Class Action Settlement for NHL GameCenter LIVE and NHL Center Ice Purchasers Means Special Benefits Available – Click Here to Find Out More
 
2015 NHL Draft

Hjalmarssons hemby tog emot sin hjälte

Tuesday, 08.10.2010 / 10:25 AM / Summer with Stanley

By Risto Pakarinen - NHL.com Correspondent

Share with your Friends


Hjalmarssons hemby tog emot sin hjälte
Niklas Hjalmarsson började sin dag med frukost i vänners sällskap, däribland Stanley Cup. Och sedan började bilarna rulla in i Russnäs, en efter en efter en, tills åkern, för dagen omvandlad till en parkeringsplats, var full. Inte så konstigt egentligen, eftersom Hjalmarsson var den ende svenske spelaren i mästarlaget.

- Det är först nu man fattar hur stort det är. När jag fick bucklan på Landvetter och förstod att den hade kommit till Sverige, bara för mig, bara för min skull, berättade Hjalmarsson.

- Jag var i Chicago förrförra veckan och köpte en hockeytidning till planet. På omslaget stod det om Chicago Blackhawks, Stanley Cup-mästare, och då tänkte jag att, "jag var med!"

Det såg ut som att hela Russnäs, alla 75 (eller var det kanske 80) invånarna var med och hjälpte till med festplaneringen och bygget.

- Den här byn är helt otrolig. Alla är så glada för min skull, det är helt otroligt. Det är därför det är ännu roligare att kunna ta bucklan hit, sade Niklas, som sedan försökte spara rösten lite.

Han hade ju några tal att hålla. Först i byn, sedan i paraden i Eksjö senare på eftermiddagen.

Quote of the Day

I think when you build a team, you look at pairs, and I think the pair of [Voracek and Giroux] is very good, certainly one of the top pairs in the League.

— Flyers GM Ron Hextall on Claude Giroux and Jakub Voracek after giving Voracek a multiyear extension Thursday