SHARE
Jaa ystävillesi


  Devan Dubnyk toivoo palaavansa huipulle

  keskiviikko, 09.14.2016 / 9:31 ip. / NHL.com/fi - Jutut

  Kirjoittaja Kevin Woodley - NHL.comin kirjeenvaihtaja

  Jaa ystävillesi


  Devan Dubnyk toivoo palaavansa huipulle
  Devan Dubnyk toivoo palaavansa huipulle

  KELOWNA, British Columbia -- Minnesota Wildin maalivahti Devan Dubnyk odottaa jo innolla kauden alkua uuden valmentajansa Bruce Boudreaun alaisuudessa. Dubnyk haluaa näyttää, mitä hän on ottanut opikseen vaikeasta kaudesta 2015-16.

  Päävalmentaja Mike Yeo sai viime kaudella kenkää Wildista 13. helmikuuta, kun joukkueen voitto/tappiotilasto näytti viimeisten 14 ottelun osalta lukemia 1-11-2. Väliaikaiseksi päävalmentajaksi nimettiin John Torchetti, joka saikin suunnan muutettua (15-11-1) ja johdatettua joukkueen pudotuspeleihin. Hyvistä tuloksista huolimatta GM Chuck Fletcher korvasi Torchettin Boudreaulla, kun tämä oli saanut potkut Anaheimista Ducksin hävittyä läntisen konferenssin ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjassa seitsemännen pelin Nashville Predatorsille.

  Dubnyk pelasi viime kaudella alle odotustensa. Hän oli Vezina Trophy -finalistien joukossa kauden 2014-15 jälkeen, jolloin hänen torjuntaprosenttinsa oli 92,9 ja päästettyjen maalien keskiarvonsa 2,07 per ottelu. Viime kaudella Dubnykin torjuntaprosentti oli 91,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,33.

  – Valmennusportaan muutokset toivat mukanaan epävarmuutta. Onneksi Chuck sai meille nyt Brucen tasoisen valmentajan, joten me kaikki olemme innoissamme. Olen kuullut Brucesta pelkkää hyvää, ja odotan alkavaa kautta innolla, Dubnyk kertoi.

  Tuon innostuneisuuden takana on myös näytönhalua viime kauden pettymysten jälkeen.

  – Kauden mittaan tuli vastaan ylä- ja alamäkiä sekä sellaisia henkisiä haasteita, joita en ollut vielä urallani kohdannut. Sopimusasiat ja muut on vain pakko käydä läpi jossain vaiheessa. Voin ottaa opikseni monista viime kauden kokemuksistani ja olla niiden ansiosta nyt vahvempi, Dubnyk sanoi.

  Dubnyk aloitti viime kauden tietäen, että hänen heinäkuussa 2015 tekemänsä kuusivuotinen sopimus herättäisi vielä kysymyksiä. Hän tiesi, että jotkut epäilivät, kannattiko Wildin antaa hänelle pitkä sopimus vain vahvan puolikkaan kauden perusteella. Dubnyk hankittiin Wildiin Arizona Coyotesista tammikuun puolivälissä kaudella 2014-15. Tuon kauden jälkimmäisellä puoliskolla Dubnykin voitto/tappiotilasto oli 27-9-2, torjuntaprosentti 93,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,78 per ottelu. Dubnyk valmistautui kysymyksiin siitä, oliko hän se maalivahti, joka oli kauden päätteeksi Vezina Trophy -finalisti, vai se maalivahti, joka oli pelannut edellisen kauden loppuun AHL:ssä kahden treidin ja waiver-listalle päätymisen jälkeen.

  – Olin valmistautunut siihen, että arvostelijoita löytyisi varmasti äkkiä, jos en pelaisi numeroiden valossa samalla tasolla kuin aiemmin. Vaikka valmistauduinkin asiaan etukäteen, oli sen toteutuminen silti turhauttavaa. Napsimme joukkueena voittoja kauden alussa, mutta minun henkilökohtaiset tilastoni eivät olleet kummoiset. Se vaivasi minua jonkin verran. Yritin valmistautua tuleviin kysymyksiin, mutta kun ne sitten oikeasti esitetään, ei niihin voikaan olla täysin valmistautunut, Dubnyk selvitti.

  Dubnykin voitto/tappiotilasto oli viime kaudella 32-26-6, ja nollapelejä hän pelasi viisi. Lukemat olivat hyviä, mutta kaukana hänen itsensä asettamista tavoitteista.

  – Turhauduin, koska tiedän pystyväni pelaamaan huipputasolla. Haluan tehdä töitä, jotta saavutan sen tason. Joskus on hyvä asettaa itselleen paineita, mutta toisinaan olin liiankin ankara itselleni uuden sopimuksen ja edelliskauden perusteella luotujen odotusten takia, Dubnyk kertasi.

  Dubnyk sanoo päässeensä nyt eroon tuollaisista ajatuksista ja oppineensa keskittymään hommaan päivä kerrallaan. Vaikka se kuulostaakin kliseiseltä ja on usein helpommin sanottu kuin tehty, Dubnyk otti viime kaudesta opikseen.

  – Kun joutuu käymään läpi pettymyksiä ja epäonnistumisia, osa käsitellä niitä paremmin seuraavalla kerralla.

  Dubnykiltä murtui kilpikäden sormi aamujäillä ennen läntisen konferenssin ensimmäisen playoff-kierroksen avauspeliä Dallas Starsia vastaan. Kun sormi oli paranneltu kuntoon, Dubnyk vietti kesänsä keskittyen niihin asioihin, jotka nostivat hänet kauden 2013-14 suosta. Hän aloitti tuon kauden Edmonton Oilersin ykkösveskarina, mutta kausi päättyi kysymyksiin siitä, onko Dubnyk edes NHL-tason maalivahti.

  Dubnyk oli viikon Net360-maalivahtileirillä, jota vetivät hänen valmentajansa Adam Francilia sekä Alpha Management Groupin Ray Petkau. Leirillä Dubnykiä ohjasi myös Oilersin entinen maalivahtivalmentaja Frederic Chabot. Dubnyk aloitti myös yhteistyön minnesotalaisen True Focus Visionin kanssa parantaakseen näkökykyään.

  Dubnyk treenasi koko kesän Francilian kanssa tehden kehoa muokkaavia torjunta-asentoihin liittyviä harjoituksia kaukalon ulkopuolella. Jäällä hän kehitti päänsä liikkeitä ja kiekon seuraamista maalivahtivalmentaja Lyle Mastin kanssa.

  – Olen vasta päässyt raapaisemaan pintaa, Dubnyk sanoi urakastaan Mastin ja uudenlaisten pään liikeratojen kanssa.

  – On haastavaa yrittää omaksua sitä, koska se liittyy maalivahtipelin jokaiseen osa-alueeseen: luisteluun, sijoittumiseen, torjuntaliikkeisiin ja torjunta-asennosta nousemiseen. Kaikki liittyy kaikkeen, Dubnyk kertoi

  Francilian ja Mastin vetämillä harjoitteilla on yhteinen tavoite. Dubnyk haluaa liikuttaa päätään ja kehoaan tehokkaammin kaukalossa. Viime kauden lopulla hänen asentonsa luisui liian kyyryksi ja takapainoiseksi. Dubnyk sanoo kehitystä tapahtuneen, mutta työtä on vielä jäljellä.

  – Olen aina sanonut, että jos en halua kehittyä siihen saakka kun laitan luistimet naulaan, minulla on ongelma. Mielestäni kukaan ei voi päästä siihen pisteeseen, ettei tarvitse enää harjoitella ja kehittää itseään paremmaksi, Dubnyk sanoi.

  Dubnyk haluaisi jo nähdä, kantavatko kesän treenit kaukalossa hedelmää. Hänellä on monta syytä olla alkavasta kaudesta innoissaan.