SHARE
Jaa ystävillesi


  Jarmo Kekäläinen sai peukkua omistajataholta

  perjantai, 09.09.2016 / 10:49 ip. / NHL.com/fi - Jutut

  Kirjoittaja Craig Merz - NHL.comin kirjeenvaihtaja

  Jaa ystävillesi


  Jarmo Kekäläinen sai peukkua omistajataholta
  Jarmo Kekäläinen sai peukkua omistajataholta

  COLUMBUS -- John Davidson saa jatkaa Columbus Blue Jacketsin peruskivien muuraamista jatkossakin.

  Blue Jacketsin jääkiekkotoimintojen johtaja puhui pian palkkaamisensa jälkeen lokakuussa, 2012, että hän aikoi rakentaa perustuksen NHL-joukkueen menestykselle kivi kerrallaan muuraten.

  Jotkut noista peruskivistä saattoivat pudota paikaltaan sen jälkeen, kun Blue Jackets jäi jo toisen kerran playoffviivan alapuolelle viime keväänä. Mutta Davidson, toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen ja hänen apulaisensa Bill Zito allekirjoittivat kukin tällä viikolla kahden vuoden jatkosopimukset, jotka pitävät miehet Columbuksen palkkalistoilla aina kauden 2018-19 loppuun saakka. Heidän voimassaolevat sopimuksensa olisivat päättyneet tämän kauden jälkeen.

  - Tämä tuo vakautta seuran toimintaan ja uskoa siihen, mitä me olemme tekemässä, sanoi Davidson NHL.comille torstaina. - Tämä organisaatio yrittää luoda voittamisen kulttuurin varaamalla ja kehittämällä pelaajia, ja siksi on pysyttävä kurssissa. Viime kausi oli suuri pettymys, mutta samalla me aiomme jatkaa jo paikalleen ajamallamme suunnitelmalla, emmekä saa poiketa siitä.

  Columbus on voittanut 143 ottelua (143-124-27) Davidsonin otettua Blue Jackets johdettavakseen ja joukkue pääsi pudotuspeleihin toisen kerran seurahistoriansa aikana kaudella 2013-14. Mutta se putosi NHL:n runkosarjan 27. sijalle viime kaudella (34-40-8). Tämän vuoksi heräsi epäilyjä siitä, mihin suuntaan Columbuksen jälleenrakennusprojekti oli matkalla.

  - Viime kausi oli raskain ja kovin kausi, jonka olen kokenut koskaan jääkiekkojoukkueen johtajana, ja niihin lasketaan myös ensimmäiset kauteni St. Louisissa, sanoi Davidson, joka toimi St. Louis Bluesin jääkiekkotoimintojen johtajana kausilla 2006-12.

  Hän sanoi Blue Jacketsin olevan kehittymässä paremmaksi nuorten pelaajien, kuten sentteri Alexander Wennbergin ja puolustajien Seth Jonesin ja Ryan Murrayn avulla. Seuran AHL-farmijoukkue, Cleveland (sittemmin Lake Erie) Monsters voitti AHL:n mestaruuden Calder Cupin kesäkuussa.

  - Seuraavaksi muurattava kivi on pitää huolta siitä, että nuoret pelaajamme kehittyvät korkean tason Blue Jackets-pelaajiksi, sanoi Davidson. - Ja meidän on saatava konkaripelaajamme pelaamaan samalla tavalla kuin he pelasivat aikaisemmin.