Landeskog betonar gruppkemin i WCH 2016

tisdag, 09.06.2016 / 9:21 em

Tre Kronors forward tillika Colorado Avalanches lagkapten Gabriel Landeskog kommer att blogga på NHL.com under World Cup of Hockey 2016.

I sitt andra inlägg berättar Landeskog hur lägret går så här långt, vad han gör utanför isen och så förklarar vad en fika är för sina amerikanska läsare…

GÖTEBORG, SVERIGE – Dag 2. Det var ganska lik dag ett på isen.

Jag tycker att lägret gått ganska bra så här långt. Vi har varit på isen i nästan två timmar med en liten paus mitt i under båda dagarna, men jag tycker att tränarna har gjort ett bra jobb med övningarna med mycket tempo och sedan haft övningar efteråt med mycket teori. De har mixat taktik med tempo och hårt jobb,

Alla här är villiga och måna om att lära sig. Jag tycker att det är ett väldigt bra tecken, speciellt när vi går in i en så pass kort turnering där alla kommer från olika spelsystem. Jag tycker att alla gjort ett bra jobb med att redan vara på samma bana.

Men saken med svensk hockey är att sättet att spela på kommer tillbaka ganska snabbt när vi träffas. Man spelar en turnering här och där som OS för några år sedan och innan det var det VM. Så när vi väl träffas går vi ofta tillbaka till samma system.

Vi vill spela med fart och kontrollera spelet och pucken. Våra backar är extremt skickliga och är riktigt bra skridskoåkare. Vi vill få dem involverade så mycket vi kan. Jag tycker vi har en bra grupp och vi har väldigt roligt tillsammans, som alltid.

Utanför isen är dagarna inte direkt en jättespännande, men de är bra. Till exempel, i måndags hade vi träning från förmiddag till eftermiddag och sedan promenerade vi i Göteborg. Jag har inte tillbringat så mycket tid här så jag följde efter Erik Karlsson.

Erik tog med oss till en bra salladsbar och sen åt vi lunch i solen innan vi gick och tog en kopp kaffe, eller en klassisk så kallad fika. Det vill säga att vi dricker en kopp kaffe och sitter och snackar, tar en paus från dagen helt enkelt.

Det var rätt många av oss som hängde med. Jag, Erik Nicklas Bäckström, Loui Eriksson och Patric Hörnqvist. Ni kanske undrar om vi blir igenkända på gatorna här men det blir vi faktiskt inte. Eller ja, Erik blir. Men jag vet inte om det beror på att han är Erik Karlsson eller för att han kör en Audi R8.

Nej men seriöst. Han bli igenkänd överallt, speciellt här, men folk stannar inte oss. De är väldigt artiga. Ibland vill de kanske önska lycka till, säga hej eller skaka hand med oss men inget galet. De är bara svenskar.

Efter det hade vi en fotosession med Viasat innan vi åkte tillbaka till hotellet för lite vila innan vi hade middag med några av de yngre killarna. Men det var i stort sett allt. Försöker få så mycket vila som möjligt eftersom vi alla kommer att behöva det inför vad som komma skall.

Back to top