Sign in with your NHL account:
  • Submit
  • Or
  • Sign in with Google
 
SHARE

Hjalmarssons hemby tog emot sin hjälte

Tuesday, 08.10.2010 / 10:25 AM / Summer with Stanley

By Risto Pakarinen - NHL.com Correspondent

Share with your Friends


Hjalmarssons hemby tog emot sin hjälte
Niklas Hjalmarsson började sin dag med frukost i vänners sällskap, däribland Stanley Cup. Och sedan började bilarna rulla in i Russnäs, en efter en efter en, tills åkern, för dagen omvandlad till en parkeringsplats, var full. Inte så konstigt egentligen, eftersom Hjalmarsson var den ende svenske spelaren i mästarlaget.

- Det är först nu man fattar hur stort det är. När jag fick bucklan på Landvetter och förstod att den hade kommit till Sverige, bara för mig, bara för min skull, berättade Hjalmarsson.

- Jag var i Chicago förrförra veckan och köpte en hockeytidning till planet. På omslaget stod det om Chicago Blackhawks, Stanley Cup-mästare, och då tänkte jag att, "jag var med!"

Det såg ut som att hela Russnäs, alla 75 (eller var det kanske 80) invånarna var med och hjälpte till med festplaneringen och bygget.

- Den här byn är helt otrolig. Alla är så glada för min skull, det är helt otroligt. Det är därför det är ännu roligare att kunna ta bucklan hit, sade Niklas, som sedan försökte spara rösten lite.

Han hade ju några tal att hålla. Först i byn, sedan i paraden i Eksjö senare på eftermiddagen.

Quote of the Day

You get the right whistles at the right times, you can leave him out there. He's a beast when it comes to being on the ice. I thought [Saturday] he was a big man. That first period, he did that lateral cut and it was like three bowling pins bounced off him. There's not too many guys that can do that.

— Capitals coach Barry Trotz on Alex Ovechkin, who enters February tied for the NHL lead in goals