SHARE
Dela


  Självsäkert Nordamerika tros bli slagkraftigt

  tisdag, 09.06.2016 / 8:58 em / NHL.com/sv - 2016 World Cup of Hockey
  Dela


  Självsäkert Nordamerika tros bli slagkraftigt
  Självsäkert Nordamerika tros bli slagkraftigt

  MONTREAL – Den medföljande nackdelen som finns för Team Nordamerika inför starten av World Cup går inte att dölja. Men trots att den fins möts den av tvivel från insidan.

  Enligt turneringens regler får laget inte innehålla spelare som är 23 år eller äldre från den 1 oktober. Påföljderna är att ingen i laget spelat någon stor internationell turnering där alla de bästa varit med medan flera av motståndarnas spelare varit med desto längre på den stora internationella scenen.

  – Jag tror ingen bryr sig. Alla spelar i NHL som är en liga med unga spelare. Jag tycker att vi har några av de bästa spelarna i ligan. Vi är det mest skickliga laget, i min mening. Alla har inte spelat i turneringar där de bästa varit med men alla har spelat i internationella turneringar. Detta är en nivå till men jag tror inte någon är avskräckt över det, säger Colorado-forwarden Nathan MacKinnon.

  MacKinnon menar att det är vad elitspelare, inklusive unga, alltid gjort. Det vill säga gjort steget mindre skrämmande.

  – Under hela livet har vi klättrat längs den stegen och spelat mot bättre spelare. Jag har inte ens tänkt på att det kommer bli en svårare turnering om jag ska vara ärlig. Jag ser bara fram emot att komma dit och spela bra.

  Om avsaknaden av erfarenhet från att möta de bästa vore en nackdel hade upplägget på turneringen sett annorlunda ut menar den backen Aaron Ekblad.

  – Det är världens bästa mot varandra. De andra lagen har mycket erfaret ledarskap och nu har vi sammanslagningarna av Team Nordamerika och Team Europa. Lag som inte ansågs vara ett lag som kunde vara med och tävla är inte här och nu har de tagit in två lag som de tror kan, säger Ekblad.

  Ekblad tror inte att bristen på rutin från OS eller tidigare World Cup-turneringar kommer hämma han eller hans lagkamrater och menar att de 240 Stanley Cup slutspels-matcherna måste betyda något.

  – Jämför man med slutspelet så lär du dig mycket första gången du spelar. Jag vill inte kalla det ett handikapp att vi är laget som inte nått slutspel än, så att säga, men vi har fått en möjlighet att lära oss mycket av tränare som gjort det. Det är en lärande erfarenhet och vi växer och lär oss med matcherna.

  Edmonton Oilers forward Ryan Nugent-Hopkins är en av sju spelare i laget som valdes i draften 2011. Han har sedan dess spelat fem säsonger och gjort 313 matcher i NHL.

  Precis som MacKinnon ser Nugent-Hopkins farten och skickligheten som Team Nordamerikas största tillgångar samt tiden som finns för förberedelser innan turneringen drar igång den 17 september.

  – Det kommer att vara en nivå över VM. Det här lägret kommer att hjälpa oss att vänja oss och vi har tre matcher innan turneringen startar vilket är viktigt för oss, säger Nugent-Hopkins.

  – Vi vill inte smyga in i turneringen utan komma in med full fart och se vad vi kan göra.

  Men det finns fler viktiga aspekter för Team Nordamerika att ta hänsyn till. Vem kommer reagera på rätt sätt när motståndarna pressar minut efter minut i offensiv zon? Vem kommer leverera viktiga mål eller räddningar i rätt tid? Vem kommer säga de rätta orden för att återfå fokus?

  Tränaren, Todd McLellan, blev på måndagen varse om att det finns en lång lista av okända saker för hans lag i den här turneringen.

  – Det är en ofantlig. Den senaste erfarenheten jag har internationellt är från VM 2015 och med all respekt för lagen som är där, så var vi inte lika utmanade i varje situation där som vi kommer att bli här.

  – Bara tekningar är en sådan sak. I VM hade den här gruppen kanske kommit upp i 50 procent men här finns några av de bästa i världen. Det kommer att bli en stor utmaning för oss. Hade vi åkt till VM med det här laget hade jag känt att vi är var vi hade behövt vara.

  Ekblad vill att de ska ta chansen att sätta foten i dörren för de andra lagen.

  – Vi är unga spelare, vi kom till NHL och har gjort avtryck. Vi vet alla hur vi ska ta oss in och göra viktiga saker och vara stora spelare även när andra bra spelare finns runt om, säger Ekblad.