NSH-CAR: Aho ratkaisee jatkoerävoiton Carolinalle

NHL:ssä pelattiin torstaina otteluita kahdessa playoff-sarjassa, jotka molemmat olivat ensimmäistä kertaa katkolla. Sekä Carolina Hurricanesilla että Toronto Maple Leafsilla oli mahdollisuus edetä jatkoon, mutta vain ensiksi mainittu onnistui passittamaan vastustajansa kesälomalle. Hurrikaanien marssia johti Sebastian Aho.

Nashville Predators - Carolina Hurricanes 3-4 je.
Hurricanes vei tiukan ottelun jatkoerässä noustuaan varsinaisella peliajalla 3-1 takaa-ajoasemasta tasoihin. Näin ollen Carolina vei koko sarjan voitoin 4-2 ja eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle.
Carolinan suurin sankari oli joukkueen ykkössentteri Sebastian Aho, joka takoi ottelussa kaksi maalia ja vastasi myös ratkaisuosumasta. Voittomaali syntyi heti ensimmäisen jatkoerän alussa. Aho voitti hyökkäyspään aloituksessa Mikael Granlundin, ja kiekko tuli viivaan Jaccob Slavinille, joka lähetti rannelaukauksen kohti Predatorsin maalia. Aho sai mailaansa juuri sopivasti väliin, ja kiekko ohjautui Nashvillen nuottaan päättäen isäntien kauden.

Aho johdatti Hurricanesin toiselle kierrokselle

Ottelusarjan neljä viimeisintä ottelua ratkesivat vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Carolina vei nimiinsä kaksi viimeistä vääntöä.
Kuudes kohtaaminen alkoi kotijoukkueen kannalta erinomaisesti, kun Carolinan päädyssä soi jo ajassa 1.44. Erik Haula pelasi kiekon tarkasti maalin edessä päivystäneelle Nick Cousinsille, joka jatkoi pelivälineen Alex Nedeljkovicin selän taakse. Brock McGinn toi vieraat tasoihin vain reilut pari minuuttia myöhemmin, ja osuma jäi avauserän viimeiseksi.
Nashville sai myös toiseen erään upean alun. Tällä kertaa esiin nousi Predatorsin parhaimmistoon kuulunut Mikael Granlund, joka iski 2-1 maalin ajassa 21.13. Ryan Ellis laittoi roikkukiekon viivasta maalille, jossa Granlund otti kiekon taidokkaasti haltuunsa, teki pienen liikkeen vasemmalle ja laittoi limpun uuniin.
Granlund oli esillä myös hetkeä myöhemmin. Taitava suomalaishyökkääjä ja puolustaja Roman Josi pelasivat ylivoimalla paikan Ryan Johansenille, joka vei joukkueensa 3-1 johtoon ennen varsinaisen peliajan puoltaväliä.
Carolina teki arvokkaan kavennusmaalin vielä saman erän aikana. Aho ohjasi ylivoimalla Dougie Hamiltonin lähettämän kiekon sisään ja toi hurrikaanit toden teolla peliin mukaan.
Hurricanesin uurastus palkittiin kolmannessa erässä, jossa 3-3 tasoitus nähtiin kuutisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Slavin pelasi upean paikan puolustajaparilleen Hamiltonille, joka sai laittaa kiekon vahvasti pelanneen Juuse Saroksen selän taakse.
Koko pudotuspelitaipaleen huipputasolla pelannut Saros torjui ottelussa 27 kertaa. Toisessa päässä tolppien välissä seisonut Nedejlkovic venyi 24 torjuntaan.
Carolinan Teuvo Teravainen ja Jani Hakanpää jäivät pisteittä. Nashvillen Eeli Tolvanen ei ollut kokoonpanossa joukkueensa kauden päätösottelussa, ja Pekka Rinne seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä. Rinteen, Haulan ja Granlundin sopimukset päättyvät tähän kauteen, joten kolmikon Predators-urat saattoivat päättyä torstaihin.
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3-4 je.
Torontolla oli kotijäällään mahdollisuus painella pudotuspelien toiselle kierrokselle, mutta ottelusarjan viides vääntö päättyi Montrealin jatkoeräjuhliin, joten Maple Leafsilla on edessään toinen ottelupallo lauantaina vierasjäällä.
Montrealin voittoa voidaan pitää hyvin yllättävänä, sillä Toronto oli vienyt kolme viime ottelua ja ollut selvästi parempi osapuoli. Paljon kertoo se, että Canadiens oli tehnyt kolmeen viime otteluun vain kaksi maalia ja päästänyt peräti 11.
Lopputuloksen yllättävyyttä lisäävät myös viidennen ottelun tapahtumat. Canadiens menetti ottelussa 3-0 johtoaseman, mutta onnistui siitä huolimatta hoitamaan homman kotiinsa jatkoerässä.

Montreal voitti viidennen ottelun jatkoerässä

Ratkaisijan viitan otti nuori hyökkääjä Nick Suzuki heti jatkoerän alussa. Toronton hyökkääjä Alex Galchenyuk antoi karmean harhasyötön hyökkäysalueella, mikä johti vieraiden kahdella nollaa vastaan -hyökkäykseen. Cole Caufield ja Suzuki syöttelivät pari kertaa keskenään, ja heistä jälkimmäinen painoi kiekon sisään suoraan syötöstä.
Varsinaisella peliajalla Montrealin kärkinimet olivat Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi. Armia teki kaksi osumaa ja Kotkaniemi yhden.
Armia vei vieraat 1-0 johtoon viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun laituri riisti kiekon hyökkäysalueella, teki itselleen tilan ja laittoi pelivälineen ranteella yläkulmaan. Vain kolme minuuttia myöhemmin sama suomalaishyökkääjä voitti irtokiekon maalin edustalla ja sytytti punalampun jälleen.

TOR-MTL: Kotkaniemi taistelee kiekon maaliin

Kotkaniemen 3-0 maali syntyi toisen erän alkupuoliskolla. Sentteri riisti kiekon vastustajan maalin takana, nousi maalin eteen ja runnoi pikkumustan maalin perukoille. Ottelussa 26 kertaa torjunut huippuvireinen Jack Campbell oli taas voimaton suomalaisten edessä.
Toronto ei kuitenkaan jäänyt surkuttelemaan kolmen maalin tappioasemaansa vaan esitti upean loppukirin. Zach Hyman aloitti takaa-ajon vajaat pari minuuttia Kotkaniemen rysästä, ja kolmannessa erässä isännät tekivät kaikkensa päästäkseen ottelussa tasoihin.
Erän laukaukset menivät Maple Leafsille 16-6, ja kova tykitys palkittiin kahdella maalilla, joista molemmista vastasi puolustaja Jake Muzzin. Tasoitusmaali syntyi ajassa 51.54. Se jäi kuitenkin kotijoukkueen illan viimeiseksi onnistumiseksi.
Ottelun ykköstähtenä palkittiin Suzuki, ja Muzzin sai kakkostähden kunnian. Armia puolestaan oli kolmostähti.