut tulokset
Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 1-3
Canadiens teki maalin jokaisessa erässä ja antautui vasta kolmannen erän loppupuolella. Aleksandr Romanov, Shea Weber ja Artturi Lehkonen kunnostautuivat maalintekijöinä. Lehkosen tavoin myös Oilersin Devin Shore osui alivoimalla. Canadiensin Jesperi Kotkaniemi (5 laukausta) ja Joel Armia (+1) sekä Oilersin Jesse Puljujärvi (2 laukausta) jäivät pisteittä. Mikko Koskinen venyi Oilersin maalilla 31 torjuntaan.
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 1-6
Curtis Lazar ja Sam Reinhart kunnostautuivat kahden maalin miehinä, ja Jack Eichel sekä Taylor Hall ruokkivat kumpikin kolmen syöttöpisteen arvoisesti. Sabresin suomalaispuolustaja Henri Jokiharju viimeisteli päätöserän puolivälissä 5-0 maalin. Rasmus Ristolainen (+1) jäi pisteittä.

PHI-BUF: Jokiharju laukoo kauden ensimmäisen osumansa

Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 2-3
Blue Jackets otti kauden ensimmäisen voittonsa Oliver Bjorkstrandin, Alexandre Texierin ja Pierre-Luc Dubois'n täysosumilla sekä Joonas Korpisalon torjunnoilla. Bobby Ryan teki Red Wingsin molemmat maalit. Red Wingsin suomalaiskonkari Valtteri Filppula (-1) jäi pisteittä.
NY Islanders - Boston Bruins 1­-0
Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 16 laukausta, mutta yksi jäi ottamatta. Jean-Gabriel Pageau yllätti suomalaisen reilut neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, eikä Bruins onnistunut enää murtamaan Semjon Varlamovin nollapeliä.
Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets 3-1
Connor Hellebuyck urakoi 35 torjuntaa Jetsin maalilla, mutta se ei riittänyt voittoon. John Tavares ja Mitchell Marner yllättivät Hellebuyckin toisessa erässä, ja pelin lopussa Marner niittasi loppulukemat vielä tyhjään maaliin. Patrik Laine ei ollut Jetsin kokoonpanossa. Mikko Lehtonen debytoi Maple Leafsin alakerrassa ja jäi Jetsin Sami Nikun tavoin pisteittä.
St. Louis Blues - San Jose Sharks 5-4
Sharksin puolustaja Brent Burns hurjasteli pisteet 1+2, joista 1+1 ylivoimalla. Hän jäi pahasti pakkaselle (-2) tasakentällisin. Bluesin Jordan Kyrou syötti toisessa erässä 3-3 tasoituksen ja teki voittomaalin päätöserän puolivälissä.

STL-SJS: Hoffmanille ensimmäinen osuma Bluesissa

Anaheim Ducks - Minnesota Wild 1-0
Nicolas Deslauriers teki ottelun ainoan maalin päätöserän alkupuolella ja kuului maalivahti John Gibsonin kanssa Ducksin sankareihin. Suomalaisjärkäle Jani Hakanpää pelasi Ducksin alakerrassa lähes 19 minuuttia ja taklasi viisi kertaa.
Calgary Flames - Vancouver Canucks 5-2
Flames ratkaisi pelin Elias Lindholmin ja Mark Giordanon ylivoimamaaleilla. Johnny Gaudreau (1+1) ja Sean Monahan (0+2) olivat Calgaryn tehomiehet. Suomalaispuolustajista Canucksin Olli Juolevi kokeili laukaustaan kahdesti ja Flamesin Juuso Välimäki kerran.
Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 4-2
Coyotes säikäytti 2-0 johdollaan, mutta Golden Knights nousi mukaan Max Paciorettyn toisen erän lopun ja Reilly Smithin kolmannen erän alun maaleilla. Chandler Stephenson (1+1) vei Golden Knightsin johtoon ennen päätöserän puoliväliä, ja Smith sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin.