SHARE
Jaa ystävillesi


  Barkov on innoissaan Floridan rakennustöistä

  perjantai, 09.09.2016 / 10:01 ip. / NHL.com/fi - Jutut

  Kirjoittaja Dan Rosen - NHL.comin toimittaja

  Jaa ystävillesi


  Barkov on innoissaan Floridan rakennustöistä
  Barkov on innoissaan Floridan rakennustöistä

  HELSINKI - Florida Panthersin keskushyökkääjä Aleksander Barkov voidaan laskea laitahyökkääjä Jonathan Huberdeaun saaman uuden pelisopimuksen kannattajiin.

  Vasenta laitaa pelaava Huberdeau allekirjoitti keskiviikkona kuuden vuoden, $35.4 miljoonan jatkosopimuksen Panthersin kanssa. Tämä antaa sopimuksen keskimääräiseksi vuosiarvoksi eli AAV:ksi $5.9 miljoonaa. Paperin ansiosta Jonathan Huberdeausta tuli jo kuudes 25-vuotias tai nuorempi Floridan pelaaja, joka on sidottu joukkueeseen vähintaan seuraavien viiden kauden ajaksi pitkällä sopimuksella. Muut nimensä pitkään pahviin rustanneet Panthersin nuorukaiset ovat Barkov, hyökkääjät Nick Bjugstad, Reilly Smith ja Vincent Trocheck, sekä puolustaja Aaron Ekblad.

  Heidän lisäkseen myös puolustajat Keith Yandle (29) ja Jason Demers (28) ovat allekirjoittaneet sopimukset, jotka pitävät heidät Floridassa ainakin seuraavat viisi kautta. Yandle teki seitsemän vuoden sopimuksen Panthersiin 24. kesäkuuta.

  - On hyvä saada iso runko joukkueeseen, etenkin näistä meidän runkopelaajistamme, sanoi Barkov ennen Suomen ja Ruotsin kohtaamista World Cupin esiottelussa torstaina Hartwall Areenalla.

  Huberdeaun uusi sopimus astuu voimaan ensi kauden alusta. Ekbladin sopimus päättyy kauden 2024-25 lopussa. Barkovilla, Trochekilla ja Smithillä on kaikilla pahvi kauden 2021-22 päätökseen saakka. Bjugstadin sopimus kestää kauden 2020-21 loppuun.

  Florida oli Atlantin divisioonan ykkönen viime kaudella 103 pisteellä, mikä oli Panthersin seurahistorian ennätys.

  - Me olemme allekirjoittaneet pitkäaikaiset sopimukset ja me olemme nuoria jätkiä, sanoi Barkov. - Me pidämme toistemme seurasta pukokopissa ja jäällä. Me pelaamme mielellämme yhdessä. Minusta meidän tulevaisuutemme näyttää hyvältä.

  Barkov antoi tunnustusta Panthersin omistaja Vincent Violalle ja tämän perheelle siitä, että he uskovat joukkueen nuoreen runkomiehistöön.

  - Meillä on hyvät omistajat, sanoi Barkov. - He ovat nähneet kaiken joukkueessamme läpikotaisin viimeisten kolmen vuoden ajan ja minusta he tekevät kaiken oikein. Loistavaa työtä markkinoinnissa ja kaikessa. Tottakai siitä on apua, kun omistajat haluavat voittaa ja tekevät kaikkensa meidän puolestamme.