NHL-spelarna med i Sotji OS

fredag, 07.19.2013 / 6:15 em NHL.com

NEW YORK/TORONTO -- National Hockey League (NHL) och ligans spelarfack (NHLPA) meddelade att de har en överenskommelse med internationella ishockeyförbundet (IIHF) och internationella olympiska kommittén (IOK) om NHL-spelarnas deltagande i vinter-OS i Sotji nästa år.

Alla NHL-spelare kommer att kunna representera de tolv IIHF-medlemsnationer som deltar i herrarnas ishockeyturnerning. Kommande OS är det femte i rad som NHL-spelarna deltar i. Totalt förväntas över 120 NHL-spelare spela i Sotji.

– NHL är den mest internationella av alla proffsligor, och våra spelare är riktigt stolta över att få representera sina länder i OS, sa Gary Bettman på NHL.

– Att delta i Sotji-OS var inget lätt beslut, men vi vet att spelarna är nöjda med det, och minst lika viktigt, vi vet att alla våra fans kommer att glädjas över beslutet.

– Trots att det var många knepiga detaljer att gå igenom med NHL och NHLPA, tvivlade jag inte en sekund på att vi skulle kunna fortsätta den tradition som startade i Nagano 1998, sa IIHF-presidenten René Fasel.

NHL kommer att avbryta sin grundserie den 9 februari och fortsätta efter turneringen, den 26 februari.

Som en del av avtalet mellan IIHF, NHL och NHLPA, kommer också sju NHL-domare och sex linjemän att arbeta med OS-turneringen, tillsammans med IIHF-domarna. OS-turneringen kommer att spelas i en stor rink, 30 x 60 meter.

Se här för matchprogrammet i både herrarnas och damernas turnering. I herrarnas turnering (12-23/2) kommer de tolv deltagande länderna att spela grundserien i tre grupper, i damernas turnering (8-20/2) kommer åtta lag uppdelade i två grupper att spela grundserien.

Back to top