Olemme päivittäneet tietosuojakäytäntömme ja . Jatkamalla palvelujemme käyttämistä tammikuun 1. helmikuu 2016 alkaen hyväksyt nämä muutokset. Pyydämme sinua lukemaan muutokset huolella.
 
SHARE
Jaa ystävillesi


Risto Pakarinen

  Viime vuosien mestarit yhä mukana taistelussa

  torstai, 05.01.2014 / 5:27 ip. / NHL.com/fi - Risto Pakarinen

  Kirjoittaja Risto Pakarinen - NHL.comin kirjeenvaihtaja

  Jaa ystävillesi


  Viime vuosien mestarit yhä mukana taistelussa
  Viime vuosien mestarit yhä mukana taistelussa

  Ensimmäiset joukkueet ovat pudonneet, nyt Stanley Cup -mestaruutta tavoittelee enää kahdeksan joukkuetta. Niistä neljä on voittanut pytyn viimeisten viiden vuoden aikana:

  2009 Pittsburgh

  2010 Chicago

  2011 Boston

  2012 Los Angeles

  2013 Chicago

  Chicago Blackhawks - Minnesota Wild

  Chicago näytti sarjassaan St. Louisia vastaan, että joukkueella on edelleen kapasiteettia voittaa Stanley Cup. Vaikka se hävisi kaksi ensimmäistä ottelua ja Brent Seabrook oli kolmesta ottelusta pelikiellon vuoksi poissa, Chicago onnistui voittamaan neljä ottelua peräkkäin.

  Viime kaudella tehojensa kanssa tuskaillut Jonathan Toews teki kolme voittomaalia ja Patrick Kanellakin on kuusi pistettä kuudesta ottelusta, mikä tietää hyvää Chicagolle. Myös maalivahti Corey Crawford näytti olevansa luotettava vahti, hänen torjuntaprosenttinsa sarjassa oli 93,7 .

  Viime kaudella joukkueet kohtasivat ensimmäisellä kierroksella, ja Blackhawks meni jatkoon 4-1 -otteluvoitoin. Nyt vastaan tulee kovempi vastustaja, sillä Wildillakin on kaksi ketjua, jotka pystyvät maalintekoon.

  Chicago on kuitenkin vahvempi joukkue ja sillä on vielä varastossa vain kaksi maalia yhteensä tehneet Marian Hossa ja Patrick Sharp.

  Chicago jatkoon 4-1.

  Anaheim Ducks - Los Angeles Kings

  Los Angeles taitaa olla NHL:n kuumin joukkue tällä hetkellä, onnistuihan se kääntämään 0-3 -tappioaseman 4-3 -sarjavoitoksi San Jose Sharksia vastaan. Jonathan Quickin torjuntaprosentit kolmessa viimeisessä ottelussa olivat 100, 96,2 ja 97,5. Huikeat lukemat, ja huono uutinen Anaheimille. Juuri samanlaisesa kunnossa Quick oli 2012, kun hän johdatti Kingsin mestaruuteen.

  Ducks sai taistella omassa sarjassaan enemmän ja kaiken lisäksi joukkueella oli maalivahtiongelmia, kun Frederik Andersen kadottin teränsä kesken sarjan. Nyt valmentaja Bruce Boudreaun täytyy päättää, antaako tanskalaisvahdille toisen mahdollisuuden vai kääntyäkö runkosarjassa joukkueen ykkösvahtina pelanneen Jonas Hillerin puoleen.

  Paikallissarjasta tullee tiukka. Ryan Getzlaf ja Corey Perry saivat Anaheimissa hyvin tukea muilta ketjuilta, mutta Kings vaikuttaa juuri nyt olevan hyvin voideltu kone.

  Kings jatkoon 4-3.

  Boston Bruins - Montreal Canadiens

  Zdeno Chara sanoi torontolaisen radiokanavan haastattelussa, että koska Bruins on pelannut viime vuosina niin usein Canadiensia vastaan, tämä pudotuspelisarja ei tunnut mitenkään erikoiselta. Mutta sitä se on ainakin Kanadassa, sillä Canadiens puolustaa maansa kunniaa ainoana joukkueena pudotuspeleissä.

  Bruinsilla ei ollut ongelmia ensimmäisen kierroksen sarjassaan Detroitia vastaan. Tuukka Rask oli juuri odotetun hyvä, ja hänen torjuntaprosenttinsa sarjassa oli 96. Milan Lucic johtaa joukkueen maalipörssiä, Patrice Bergeron pistepörssiä viidellä pisteellä viidessä ottelussa.

  Molemmat joukkueet ovat saaneet huilata, Canadiens yli viikon kaadettuaan Tampa Bayn suoraan neljässä ottelussa. Canadiens pelaa ihailtavan kurinalaista kiekkoa ja joukkueella oli kymmenen eri maalintekijää Lightningia vastaan. Bruinsia vastaan joukkue ei päässe tekemään neljää maalia ottelua kohden, siitä pitävät huolen liigan parhaaksi maalivahdiksi ehdolla oleva Rask, parhaaksi puolustajaksi ehdolla oleva Chara ja parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi ehdolla oleva Bergeron.

  Boston jatkoon 4-2.

  Pittsburgh Penguins - New York Rangers

  Tekeekö Sidney Crosby pudotuspeleissä yhtään maalia? Juuri nyt Penguinsin parhaat pistemiehet ovat Matt Niskanen ja Paul Martin, kaksi puolustajaa. Molemmilla on kahdeksan pistettä. Jevgeni Malkinilla on seitsemän pistettä, Crosbylla kuusi syöttöpistettä.

  New York Rangersin peli ei ollut häikäisevän hienoa ensimmäisessä sarjassa, mutta joukkue otti tarvittavat neljä voittoa. Henrik Lundqvist näyttä seitsemännessä ottelussa, että hän pystyy olemaan parhaimmillaan, kun sitä eniten tarvitaan, ja nyt tarvittiin. Penguinsin maalivahti Marc-Andre Fleuryn vaikeuksista on puhuttu paljon, mutta nyt kun hän on saanut joukkueensa jatkoon, hän ehkä pystyy pelaamaan vapautuneemmin.

  Crosbynkin on saatava maalitilinsä jossain vaiheessa auki, mikä ei ole Rangersille hyvä uutinen. Toisaalta, New Yorkillakin on reserveissä varaa, sillä Rick Nash on tehnyt 21 pudotuspeliottelussa vain kaksi maalia, ja potentiaalia on.

  Penguins jatkoon 4-3.