SHARE
Jaa ystävillesi


  Boucher: Ottawa Senators sai tarvitsemansa

  keskiviikko, 09.14.2016 / 10:30 ip. / NHL.com/fi - Jutut

  Kirjoittaja Chris Stevenson - NHL.comin kirjeenvaihtaja

  Jaa ystävillesi


  Boucher: Ottawa Senators sai tarvitsemansa
  Boucher: Ottawa Senators sai tarvitsemansa

  Guy Boucher ei ole valmentanut NHL:ssä kolmeen vuoteen, joten hän odottaa innolla pääsevänsä Ottawa Senatorsin penkin taakse.

  Boucher, 45, valmensi viimeiset kaksi kautta Sveitsin NLA-liigassa pelaavaa SC Berniä. Sitä ennen hän oli Tampa Bay Lightningin käskijänä kolmen kauden ajan. Senators pestasi hänet uudeksi valmentajakseen 8. toukokuuta. Boucher osallistui Senatorsin jokavuotiseen golfturnaukseen maanantaina ja sanoi jo odottavansa torstaina käynnistyvää tulokasleiriä.

  – Totta puhuen elämme nyt jännittäviä aikoja. Olemme valmistautuneet tulevaan kauteen hyvin. Se riittäköön tällä erää, Boucher sanoi.

  Boucher kävi kesällä tapaamassa Senatorsin pelaajia ja vietti useimpien kanssa puolisen päivää tutustuen heihin paremmin sekä kertoen pelisysteemistään ja odotuksistaan.

  Boucher sanoo olevansa mielissään siirroista, joita Ottawan GM Pierre Dorion on tehnyt viime kauden jälkeen. Senators hankki kesällä Derick Brassardin New York Rangersista Mika Zibanejadia vastaan, ja vapaiden agenttien markkinoilta joukkueeseen napattiin Chris Kelly sekä Tom Pyatt.

  Brassard ja Kelly laukovat vasemmalta, mikä paikkaa Boucherin mukaan Senatorsin viime kauden pahinta puutetta.

  – Tarvitsemme vasemmalta laukovia senttereitä. Ulkopuolisesta se ei ehkä vaikuta puutteelta, mutta meillä oli liikaa oikealta laukovia keskushyökkääjiä taistelemassa samoista paikoista aloituksissa ja ylivoimalla.

  – Halusimme vasemmalta laukovat sentterin kärkikenttiimme. Saimme ykkössentterin. Sekä Kyle Turris että vasemmalta laukova Brassard pystyvät pelaamaan ykkössentterinä. Näin ollen meillä on käytössämme enemmän vaihtoehtoja, kun pelaamme tasakentällisillä.

  Boucherin on saatava Senatorsin ylivoima parempaan iskuun. Viime kaudella Ottawan ylivoimaprosentti (15,8) riitti NHL:ssä vasta 26. sijalle. Boucherin mukaan viime kaudella 58 pistettä (niistä ylivoimalla 22, Rangersin ykkönen) nakutellut Brassard auttaa asiassa paljon.

  – Ylivoimalla kätisyydet nousevat merkittävään asemaan. Tarkalla sijoittumisella ja tietyillä erikoistaidoilla saatetaan saada paljon aikaan. Saimme sen, mitä tarvitsimme, ja enemmänkin. Suoraan sanoen en uskonut, että Pierre saisi joukkueeseemme vasemmalta laukovaa ykkössentteriä. Nyt meillä on hyvät miehet tulevaan kauteen, Boucher sanoi.

  – Saimme kokoonpanoomme tarvitsemiamme tyyppejä. En tarkoita, etteivätkö meiltä lähteneet pelaajat olisi olleet hyviä. Tarvitsimme vain toisenlaisia pelimiehiä, ja niitä myös saimme. Olen todella tyytyväinen tähän työkalupakkiin. Voin peluuttaa tiettyjä pelaajia tietyissä rooleissa, eikä minun tarvitse kuormittaa ketään älyttömästi.

  Brassardin mukaan hän aloittanee harjoitusleirillä Clarke MacArthurin (vasen laita) ja Bobby Ryanin (oikea laita) keskushyökkääjänä. MacArthurin viime kausi loppui jo neljän ottelun jälkeen aivotärähdykseen.

  – Sellainen on tällä hetkellä suunnitelmamme. Jos saan aloittaa Bobbyn ja Clarken kanssa, saamme varmasti kemiamme toimimaan. Ketjussamme on vähän kaikkea. Clarke on toipunut vammastaan, joten hän varmasti uhkuu pelihaluja. Minä olen uusi kasvo joukkueessa, joten minulla on näytön paikka. Sama pätee Bobbyyn, sanoi Brassard.

  Huhtikuussa syrjään vetäytyneen Bryan Murrayn tilalle Ottawan GM:ksi tullut Dorion on joukkueen kokoonpanoon tyytyväinen, mutta hän saattaa vielä hakea markkinoilta syvyyshyökkääjää ja puolustajaa.