SHARE
Jaa ystävillesi


Risto Pakarinen

  Kiprusoff kantaa Flamesia

  sunnuntai, 03.18.2012 / 11:01 ip. / NHL.com/fi - Risto Pakarinen

  Kirjoittaja Risto Pakarinen - NHL.comin kirjeenvaihtaja

  Jaa ystävillesi


  Kiprusoff kantaa Flamesia
  Calgary Flamesilla on kymmenen runkosarjan ottelua jäljellä ja Miikka Kiprusoffilla on tilillään 33 voittoa. Mikäli Kiprusoff onnistuu voittamaan vielä kaksi matsia, hän merkkauttaa itselleen 35 voittoa jo seitsemännellä kaudella.

  NHL-historiassa 35 voiton kausia on nähty kaikkiaan 134 kertaa, ja niistä Kiprusoffin tilillä on kuusi, seitsemäs tulossa. Parempaan on pystynyt vain New Jersey Devilsin Martin Brodeur, joka on ylittänyt 35 voiton rajapyykin yhdeksän kertaa.

  Kauden 2005-06 jälkeen Kiprusoff on ollut kuitenkin ylivoimainen, sillä hänen 271 voittoaan työsulkukauden jälkeen ovat enemmän kuin kenelläkään muulla maalivahdilla, ja 16 enemmän kuin Vancouver Canucksin Roberto Luongolla, ja 23 enemmän kuin Brodeurilla.

  Suomalaisvahdeista 35 voittoon yhdellä kaudella ovat yltäneet Kiprusoffin lisäksi Niklas Bäckström, Antti Niemi ja tällä kaudella jo 39 voittoa napannut Pekka Rinne.

  Kiprusoff on tosin myös pelannut työsulun jälkeen enemmän kuin kukaan muu. Hänelle on merkitty 506 runkosarjaottelua, kun toiseksi eniten pelanneelle Henrik Lundqvistille otteluita on tullut “vain” 458. Niinpä Kiprusoffille on merkitty myös eniten tappioita työsulun jälkeisenä aikana: 165.

  Tekevälle sattuu, eikä Kiprusoffkaan tietysti ihmeisiin pysty. Tosin, Flamesin pelaajat ovat valmiita haastamaan sen väitteen.

  – Tuntuu, että hän tekee jokaisessa ottelussa jotain, joka saa muut nojaamaan taaksepäin ja sanomaan ‘vau’,  puolustaja Mark Giordano totesi Vancouver Sunille äskettäin.

  Joukkueen kapteeni Jarome Iginlakaan ei pidättele kehujaan.

  – Hänellä on ollut uskomattomia kausia ennenkin, mutta hän pelaa tällä kaudella taas kovalla tasolla. Tänne tulleet pelaajat ovat sanoneet, etteivät ole koskaan nähneet maalivahdin pelaavan niin hyvin jatkuvasti, mutta me jotka olemme olleet täällä jonkin aikaan … no, en haluaisi sanoa, että pidämme hänen hyvää peliään itsestäänselvyytenä, koska hän hämmästyttää meitäkin … mutta siihen tottuu, Iginla sanoi.

  – Oikeasti, tämä kausi on aivan hänen parhaiden kausiensa tasolla. Ehkä jopa parempi.

  Tällä kaudella Kiprusoff on pelannut neljänneksi eniten (minuutteja) koko liigassa, edellään Anaheimin Jonas Hiller, Montrealin Carey Price ja Nashvillen Rinne.

  Hänen torjuntaprosenttinsa on 12:nneksi paras, maalikeskiarvonsa 11:nneksi paras. Voittoja hän on napsinut neljänneksi eniten.

  – En ole koskaan nähnyt “Kipperin” pelaavan paremmin kuin nyt, sanoi Flamesin Craig Conroy, joka toimii GM Jay Feasterin assistenttina.

  – Hän on niin rento ja rauhallinen. Hänen olemuksensa ei ole muuttunut, hän vain hoitelee omat hommansa kaikessa hiljaisuudessa. Minun mielestäni tämä on hänen paras kautensa.

  Kiprusoffin kannalta on sääli, että hänen paraskaan pelinsä ei ehkä riitä viemään Flamesia pudotuspeleihin. Juuri nyt Flames on kaksi pistettä viimeisestä pudotuspelipaikasta, ja välissä on vielä kaksi joukkuetta, joiden ohi sen pitäisi kiivetä.

  Heillä on kymmenen ottelua aikaa tehdä se. Kiprusoffin pitää ehkä ylittää itsensä - ja samalla 40 voiton raja. Neljännen kerran.